Menu
Disneyland Paris

Wil je dat wel, in het weekend naar Disneyland Parijs?

Veel Nederlanders gaan in het weekend naar Disneyland Parijs. Logisch natuurlijk, want het zijn voornamelijk gezinnen met schoolgaande kinderen. Regelmatig krijg ik van lezers vragen over hoe het is tijdens het weekend. Is het druk? Waar kan je het beste verblijven? Welke pretparken? En nog veel meer. Laten we bij het begin beginnen!

Hoe druk is het in het weekend in Disneyland Parijs?

Nou zal ik heel eerlijk zijn. Het is behoorlijk druk in het weekend in Disneyland Parijs. Denk aan wachttijden tussen de 30 en 90 minuten voor vrijwel elke attractie. Met bijna 50 attracties kan je je voorstellen dat je behoorlijk moet doorstappen om alles te bekijken.

Laat je niet afschrikken door de drukte. Er zijn namelijk wat slimmigheden waardoor je toch het meeste uit je bezoek kunt halen.

Allereerst de Fastpass. Dit is echt een múst en gelukkig helemaal gratis. Hoe het werkt? Je gaat met je entreebewijs van het pretpark naar een Fastpass attractie. Deze staan aangegeven op de kaart. Bij deze attractie staan kiosken. Hier scan je je entreebewijs. Er komt vervolgens een kaartje (Fastpass) uitrollen met daarop twee tijden. In dit tijdvak mag je op inlevering van je Fastpass eenmalig gebruik maken van een speciale wachtrij waar je vaak maar een paar minuten staat te wachten. Dat terwijl de “normale” wachttijd zeker 60 minuten is.

LEES OOK:  Blanche-Neige et les Sept Nains: de engste attractie in Disneyland Paris

Heb je die Fastpass gebruikt? Dan mag je weer een nieuwe halen, maar als ze op zijn dan komen er die dag geen nieuwe meer beschikbaar.

Je kunt dit omzeilen door een Super of Ultimate Fastpass te kopen. Daar lees je hier meer over.

Aankomst op vrijdag of zaterdag?

Als ik zou mogen kiezen dan zou ik aankomen op vrijdagavond. Het heeft namelijk veel voordelen om je dag in Disneyland Parijs zo vroeg mogelijk te beginnen.

Tot 11 uur staan er korte wachtrijen en kan je heel veel attracties bezoeken. In de loop van de dag wordt het drukker en verdubbelt de wachttijd. Dan kan je het beste shows bezoeken of winkelen in Disney Village.

Na 20.00 uur neemt de drukte weer af. Dan is het verstandig om weer wat attracties van je lijstje af te vinken.

Natuurlijk ga ik er dan vanuit dat je zoveel mogelijk attracties wilt bezoeken. Wil je een leuk dagje uit en hoef je niet zo nodig alles te zien? Dan is aankomen op zaterdag prima.

Welk hotel voor een weekend naar Disneyland Parijs?

Ga je een weekendje naar Disneyland Parijs? Dan zou ik voor een Disney Hotel kiezen. Dan heb je het minste gedoe.

Deze hotels liggen namelijk op loopafstand van de twee pretparken en Disney Village – waar je restaurants en winkels vindt. De auto parkeer je gratis bij het hotel en heb je het hele weekend niet meer nodig. Het treinstation ligt op loopafstand van deze hotels, dus geen gedoe met pendelbussen.

LEES OOK:  Goedkoop lunchen met kinderen in Disneyland Parijs

Het enige wat je niet moet vergeten is om ontbijt bij te boeken. Dit zit niet standaard bij je verblijf inbegrepen, maar is wel handig om te hebben. Er zijn in de pretparken weinig mogelijkheden om te ontbijten. En bij de paar ontbijtlocaties staan de rijen tot buiten de deur.

Eén of twee pretparken?

Wanneer je een verblijf boekt via Disneyland Parijs dan zitten daar standaard entreebewijzen voor iedereen in het gezelschap bij. Hiermee mag je onbeperkt de beide Disney Parken bezoeken.

Als je een hotel los boekt via bijvoorbeeld Expedia of Booking dan moet je de entreekaarten nog kopen aan de kassa van het pretpark. Dan kan je kiezen voor kaartjes voor 1 of 2 pretparken. Persoonlijk zou ik dan voor twee pretparken kiezen. Je bent in een pretpark in het buitenland en dan wil je natuurlijk wel zoveel mogelijk zien.

Kies je voor maar 1 park? Ga dan voor het Disneyland Park. Hier vindt je de meeste attracties en shows. Het Walt Disney Studios Park wordt gerenoveerd en dat betekent dat veel attracties gesloten zijn.

Restaurants reserveren?

Wil je eten met Disney figuren of in een populair restaurant als Captain Jack’s? Dan zou ik absoluut reserveren. Zeker in de weekenden kan het behoorlijk druk zijn in de restaurants van Disneyland Paris. Zijn er geen tafeltjes meer beschikbaar rond de lunch of het diner? Kijk dan eens rond 15.00. Misschien een gekke tijd om te eten, maar als je graag in dat restaurant wilt eten dan kan dat weleens je enige optie zijn.

Reserveren kan je eenvoudig vanaf 2 maanden van tevoren via de website van Disneyland Paris of door te bellen naar: +33 1 60 30 40 50 (in het Engels of Frans).

LEES OOK:  De parken van Disneyland Paris: attracties, shows en welke te kiezen?

In het weekend of tijdens de schoolvakantie naar Disneyland Parijs?

Dat maakt eigenlijk niet zoveel verschil. De drukte en de prijzen zijn vergelijkbaar. Waar je wel op kunt letten is de periode waarin je gaat. De wintertijd is vaak wat rustiger en heeft het magische kerstseizoen. Maar het kan dan behoorlijk koud zijn.

In de lente- en zomermaanden is het drukker, maar ook een stuk beter weer. Tijdens de zomer in 2020 is er weer het Lion King & Jungle Festival. Echt een aanrader, vooral de Lion King musical.

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X