Vervoer naar Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Je weet wanneer je gaat, in welk hotel je slaapt, en hoe lang je in Disneyland Paris gaat blijven. Maar hoe kom je er eigenlijk?

Het gebeurt niet vaak dat je voor een pretparkbezoek naar het buitenland gaat. Voor de meesten van ons is het toch al snel 4 tot 6 uur reizen. Dan wil je de beste, snelste of goedkoopste manier vinden om daar te komen.

Daar ga ik je bij helpen!

De meeste mensen gaan…

…met de auto naar Disneyland Paris. Dit is het meest gekozen vervoerstype. En dat is niet zo vreemd natuurlijk, want:

Zelf vind ik het toch een bepaald soort vrijheid om de auto bij je te hebben. Je bepaalt zelf hoe laat je weggaat en wanneer je aankomt. Dat is bij de andere vervoersmiddelen wel anders. Dan moet je op een bepaald moment op een luchthaven, station of bij een bushalte staan. Met de auto stap je in en je bent onderweg.

Het heeft natuurlijk ook een nadeel, je moet zelf rijden. Dat kan voor zo’n lange rit natuurlijk wat vermoeiend zijn. Dit kan je goed ondervangen door onderweg te wisselen of regelmatig te stoppen.

Daarnaast moet je op een aantal Franse wegen tol betalen. Dat zal voor de meesten van jullie de tolweg zijn die begint/eindigt bij Arras. Een enkele reis kost net geen €17. Kom je vanuit Limburg dan neem je een andere route en ben je ongeveer €10 kwijt per enkele reis.

Daarbij heb je natuurlijk de brandstofkosten. Zelf red ik het vanuit Nederland op 1 tank. De auto gooi ik dan weer vol bij Val d’Europe of Hotel Santa fe. Beiden direct in de buurt van de Disney pretparken.

Tenslotte parkeren. Als je in een Disney Hotel of een Partner Hotel verblijft dan kan je de auto gratis parkeren en je gehele verblijf laten staan. Er rijdt namelijk een gratis pendelbus vanaf je hotel naar de pretparken. Vanuit de Disney Hotels kan je zelfs wandelen naar de parken.

Genoeg redenen dus om met de auto te gaan. Maar wat als je geen auto of rijbewijs hebt? Of helemaal niet zo ver wilt rijden?

Neem dan de Thalys!

Met de trein naar Disneyland Paris

De Thalys rijdt vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam rechtstreeks naar Disneyland Paris. Het enige wat je hoeft te doen is in te stappen, te gaan zitten en vervolgens word je binnen nog geen 3 uur afgezet vlak naast de pretparken.

Het is echt een perfecte verbinding! En niet duur!

Een treinkaartje is al te koop vanaf €35 per persoon per enkele reis. Dat is geen geld voor zo’n verre reis. En daardoor ook de moeite waard om te overwegen.

Zeker, omdat het een snelle manier is om er te komen. Misschien wel de snelste.

Want hoewel je er met het vliegtuig nog geen uur over doet, heb je natuurlijk wel het gedoe op te luchthavens: op tijd aanwezig zijn, door de douane, wachten, vliegen, wachten op je koffers, naar het treinstation, wachten op de trein.

Nee, ik denk dat de trein dan zeker het snelste vervoersmiddel is. Helemaal als je vanuit de randstad reist.

Bekijk ook: de Disneyland Paris druktekalender!

Is vliegen een optie?

Er gaan meerdere malen per dag vluchten van Amsterdam naar Parijs. Vanaf de luchthavens Charles de Gaulle of Orly rijdt er een trein rechtstreeks naar Disneyland Paris. Wat dat betreft is het een snelle manier om er te komen.

En ook niet echt duur. Als je goed zoekt kan je al tickets vinden vanaf €45 per enkele reis. Dat vind ik zelf ontzettend meevallen voor een vliegticket.

Enige nadeel hiervan, en dat heb ik hierboven ook al kort genoemd, is dat je meer tijd kwijt bent met al het gedoe er omheen dan met het daadwerkelijke vliegen. Hierdoor is het niet de meest efficiënte manier om te reizen. En je zult de meeste tijd kwijt zijn met wachten en in de rij staan.

Dit waren de 3 manieren van reizen die ik absoluut wil aanraden. Er is er ook eentje die ik afraad: met de bus!

Busreizen

Niet doen! Echt alleen als het echt niet anders kan, maar eigenlijk gewoon niet doen.

Waarom?

Omdat je met de bus het langst onderweg bent van allemaal. Wij waren toen ruim 10 uur onderweg! Met de auto is dat 4,5 uur.. Bizar!

Hoe dit komt? Doordat de bus eerst diverse stops heeft om mensen op te pikken. Vervolgens verzamel je op een centraal punt waarvandaan je in de “definitieve” bus stapt. Deze gaat vervolgens na een koffiebreak richting Disneyland Paris. Maar niet voordat deze onderweg ook nog een geruime tijd stopt.

Als je snel ergens wilt zijn en niet kunt wachten tot je er bent is dat echt bloedirritant! Vind je bovenstaande geen probleem dan zou je een busreis via de OAD kunnen boeken. Het is geen dure manier van reizen, tickets zijn te koop vanaf €50 per enkele reis of als onderdeel van een arrangement.

Zelf doe ik het echt nooit meer! Zeker nu de Thalys weer rechtstreeks rijdt. Dan ben je – ook vanuit de oostelijke en noordelijke delen van het land – sneller dan met de bus.