Menu
Disneyland Paris

Hoeveel dagen heb ik nodig in Disneyland Parijs

Er zijn maar weinig pretparken waar je een aantal dagen kunt slijten. Zeg nou eerlijk, de meeste pretparken heb je na één dag ook gezien. Bij Disneyland Paris ligt het iets anders en zijn er maar weinig mensen die slechts 1 dag gaan. Maar hoeveel dagen heb zijn er nodig om alles te kunnen zien?

Minivakantie

Een reis naar Disneyland Paris is het beste te vergelijken met een minivakantie. Je gaat een aantal dagen naar het buitenland om daar leuke dingen te doen. En om als gezin gezellig samen te zijn. Daarom kiezen de meeste mensen er voor om minimaal 3 dagen en 2 nachten te gaan.

Daarnaast is er ook de reistijd. Voor de meeste mensen is het toch tussen de 3 en 6 uur rijden naar Disneyland Paris. Dan is het zonde om na zo lang rijden op dezelfde dag weer terug te gaan.

De kosten van een overnachting

Slaapplaatsen bij Disneyland Paris zijn er voor elk budget. Hoe verder je van de parken slaapt, hoe goedkoper de kamer. Het duurste hotel is het Disneyland Hotel, dan slaap je direct boven de ingang van één van de pretparken. Goedkopere hotels vind je op 10-20 minuten rijden van de parken. Een goed alternatief zijn de Partner Hotels, die aanzienlijk goedkoper zijn en een gratis pendelbus naar de parken hebben.

Meerdere dagen in Disneyland Paris

Als je besloten hebt om meerdere dagen naar Disneyland Paris te gaan moet er natuurlijk wel voldoende te doen zijn. Gelukkig zijn ze bij Disney sterren in het entertainen van mensen en dat geldt ook in de parken. Er zijn bijna 60 attracties en shows verdeeld over 2 pretparken. Daarnaast zijn er ook verschillende restaurantjes en veel winkeltjes waar je heerlijk de tijd kunt verdrijven.

  Adventureland Disneyland Paris - attracties, restaurants en winkels

In de hotels zijn er zwembaden (niet in Disney’s Hotel Cheyenne en Santa Fe), speeltuinen, winkeltjes en meet-en-greets met Disney figuren. Heb je een dag geen zin om naar de parken te gaan, dan is er op 10 minuten rijden een groot winkelcentrum met een supermarkt en heel veel winkels. Naast dat winkelcentrum ligt er een outlet shopping centrum waar je bij veel bekende merken met een grote korting kunt shoppen. Tenslotte kan je vanaf Disneyland Paris heel makkelijk de metro naar Parijs nemen voor een dagje kunst, cultuur en winkelen.

In Disneyland Paris is er genoeg te doen en kun je je zeker een aantal dagen vermaken, binnen en buiten de parken!

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Mijn website host ik bij Cloudways op een DigitalOcean server in Amsterdam. Dit is een eigen server (VPS), heel makkelijk in te stellen en razendsnel, want je hoeft je snelheid niet met anderen te delen. Ze hebben zelfs een gratis verhuisservice en verhuistool en je kunt ze 24/7 bereiken. Oh en dat voor nog geen €20 per maand, ik ben fan! Je kunt het nu zelf ook gratis proberen.
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X