Hoeveel dagen heb je nodig in Disneyland Parijs?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Dit is een van de vragen die wij regelmatig binnen krijgen via Social Media of de mail. En ik snap het ook heel goed. Want je zult niet vaak voor alleen een bezoek aan een pretpark naar het buitenland reizen. De gemiddelde reistijd naar Disneyland Paris ligt tussen de 4 en 6 uur vanuit Nederland, dus de meesten zien een dagtochtje ook niet zo zitten. Daarnaast is er zoveel te doen dat je aan een dag ook niet genoeg hebt om alles te beleven. Maar hoeveel dagen heb je dan nodig in Disneyland Paris? Je leest het hieronder!

Eén dag, eigenlijk net te kort

Disneyland Paris bestaat uit twee pretparken met meer dan 50 attracties en shows. Voordat je gaat is het goed om te bedenken wat je allemaal wilt zien en doen. Als het antwoord daarop “alles” of “zoveel mogelijk” is, dan is een dag eigenlijk te kort. Door gebruik te maken van Premier Access – waarmee je de wachttijden kunt verkorten – kom je een heel eind. Maar je zult dan stevig moeten doorstappen om daadwerkelijk alles te kunnen zien. Zeker wanneer je op diezelfde dag ook nog tijd kwijt bent aan reizen. Als wij één dag gaan dan reizen we meestal de dag ervoor of overnachten we in een hotel in de buurt zodat je een volle dag in de pretparken hebt.

Twee dagen of weekend

Meestal heb je aan twee dagen in de pretparken genoeg om vrijwel alles te kunnen zien en doen. Ook op drukkere dagen. Hiermee bedoel ik echt twee volle dagen, dus geen dagen waarbij je een deel van de dag kwijt bent aan het reizen. De ochtenden zijn vaak rustiger waardoor je korter in de rij staat bij attracties. Verder wil je natuurlijk ook een de vuurwerkshow bij het kasteel zien die begint om 22 of 23 uur (afhankelijk van het seizoen). Heb je dan ook nog een restaurant op het oog die je niet wilt missen? Dan zal het nog behoorlijk krap kunnen worden.

Ga je tijdens het weekend dan zullen de wachtrijen langer zijn dan op doordeweekse dagen. Vrijdag geldt hierbij ook al als weekend qua drukte in Disneyland Paris. Probeer ook de weekenden te vermijden waarop een nieuw seizoen begint, zoals het laatste weekend van september, omdat het dan erg druk is in de pretparken en je minder kunt doen dan je zou willen.

Drie dagen Disneyland Paris (onze keus)

Daarom gaan wij meestal 3 dagen en 2 nachten. De eerste dag rijden we rond 5 uur weg vanuit Nederland en zijn we tussen 10 en 11 in Disneyland Paris. Meestal lunchen we dan eerst in Disney Village en zijn dan rond 12 uur in de pretparken. Dan heb je ruim de tijd om veel attracties, shows en Disney figuren te bezoeken. De vuurwerkshow bewaren we meestal voor de tweede dag omdat we vaak al behoorlijk moe zijn van het vroege opstaan en de rit naar Disneyland.

Op de laatste dag vertrekken wij dan tussen 15 en 16. Het is dan al drukker op de weg – met name op het stuk van Disneyland Paris naar Charles de Gaulle – maar je kunt nog wel doorrijden. Ga je later dan 16 uur weg dan sta je echt lang in de file.

Reis je met de trein dan geldt eigenlijk hetzelfde. De tijden waarop wij met de auto aankomen zijn vergelijkbaar met de aankomsttijden van de trein. Het enige verschil is dat de treintijden vast staan en dat je met de auto nog wat speling hebt wanneer je nog een laatste keer in de achtbaan wil. Wat wij niet zo snel meer zullen doen is met de bus naar Disneyland Paris. De reis duurt enorm lang en je mist toch een groot deel van de dag. Wij kwamen toen in de loop van de middag aan op dag 1 en op dag 3 werden we rond de lunch weer opgehaald. Dan mis je eigenlijk 1 volle dag en dat is zonde.

Tip! Bekijk hier in een oogopslag wat je verblijf in Disneyland Paris gaat kosten

Vier dagen of midweek

Ga je vier dagen of een midweek dan heb je wat meer rust en genoeg tijd om alles meerdere keren te zien en doen. Waarschijnlijk zul je merken dat je de parken op de laatste dag ook wel gezien hebt en wat eerder richting huis vertrekt.

Voor wat afwisseling kun je een bezoek brengen aan het winkelcentrum Val d’Europe met daarnaast de grote outlet met luxemerken, de trein nemen naar Parijs of een dagkaart kopen voor Aqualagon, het tropische zwemparadijs op vakantiepark Village Nature Paris. Wanneer je op dit vakantiepark verblijft zit toegang tot Aqualagon inbegrepen bij je verblijf evenals de vele andere activiteiten op dit Center Parcs vakantiepark. Ook Disneyland Paris heeft een eigen vakantiepark genaamd Davy Crockett Ranch. Wanneer je hier verblijft in een van de vrijstaande bungalows, dan heb je alle voordelen van een Disney Hotel, maar met de ruimte en vrijheid van een vakantiepark.

Kortom, hoeveel dagen je nodig hebt in Disneyland Paris is vooral afhankelijk van wat je zelf wilt zien en doen. Wij kiezen er meestal voor om 3 dagen te gaan zodat je tenminste 1 volle dag hebt in de pretparken. Ook heb je dan wat tijd om bij te komen van de reis. Maar dit kost natuurlijk ook weer meer. Kijk vooral wat het beste bij jou past en wanneer je niet alles hebt kunnen zien, dan heb je meteen een goed excuus om terug te gaan!

Lees verder