Extra Magic Time in Disneyland Paris: 6 dingen die je moet weten!

Home Dagje wegPretparkenDisneyland Paris Extra Magic Time in Disneyland Paris: 6 dingen die je moet weten!

Misschien heb je gelezen dat je als bezoeker van Disneyland Paris gebruik kunt maken van Extra Magic Time. Dat klinkt natuurlijk heel magisch maar wat is het eigenlijk?

Extra Magic Time betekent dat de Disneyland Paris parken eerder openen voor bepaalde gasten. Het is alleen beschikbaar voor een exclusieve groep. Dat betekent dus dat de parken op dat moment een heel stuk rustiger zijn. Handig voor het nemen van foto’s zonder vreemde mensen op de achtergrond of het bezoeken van populaire attracties.

Om er optimaal gebruik van te kunnen maken hebben wij een lijst gemaakt met de 6 dingen die je moet weten over Extra Magic Time. Laten we snel beginnen met nummer 1!

1. Niet iedereen kan gebruik maken van Extra Magic Time

Extra Magic Time in Disneyland Paris: 6 dingen die je moet weten!

Het klinkt natuurlijk heel mooi: eerder dan andere bezoekers het park in. Je kunt in alle rust in attracties waar normaal gesproken een lange rij staat en in alle rust foto’s maken zonder andere mensen op de achtergrond.

Daarom willen veel mensen gebruik maken van Extra Magic Time, maar het is niet voor iedereen toegankelijk.

Er zijn twee groepen die gebruik kunnen maken van deze dienst:

Je bent een Disney Hotel gast als je verblijft in de volgende hotels:

Verblijf je in 1 van deze accommodaties? Dan krijg je toegang tot Extra Magic Time. Sta je op het punt om te boeken en wil je gebruik maken van dat extra uurtje in de Disney parken? Boek dan één van bovenstaande hotels.

Heb je een jaarpas voor Disneyland Paris? Dan kan je ook gebruik maken van Extra Magic Time. Dit geldt alleen voor de twee duurdere jaarpassen. Je hoeft dan niet in een Disney Hotel te slapen.

2. Kijk vooraf wel park geopend is (of allebei)

Extra Magic Time in Disneyland Paris: 6 dingen die je moet weten!
Bron: Disneylandparis.com

Je kunt elke dag van je verblijf gebruik maken van Extra Magic Time, maar dat betekent niet dat dan ook allebei de parken geopend zullen zijn. Soms is er maar één van de twee Disney parken een uur eerder geopend. Dat kan zowel het Disneyland Park zijn als het Walt Disney Studios Park.

Welk park er tijdens jouw bezoek geopend is zie je terug op de website van Disneyland Paris. Ga je naar de openingstijden dan zie je per dag precies welk park er een uur eerder geopend is en hoe laat deze open gaat.

3. Niet alle attracties en winkels zullen geopend zijn

Extra Magic Time in Disneyland Paris: 6 dingen die je moet weten!

Tijdens Extra Magic Time opent een Disney Park (of beiden) een uur eerder de deuren voor Disney hotelgasten en bepaalde jaarpashouders. Hoewel de poorten open zijn geldt dit helaas niet voor alle attracties.

Er is namelijk slechts een kleine selectie beschikbaar tijdens Extra Magic Time. Dit zijn vaak wel de meest populaire attracties waar normaal gesproken lange rijen staan. Denk bijvoorbeeld aan Peter Pan’s Flight en Big Thunder Mountain. Wil je deze attracties bezoeken zonder lang in de rij te hoeven staan dan is Extra Magic Time daarvoor het perfecte moment!

4. Bezoekers met Extra Magic Time maken gebruik van een eigen ingang

Extra Magic Time in Disneyland Paris: 6 dingen die je moet weten!

Wanneer je gebruik wilt maken van Extra Magic Time ga je voor de aangegeven tijd naar het Disney Park dat dan open is. Of – als ze allebei open zijn – welk je wilt bezoeken.

Kom op tijd, zelf ga ik zo’n 30 minuten voordat Extra Magic Time begint weg bij mijn hotel. Als je dan aankomt sta je redelijk vooraan in de rij wanneer het park opent.

Er zijn twee rijen, eentje voor bezoekers met Extra Magic Time en eentje voor reguliere bezoekers die er al vroeg bij zijn.

De rij die je moet hebben herken je aan een bordje en aan een cast member – personeelslid van Disneyland Paris – die controleert of je het park al in mag.

5. Neem altijd een bewijs mee dat je in een Disney Hotel slaapt

Extra Magic Time in Disneyland Paris: 6 dingen die je moet weten!

Je moet natuurlijk wel kunnen aantonen dat je in een Disney Hotel (de lijst hierboven) slaapt. Dat doe je door je MagicPass te tonen. Deze krijg je bij het inchecken in je hotel.

Deze MagicPass is je bewijs dat je in een Disney Hotel slaapt. Je kunt deze in het hotel gebruiken om toegang te krijgen tot de fitness en het zwembad. Of ermee betalen in het restaurant. Plus het is je toegangsbewijs voor Extra Magic Time. Goed bewaren dus!

6. Voor wie is Extra Magic Time de moeite waard?

Extra Magic Time in Disneyland Paris: 6 dingen die je moet weten!

Extra Magic Time betekent vroeger je bed uit in ruil voor kortere wachttijden bij populaire attracties. Voor mensen die van nature vroege vogels zijn natuurlijk ideaal. Maar wat als je dat niet bent? Is het dan nog steeds de moeite waard?

Ja, Extra Magic Time is de moeite waard als je:

  • voor het eerste Disneyland Paris bezoekt
  • niet lang wilt wachten bij populaire attracties (zeker nu er geen Fastpass meer is)
  • mooie vakantiefoto’s wilt maken in een vrijwel leeg park

Vind je het niet erg om langer in de rij te staan in ruil voor een extra uurtje slaap? Dan zou ik Extra Magic Time overslaan.

Mijn eigen ervaring hiermee is dubbel. Omdat ik al zo vaak in Disneyland Paris ben geweest sla ik dat eerste uurtje meestal over en blijf ik lekker wat langer in bed liggen of ga ik rustig ontbijten. Ga ik maar 1 dag en ben ik al vroeg in het resort? Dan ga ik ook zo vroeg mogelijk de parken binnen. In dat geval maak ik wel gebruik van Extra Magic Time. Lekker alvast wat ritjes in Big Thunder Mountain maken voordat het park opent voor de andere bezoekers. Het ligt er maar net aan hoe je de dag wilt beginnen!

Leukste kortingsacties!