Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie Naar Disneyland Paris met een elektrische auto!

Naar Disneyland Paris met een elektrische auto!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Afgelopen weekend ben ik voor het eerst met mijn elektrische auto – Mercedes EQA – naar Disneyland Paris geweest. Best spannend, want ik wist al dat het aantal laadpalen in Disneyland Paris schaars was. Toch is het een zorgeloos verblijf geworden en reed ik met een volle batterij weer terug naar Nederland!

Laadpalen onderweg naar Disneyland Paris

Als je een Tesla hebt zul je onderweg genoeg laadpunten tegenkomen. Heb je net als ik geen Tesla? Dan kan het een puzzel zijn. Zeker als je te maken krijgt met een omleiding.

In België zijn er genoeg snellaadpunten te vinden. In Frankrijk zijn dat er een stuk minder. Het is dus aan te raden om in België een snellader te zoeken (of dat door je navigatie te laten doen) en hier de auto zo goed als vol te laden.

Mijn WLTP is ongeveer 425km wat in de praktijk neerkomt op zo’n 350km. Vanuit Den Haag had ik voldoende aan 1x 20 minuten laden bij een snellaadpunt. Omdat ik niet zeker wist of ik in Disneyland Paris kon laden heb ik vlak voor aankomst nog 10 minuten geladen. Maar dit was niet nodig geweest.

Elektrische auto opladen in Disneyland Paris

Een van de 4 laadplekken op het grote parkeerterrein

Laat ik voorzichtig het statement maken dat elektrisch rijden in Frankrijk niet zo populair is. Waar je bij ons bij de Efteling tientallen laadplekken hebt…zijn dat er in Disneyland Paris slechts 4!

Dat zijn de laadplekken op het grote parkeerterrein waar duizenden auto’s kunnen parkeren. Vier laadplekken is op z’n zachtst gezegd wat weinig.

Om zo’n plek te kunnen bemachtigen moet je óf heel vroeg zijn óf aan het begin van de avond naar het parkeerterrein gaan. Je meldt je dan bij de poortjes en zegt dat je wilt laden. Je krijgt dan instructies en de code voor het hek. Je vindt de laadplekken helemaal vooraan bij de invalideparkeerplaatsen.

Hoewel laden gratis is, betaal je wel parkeerkosten als je niet in een Disney Hotel of Disney’s Davy Crockett Ranch verblijft. Parkeren kost €30 per auto per keer, dus ga je ’s middags even weg en kom je later weer terug? Dan betaal je weer €30. Maar dus alleen als je niet in een Disney Hotel verblijft.

Elektrische auto opladen bij de Disney Hotels

Gelukkig gaan de (duurdere) Disney Hotels wat meer met hun tijd mee. Zowel Disney’s Hotel New York – the Art of Marvel en Disney’s Newport Bay Club hebben een groot aantal laadplekken beschikbaar voor hotelgasten.

Verblijf je in een van deze hotels dan is het heel makkelijk om een laadplek te vinden.

Slaap je in een ander hotel, dan heb ik een “hack” voor je!

Rijd naar het grote Disneyland Paris parkeerterrein en vraag of je daar kunt laden. Als het vol staat bel je de receptie van jouw Disney Hotel (dus geen Partner Hotel) en zeg je dat je écht moet laden. Zij bellen dan voor je naar een van de twee hotels hierboven: New York of Newport. Als daar plek is mag je daar je auto parkeren en opladen, zelfs als je er niet verblijft.

Het is dan natuurlijk wel zo netjes om je auto ook weer weg te halen als deze vol is zodat andere hotelgasten er ook gebruik van kunnen maken.

Durf jij het ook aan om met de elektrische auto naar Disneyland Paris te gaan?