Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie Waar vind je Wifi in Disneyland Paris?

Waar vind je Wifi in Disneyland Paris?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij een bezoek aan Disneyland Paris hoef je natuurlijk niks te missen van thuis. En hoewel je ook het mobiele internet van je telefoon gewoon kunt gebruiken, is het goedkoper als je ergens wifi kunt gebruiken. Maar hebben ze wifi in Disneyland Paris en waar vind je het?

Plekken met wifi in Disneyland Paris

Disney Parken

De meeste tijd in Disneyland Paris zul je doorbrengen in de twee pretparken. De Disneyland Paris app is dan eigenlijk ook onmisbaar, want hier kun je naast de wachttijden en showtijden zien, ook een restaurantreservering maken en Premier Access kopen. Om zeker te zijn dat alle gasten gebruik kunnen maken van deze app, is er overal in de pretparken gratis wifi. Zodra je in de parken bent kun je hier al gratis mee verbinden.

Er wordt gevraagd om wat dingen in te vullen, maar het lukt mij altijd om door te klikken zonder iets te noteren. Dus vul niks in als je je daar niet prettig bij voelt, het heeft geen effect op het gebruik van de wifi. Hoewel je overal in de parken een verbinding hebt, is deze niet op alle plekken even sterk en kan het internet heel traag worden wanneer er veel mensen op dezelfde plek zijn. Maar over het algemeen is de wifi in de Disneyland Paris pretparken prima om te gebruiken.

Disney Hotels

Wanneer je verblijft in een van de Disney Hotels kun je ook hier gratis gebruik maken van de wifi-verbinding. Dat werkt hetzelfde als de wifi in de pretparken, je hoeft alleen maar te verbinden en de voorwaarden te accepteren. Verder hoef je niks in te vullen als je dat niet wilt en je wordt verbonden met het internet.

De internetsnelheid is hoog genoeg om social media te gebruiken, te surfen en om een filmpje te kijken. In Disney Hotel New York – The Art of Marvel kun je zelfs streamen vanaf je telefoon naar de tv. Je merkt wel dat aan het eind van de dag, wanneer meer mensen in het hotel zijn, de snelheid wat lager wordt. En ook in sommige wat verder gelegen kamers kan het bereik niet altijd even goed zijn en soms wegvallen. In dit geval kun je het beste opnieuw verbinden met het netwerk en dan gaat het meestal wat beter.

Verblijf je in een bungalow op de Disney Davy Crockett Ranch? Dan heb je ook hier tussen de bomen ook gewoon gratis wifi.

Voor de andere accommodaties buiten Disneyland Paris, zoals de Partner Hotels en Center Parcs Villages Nature Paris, is het afhankelijk van de accommodatie of er wifi is. Tot nu toe hebben wij overal gratis gebruik kunnen maken van wifi, maar als het belangrijk voor je is, kun je het beste bij het boeken direct kijken of er wifi is.

Andere plekken in Disneyland Paris met wifi

Tussen de Disney Hotels en de pretparken ligt een gedeelte dat Disney Village heet. Hier vind je vooral winkels en een aantal restaurants. Gelukkig hoef je ook niet geen gebruik te maken van het mobiele internet op je telefoon, maar kun je verbinden met de gratis wifi. Soms hebben de restaurants een eigen netwerk, die vaak iets sneller is dan die van Disney, maar ik verbind zelf meestal met het Disneyland Paris wifi netwerk, voor het gemak.

Op de wandelpaden tussen de Disney Hotels is er vaak geen verbinding, al kun je dan wel verbinden met het dichtstbijzijnde hotel. Je hoeft daar geen gast voor te zijn.

Kortom, er zijn maar weinig plekken in Disneyland Paris waar je geen wifi hebt. Bijna overal kun je verbinden met het gratis Disneyland Paris netwerk. Neem daarom ook zeker een tablet of laptop mee voor ’s avonds om een leuke film op te kijken. De tv-zenders in de kamers zijn namelijk vrijwel allemaal in het Frans, dus dan is het wel fijn om zelf wat entertainment mee te hebben.