Drukte in Disneyland Paris: wat is de beste tijd om te gaan?

Niemand vindt het leuk om lang in de rij te staan. Op drukke dagen kan de wachttijd bij populaire attracties oplopen tot 2 uur. Daarom zijn de meeste mensen op zoek naar een indicatie van de drukte in Disneyland Paris.

Tijdens de vakanties, weekenden en op (Franse) feestdagen is het vaak druk in de parken. Dan komen ook veel lokale mensen naar Disneyland Paris. Ook tijdens bijzondere evenementen en vieringen, zoals nu bijvoorbeeld het 25 jarige bestaan, is het vaak drukker dan “normaal”.

Gelukkig heeft Disneyland Paris een oplossing om de lange wachttijden te omzeilen, de Disneyland Paris Fastpass. Hiermee reserveer je een plaats in de wachtrij en mag je op de aangegeven tijd, zonder lang te wachten in de attractie stappen.

Maar er zijn nog meer manieren om de drukte te omzeilen.

De drukke dagen vermijden en wat te doen op zo’n drukke dag?

Hoe kan je de drukke dagen het beste vermijden? Hieronder een aantal tips:

  • Ga op een doordeweekse dag buiten de vakanties. Dat klinkt als een open deur maar als je de mogelijkheid hebt om buiten de drukke weekenden en schoolvakanties te gaan dan kan je dat zo 30 min wachten per attractie schelen.
  • Kom zo vroeg mogelijk. Zelfs als je geen ochtendmens bent kan vroeg opstaan je een hoop onnodig wachten schelen. ‘s Ochtends zie je voornamelijk hotelgasten in de pretparken. In de loop van de dag komen ook de Franse locals en neemt de drukte al snel toe. Dat is voor jou het perfecte moment om even te gaan winkelen of een dutje te gaan doen.
  • Voor sluitingstijd neemt de drukte ook aanzienlijk af. Veel mensen gaan een uur van tevoren klaar staan voor de avondshow. Wil je deze niet zien of ga je liever in attracties? Dan is dit de perfecte tijd om te gaan.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van de gratis Fastpassen. Je kunt voor 8 attracties de gratis passen halen. De enige regel is dat je de oude eerst gebruikt moet hebben voordat je een nieuwe haalt. Verder zijn ze onbeperkt en voor iedereen gratis die een geldig entreeticket heeft.
  • Je kunt ook een Super of Ultimate Fastpass kopen. Deze zijn er vanaf €45 en geven je direct toegang tot de Fastpass attracties zonder eerst een kaartje te hoeven halen of te wachten totdat je de oude hebt gebruikt.
  • Wil je een goede plek bij parades of de shows? Kom dan op tijd. Zoek tijdig een plekje en zorg dat je zoveel mogelijk aansluit op de groep voor je of langs de rand. Hiermee voorkom je dat er op het laatste moment mensen voor je komen staan.

Drukte in Disneyland Paris per maand

In de maanden januari en februari (tot Valentijnsdag) is het meestal zeer rustig, maar dan kan het ook erg koud zijn. Er staan nauwelijks wachtrijen en er zijn genoeg mogelijkheden om je even lekker op te warmen.

Maart, april, mei en juni zijn vaak gezellig druk maar je kunt prima alle attracties bezoeken zonder erg lang te moeten wachten.

Let wel op dat het op feestdagen vaak wat drukker zal zijn. In juli en augustus is het historisch gezien druk in de parken, maar het komt ook regelmatig voor dat de wachtrijen ontzettend meevallen. Als je de drukte in Disneyland Paris tijdens deze maanden wilt omzeilen, probeer je bezoek op doordeweekse dagen te plannen dan voorkom je lang wachten.

Druktekalender

Een andere goede manier om vooraf in te schatten hoe druk het is, is via onze druktekalender. Hier staat per datum aangegeven of het rustig, of juist erg druk is. Handig voor als je geen zin hebt om lang in de rij te staan of als je je goed wilt voorbereiden op je verblijf.

Bijzondere evenementen

In de maanden september en oktober is het relatief rustig, zeker op doordeweekse dagen. Eind oktober en begin november zijn er verschillende feestdagen, waaronder Halloween en het Bonfire festival. Hier komen met name veel Engelsen op af. Half november start het kerstseizoen, waar veel mensen op af komen.

Wil je in alle rust genieten, ga dan op doordeweekse dagen. Rond en tijdens de kerst kunnen de parken behoorlijk vol zijn. En ook met oud en nieuw is het erg druk. Ondanks de drukte is de sfeer in de parken wel erg goed en de jaarwisseling is elk jaar een groot feest.

Wat is de beste tijd om te gaan?

Bovenstaande is een richtlijn, het kan voorkomen dat het tijdens rustige maanden ineens heel druk is (door een goede aanbieding of speciale gelegenheid). En het komt voor dat het tijdens de zomer extreem rustig is in de parken.

Door het fastpass systeem ben je gelukkig niet meer verplicht om uren in de rij te staan bij populaire attracties. Laat je bij het kiezen van een reisperiode vooral ook leiden door de speciale evenementen, die maken de parken namelijk extra magisch.

Buiten het hoogseizoen is een verblijf aanzienlijk goedkoper en zijn er veel betere aanbiedingen. Houd altijd de website van Disneyland Paris in de gaten voor de laatste aanbiedingen voordat je een reis boekt. Dit kan je ontzettend veel geld schelen!

Drukte in 2020

In 2020 zal de drukte in Disneyland Paris gelijk blijven of zelfs toenemen. In de eerste maanden van het jaar zijn er weer diverse aanbiedingen geweest om de pretparken te vullen. Daarnaast zullen ook veel populaire evenementen – zoals de Pride en Electroland – terugkeren. En populaire seizoenen als de Frozen Celebration – dat in het teken staat van Frozen 2 – en het Lion King & Jungle Festival zullen ook weer de nodige mensen trekken.

Leukste kortingsacties!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

2 REACTIES

  1. Inderdaad, een fastpass is handig. Maar in Disney sta je daarmee soms alsnog 1 uur in de rij… Zonde van al dat geld dat je uitgeeft aan zon pas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuwste posts

Meest gelezen

delingen