Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie Drukte Disneyland Paris: wat is de beste tijd om te gaan?

Drukte Disneyland Paris: wat is de beste tijd om te gaan?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De drukte in Disneyland Paris is natuurlijk het minst magische aan jouw bezoek. En toch hoort het er nou eenmaal bij. Gelukkig zijn er periodes waarin het meevalt qua wachttijden, al zijn veel mensen nou eenmaal gebonden aan de drukkere schoolvakanties. Ook dan zijn er nog genoeg manieren om de Disneyland Paris drukte te vermijden. We leggen je uit hoe!

Hoe erg is de drukte in Disneyland Parijs?

De Disneyland Parijs drukte hangt af van de tijd van het jaar. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat je overal zult moeten wachten. Dat geldt voor attracties, maar ook voor shows en zelfs fotomomenten met Disney figuren.

Wachttijden liggen in het hoogseizoen tussen de 30 minuten voor de minder populaire attracties tot wel 240 minuten voor het Princess Pavillion. Tijdens het laagseizoen sta je bij de minder populaire attracties zo’n 10 minuten in de rij en bij de populaire attracties ligt de wachttijd tussen de 60 en 90 minuten.

Dan is de keus snel gemaakt, zou je denken. Alleen veel mensen zullen helaas toch tijdens het hoogseizoen moeten gaan. Maar wanneer is die dan precies?

Drukste dagen in Disneyland Paris

Disneyland Paris drukte tijdens de zomer

Wanneer is het druk in Disneyland Paris? Dat is met name tijdens weekenden, op Franse feestdagen en tijdens schoolvakanties. Zeker de vakanties waarin veel Europese kinderen vrij zijn, zoals de kerst- en zomervakantie.

Andere drukke dagen zijn Franse feestdagen zoals 1 mei en 14 juli. Op die dagen is vrijwel iedereen in Frankrijk vrij en wil je liever niet in Disneyland Paris zijn.

Weet wel dat door het reserveringssysteem je vrij snel kunt zien hoe druk het wordt. Zolang er nog tickets voor die dag beschikbaar zijn kun je er vanuit gaan dat de pretparken niet vol zitten. Je kunt deze kaartjes alleen online bestellen en daardoor dus ook goed bijhouden hoe druk het gaat zijn.

Wij hebben ook een Disneyland Paris druktekalender gemaakt die je kan helpen bij het plannen van je bezoek. Werp hier ook zeker een blik op wanneer je op het punt staat om te boeken!

De Disneyland Paris drukte vermijden

Laat de drukte je bezoek aan Disneyland Paris niet minder magisch maken. Het hoort er nou eenmaal bij en je weet dat je in een pretpark nou eenmaal moet wachten. Het resort is het hele jaar geopend dus je kunt altijd een periode kiezen die qua drukte beter bij jullie past.

Een van de rustigste schoolvakanties is de voorjaarsvakantie en de meivakantie, met uitzondering van 1 mei. Neem rustig wel met een korrel zout, want ook dan zullen er nog genoeg gezinnen naar Disneyland gaan. Al is het niet zo druk als tijdens de kerst- of zomervakantie.

Wat je ook kunt doen om de drukte in Disneyland Paris te vermijden is Premier Access te gebruiken. Dit is een betaalde dienst waarbij je eenmalig toegang krijgt tot een kortere wachtrij. Hier sta je hooguit een paar minuten te wachten. Je kunt Disney Premier Access kopen via de Disneyland Paris app. Dan kies je de attractie waar je niet voor wilt wachten en je krijgt dan een tijdslot waar tussen je de kortere rij kunt gebruiken.

Wil je dit voor meerdere attracties? Kies dan voor Premier Access Ultimate. Dan koop je toegang tot al deze korte rijen in een keer. De kosten hiervoor zijn €90-€140 per persoon per dag.

Drukte in Disneyland Paris bij parades
Zorg dat je bij parades zeker 30 minuten vooraf een goed plekje zoekt

Tenslotte is er ook nog een gratis manier om met de drukte om te gaan. Wanneer je overnacht in een Disney Hotel krijg je toegang tot Extra Magic Time. Hierbij mag je een uur eerder de pretparken in dan andere bezoekers en tijdens dat uur zijn al een aantal attracties geopend. Dat is het moment om zonder lang te wachten ook op drukke dagen alvast wat attracties van je lijstje te kunnen strepen.

De beste tijd om te gaan

Wat is dan de beste tijd om te gaan als je geen zin hebt in de Disneyland Paris drukte? Een van de rustigste tijden van het jaar is de maand januari, vanaf de tweede week van het jaar. Het kerstseizoen is dan net afgelopen en de kinderen zijn weer terug naar school.

Ook is het kouder wat toch mensen afschrikt, wat kortere wachtrijen betekent.

Wil je liever wat meer warmte? Overweeg dan begin juni of september. Dan zit je nog net voor de zomerdrukte of er net na en is het vaak toch wat rustiger.

En wil je het kerstseizoen in alle rust beleven? Ga dan eind november – begin december. Je kunt dan genieten van al het kerstentertainment en de vele versieringen, zonder de drukte van de kerstvakantie.

Maar ook hierbij geldt, echt rustige dagen kent Disneyland Paris niet meer. Dus er zullen altijd wachtrijen staan.