SEA LIFE Scheveningen

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

SEA LIFE Scheveningen gaat vanaf 1 juni weer open voor het publiek. Vanaf die datum kan je weer alle vissen en andere zeedieren bekijken. Wel moet je daarvoor vooraf reserveren. Verderop vertel ik je daar meer over.

Ligging en bereikbaarheid

Je vindt dit zee-aquarium op de boulevard van Scheveningen. Op een paar minuten lopen vanaf het Kurhaus.

Dit is natuurlijk een prachtige ligging. Zo vlakbij het strand met uitzicht op de zee. Maar niet heel praktisch qua bereikbaarheid.

Een groot deel van de boulevard van Scheveningen is autovrij. Je kunt deze het beste in één van de parkeergarages zetten en de rest lopen.

Langs het tweede deel van de boulevard zijn parkeerplekken maar deze zijn zeer beperkt. Hier zou ik het – zeker op zonnige dagen – niet op gokken. Of je moet een hele vroege vogel zijn.

Beter is het om met het openbaar vervoer of – als je in de regio woont – met de fiets te gaan.

Vanaf station Hollands Spoor neem je tram 1 richting Scheveningen en stap je uit bij het Kurhaus. Vanaf Den Haag Centraal is dat tram 9 (zelfde richting, zelfde halte).

Wat is er te zien?

SEA LIFE Scheveningen bestaat uit diverse ruimtes met zee- en andere waterdieren.

Wat ik zelf het leukst vind is het Noordzee aquarium. Hier zie je welke dieren er zwemmen in onze eigen achtertuin. En ja, we hebben hier ook haaien.

In de Voelpoel zitten dieren die je mag aanraken. Alleen onder begeleiding van een medewerker, je wilt ze natuurlijk geen pijn doen. De medewerker vertelt je ook meer over de dieren en wat je zoal ziet.

Een andere leuke bezienswaardigheid is de glazen tunnel waarbij de vissen en andere zeedieren over je heen zwemmen.

Tenslotte moet je zeker een kijkje nemen bij de zeepaardjes, schildpadden en de altijd grappige otters en pinguïns.

SEA LIFE tickets en korting

Vanaf 1 juni opent SEA LIFE Scheveningen de deuren weer voor bezoekers. Dat zal met een lagere capaciteit dan normaal zijn.

Hierdoor is het noodzakelijk om vooraf te reserveren. Daarom kan je momenteel op de website nog geen kaartjes bestellen.

De website van SEA LIFE Scheveningen is overigens wel een goede plek om korting op een kaartje te krijgen. Kom je tussen 10.00 en 11.00 ’s ochtends dan krijg je tot wel 29% korting, ben je niet zo’n vroege vogel dan krijg je 12% korting op je entreekaartje.

Hier krijg je korting op een entreekaartje!

Hierboven had ik het al kort over korting op je entreekaartje. Maar ik wil altijd weten of je nog meer korting kunt krijgen. En dat kan!

Bij online ticketaanbieder Tripper krijg je 28% korting, zonder daarvoor vroeg je bed uit te hoeven komen.

Ben je ANWB lid? Dan krijg je meestal ook een paar euro korting op je kaartje. Dat komt uit op zo’n 20%. Ook als je geen lid bent kan je deze korting krijgen, als ze maar besteld zijn door iemand met een pasje.

Een andere manier om korting te krijgen is door mee te doen met spaaracties. Van de Jumbo bijvoorbeeld waarbij je tot 57% korting krijgt door spaarpunten in te wisselen.

Ook heb ik de Postcode Loterij agenda er weer bijgepakt. Voor SEA LIFE Scheveningen heb je kortingsbon 39 nodig. Hiermee krijg je 30% korting op maximaal 4 tickets. Vergeet ook bon 40 niet mee te nemen. Deze geeft je 20% korting in de winkel.

Op dit moment zijn dit de beste kortingsacties. Mochten er in de toekomst nieuwe aanbiedingen komen dan zet ik die er zeker bij.