Home Disneyland ParisTe doen in Disneyland ParisDisneyland Paris attracties Ratatouille the Adventure – een attractie voor de hele familie!

Ratatouille the Adventure – een attractie voor de hele familie!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als ik in Disneyland Paris ben verzamel ik natuurlijk niet alleen nieuwe content voor jullie, soms duik ik ook een attractie in. Voor onderzoeksdoeleinden natuurlijk! 🙂 Eén van de attracties die ik erg leuk vind is Ratatouille The Adventure. Inderdaad over Chef Rémy die in een chique Frans restaurant de keuken overneemt. Deze attractie is niet alleen erg schattig, maar ook ontzettend mooi gemaakt. En geschikt voor het hele gezin, mits je geen “motion sickness” hebt.

Waar vind je de attractie en wie mag er in?

Ratatouille the Adventure vind je achterin het Walt Disney Studios Park. Het gedeelte waarin de attractie zich bevindt ligt een beetje verstopt, naast Toy Story Playland. Maar als je de gebouwen eindelijk gevonden hebt dan kan het niet missen. Ze hebben namelijk een klein stukje Parijs nagebouwd. Let ook eens op de details, zoals de ratten in de fontein.

Het eerste wat je ziet is de winkel. Deze is niet zo groot maar wel leuk om even in rond te neuzen. Naast de winkel kan je een (gratis) Fastpass halen voor Ratatouille the Adventure. Vervolgens heb je de ingang van de attractie. Er zijn 3 wachtrijen: de gewone, single riders en Fastpass. De single riders rij is voor mensen die het niet erg vinden om gescheiden te worden van de groep. Je bent dan opvulling van het karretje, in ruil voor een kortere wachttijd. Maar je zit dus niet bij je familie of vrienden.

Wachtrij en attractie!

De entree van de attractie lijkt op een oud theater. Er staan huisjes waar je tickets kunt kopen en er klinkt typisch Franse muziek. De wachtrij is zo gemaakt dat je het gevoel hebt ‘s avonds in Parijs te lopen. Het heeft iets romantisch. Iets voor het eind wordt je toegesproken door Chef Gusteau, hij vertelt je dat Rémy op je wacht. Vervolgens is het tijd om je 3D bril te pakken.

Na het pakken van de 3D bril is het nog maar een klein stukje naar het instapgedeelte.

De karretjes

De karretjes in deze attractie zijn in de vorm van tekenfilmratten. Je kunt met maximaal 6 personen erin, 2 rijen van drie. De karretjes bewegen los van elkaar en zitten niet vast op een rails. Hierdoor zijn ze heel wendbaar. Het kan zijn dat de rij wordt aangevuld met een single rider. Schrik hier niet van, op die manier kunnen zo veel mogelijk mensen genieten van de attractie.

Ratatouille The Adventure [spoiler alert!]

En dan nu de rit. Zodra je in het karretje zit is het tijd om je 3D bril op te zetten. De ratten parkeren uit (echt waar!) en staan in de rij om Parijs binnen te gaan.

Tijdens de rit breng je een bezoek aan het restaurant van Chef Gusteau waarin Rémy druk bezig is om te beslissen wat hij moet koken. Totdat hij wordt ontdekt. Niet alleen Rémy zet het op een lopen, ook de bezoekers zijn nu ratten en moeten rennen om niet gepakt te worden.

Je vindt een schuilplek in de koeling waarin je Emile en Rémy in de koelkast bezig ziet. Emile neemt vanzelfsprekend af en toe een hapje.

Hierna ga je naar de volgende ruimte waarin Rémy en de bezoekers in de ratmobielen al snel ontdekt worden. Er wordt van alles geprobeerd om hen uit te roeien! Verwacht diverse special effects.

Gelukkig komt aan het einde alles goed en zitten de ratten aan tafel te genieten van een feestmaal en muziek.

Tijdens de rit rijdt de ratmobiel van beeldscherm naar beeldscherm. Door de film en de ruimte waar je je bevindt heb je het gevoel echt te bewegen, terwijl het karretje nauwelijks vooruit komt. Je kan hier duizelig van worden als je niet tegen dit soort bewegingen kunt.

Voor wie is Ratatouille geschikt?

Ratatouille The Adventure is een familie attractie voor jong en oud. Er is geen minimum leeftijd of lengte. Wel moet je oppassen dat je duizelig kunt worden van de bewegingen op het scherm. Ben je bekend met Motion Sickness dan kan je deze attractie beter overslaan.

Verder is dit echt een aanrader. De ratten zijn zo schattig en, omdat er geen track is bewegen de karretjes heel soepel. Het voelt bijna ongecontroleerd. Ook de film blijft natuurlijk leuk om te zien. In de attractie zijn korte stukjes van verschillende scenes verwerkt. Voor wie de films gezien heeft zitten er veel bekende beelden tussen. Kortom, ik ben fan en ik weet zeker dat jij deze attractie ook geweldig zult vinden.

Ps. Vergeet niet op tijd een Fastpass te halen. Deze attractie is heel populair, waardoor de wachtrijen lang zijn!