Home Blog Ouwehands Dierenpark, de dierentuin met panda’s

Ouwehands Dierenpark, de dierentuin met panda’s

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Gisteren gingen wij voor het eerst naar Ouwehands Dierenpark. Nou voor mij niet helemaal voor het eerst, ik ben er in groep 3 of 4 van de basisschool ook een keer geweest. Maar daar kan ik me eigenlijk niks meer van herinneren.

Voor ons dus een compleet nieuw park, een nieuwe ervaring, en we hadden maar 1 doel: panda’s spotten.

Het stond al heel lang op mijn verlanglijstje en nu met de kortingsactie van de Jumbo kwam het er dan eindelijk van. We gingen naar Ouwehands Dierenpark!

Speciaal voor jullie heb ik een lijst gemaakt met 6 dingen die je moet weten als je naar Ouwehands gaat. Zo ga je goed voorbereid op pad. Of misschien overtuigd het je juist om te gaan.

Laten we beginnen met nummer 1!

1. Ouwehands Dierenpark is de dierentuin met de panda’s

Je zult het vast ergens een keer in de media gelezen hebben maar een paar jaar geleden kwamen er in Ouwehands Dierenpark hele mooie bewoners bij: panda’s. Onvoorstelbaar om die hier in Nederland te kunnen zien. En toch zitten ze er.

Twee volwassenen en een kleintje. Naar die kleine kan je de hele dag kijken. Dan valt hij weer van een steen, maakt hij een koprol bij het bamboe, rent hij snel achter mama aan. Met dat kleine ronde kontje!

Zoals je kunt lezen ben ik fan van de panda’s. Ze zijn niet alleen mooi, je kunt er uren naar kijken. Als ik alleen al 1 reden zou willen noemen om naar Ouwehands te gaan, dan zijn het de panda’s. Ja ze zijn echt de moeite waard, je kunt ze nog van best dicht bij bekijken en je zult niet uitgekeken raken!

2. Het is een bosrijk en heuvelachtig dierenpark

De dierentuinen die ik hier ken uit het westen zijn vaak erg vlak en bestaan uit veel steen en beton. Niet heel sfeervol. Dat zegt niks over de verblijven, die vaak prachtig zijn, maar wel over de beleving.

Wat ik in Ouwehands Dierenpark zo mooi vond waren de verschillen in terrein en hoogte. In het Berenbos bijvoorbeeld loop je over een loopbrug boven het verblijf. Bij de giraffen kom je juist weer bijna op ooghoogte. Opvallend vond ik dat deze dieren ook niet mensenschuw waren. Ze kwamen juist even bij de bezoekers kijken.

Je voelt de hoogteverschillen wel een beetje in je benen aan het eind van de dag. Maar daardoor kwamen wij misschien wel juist moe maar voldaan uit het park.

3. Er is genoeg entertainment

Dieren bekijken is voor kinderen vaak niet spannend genoeg. Zij willen beziggehouden worden. Gelukkig hebben ze daar in Ouwehands Dierenpark een aantal dingen op gevonden.

Op een aantal locaties in het park kom je namelijk Doctor Dodo tegen. Wanneer je deze persoon ziet zul je de naam als volwassene heel passend vinden. Doctor Dodo had namelijk een typetje kunnen zijn van Youp van ’t Hek. Hij voerde een show op en zong een vrolijk liedje. Kinderen vonden het prachtig en dansten mee.

Iets educatiever is het entertainment bij de panda’s. Ook hier weer een typetje, maar dan zonder zang en dans. Bij de panda’s kan je vragen stellen over de dieren en er meer over leren. Heel leerzaam, want wat eet zo’n panda nou eigenlijk?

Tenslotte is er een zeeleeuwenshow die net als de andere shows een aantal keer per dag plaatsvindt. Toen wij er waren was deze al vol dus ik kan er helaas niet veel over vertellen. Wat ik je wel mee kan geven is dat je er op tijd bij moet zijn, want anders is er geen plek meer.

4. Overal speeltuinen

In Ouwehands Dierenpark struikel je letterlijk over de speeltuinen. Om de zoveel meter staat wel een speeltoestel. Van compleet jungle-parcours tot springkussen. Als kind zit je hier echt goed.

En als ouder ook, want die hebben aan het eind van de dag echt geen energie meer over na al dat gewandel en gespeel. Plus bij de speeltoestellen staan vrijwel altijd bankjes, dus kan je ook mooi even uitrusten.

Dit is tot nu toe wel één van de meest familievriendelijke dierentuinen waar ik ben geweest. Voor gezinnen is dit dus zeker een aanrader.

5. Van het eten in Ouwehands Dierenpark ben ik geen fan

Het eten in Ouwehands Dierenpark is…tja… niet heel spannend. Kijk maar eens naar mijn broodje hamburger hierboven, waarbij ook het broodje gesmasht was.

Het was nog best lastig om een plekje te vinden om te eten. In eerste instantie gingen wij naar het Jungle Restaurant. Hier had je meer keus dan platgeslagen broodjes hamburger, alleen er stond een gigantische rij. Omdat ik mij niet kon voorstellen dat dit het enige restaurant was gingen wij op zoek naar andere opties.

Onderweg nam mijn vriend een portie poffertjes mee, die kwamen vers van de bakplaat en waren volgens hem zalig.

Verder was het aanbod eettentjes onderweg wat karig. We kwamen uiteindelijk uit bij Ravotapia, een indoorspeelparadijs met restaurant, waar we dus bovenstaande hamburger haalden.

Er stonden niet echt veel gezonde maaltijden op het menu, dus dan maar weer gaan voor een vette hap.

Dat vond ik het enige jammere aan dit park, ik had graag wat meer variatie in eten gezien.

7. Niet alle verblijven zijn even spectaculair

Aan de panda’s en hun imposante verblijf kunnen weinig andere verblijven tippen. Alleen het gorillaverblijf, met hoe kan het ook anders een speeltuin, kon tippen aan de panda’s.

Dat betekent trouwens niet dat de andere verblijven slecht zijn. Het viel mij op dat de dieren echt veel ruimte hadden. De ijsberen, maar ook de olifanten en giraffen konden behoorlijk hun poten strekken. En dan heb je nog het grote berenbos waar de dieren lekker vrij kunnen rondlopen.

Veel van de verblijven ogen fris en nieuw, maar niet allemaal. Het Aquarium gedeelte was een smalle ruimte met wat aquariums erin. Een paar vissoorten in een kleine glazen tank en door naar de volgende. Dit kan echt veel beter, kijk maar naar het Oceanium in Blijdorp.

Wat ik ook niet heel spannend vond was het tijgerverblijf met daar naast het leeuwenverblijf. Dat oogde allemaal een beetje saai en braaf. Daarbij bevindt het kijkgedeelte voor de leeuwen zich midden in een speeltuin. Dus rustig kijken zit er niet echt in.

Dit waren de 7 dingen die je moet weten over Ouwehands Dierenpark. Oh, en om af te sluiten, wat is er bijna net zo schattig als een baby panda? Een baby olifant! Kijk nou wat een poeppie!

Is Ouwehands Dierenpark de moeite waard?

Het antwoord op die vraag is absoluut! Het is een prachtig park met veel verschillende diersoorten. De wandelpaden zijn creatief aangelegd en door de hoogteverschillen heb je meteen een goede workout.

De reden waarom je naar Ouwehands Dierenpark moet zijn de panda’s. Die zijn zo ontzettend leuk in het echt. En zo onhandig. Dan kukelen ze weer en rollen ze zo van een steen. Alleen al voor deze dieren zou ik naar dit dierenpark gaan.

De overige dieren zijn ook leuk om te zien, maar het zijn wel soorten die je ook in veel andere parken hebt.

Maar ben je hier nog nooit geweest of heb je nooit de panda’s gezien? Dan zou ik zeker gaan!

Vergeet je niet voor je gaat de kortingsacties te checken?!