Max&Moritz review: dit vind ik van deze nieuwe Efteling achtbaan!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Nou ben ik niet zo hip en vaak niet één van de eerste die in een nieuwe attractie gaat. Maar tijdens mijn laatste bezoek was het dan zo ver: mijn eerste ritje in de Max&Moritz achtbaan.

Voor mij was dit trouwens best bitterzoet, want ik was dol op de Bob-baan. Echt een geweldige attractie vond ik dat, hoewel deze natuurlijk meer stilstond dan operationeel was. Maar als die open was, was ik van de partij.

Max&Moritz is gebouwd op de plek van de Bob, schuin tegenover de Fata Morgana en de Pirana. De ingang vind je voorbij het gebouw.

De wachtrij

De wachtrij heeft een Duits tintje. Er is veel hout gebruikt en onderweg zie je verwijzingen naar de capriolen die deze twee knullen uithalen.

Zelf even herrie maken met een scheetkussen of koebellen? Het kan. Nou moet ik zeggen dat ik blij was dat ik door kon lopen, er stond namelijk geen rij bij deze attractie. Maar ik kan mij ook zo voorstellen dat die geluiden bloedirritant kunnen zijn als je wat langer staat te wachten.

Wanneer je bijna aan het eind bent beland kan je kiezen tussen de kant van Max of Moritz. Welke je kiest maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het is dezelfde baan alleen in tegengestelde richting. Je gaat niet achteruit, maar het ene karretje verlaat het station naar links en de andere naar rechts.

De karretjes en instappen

Het station doet nog veel denken aan dat van de Bob. Ook hier veel hout en een Duits thema. Je stapt aan de linker of rechterkant van het station in. Uitstappen doe je in het middelste gedeelte waarna je het station weer verlaat.

Bij het instappen merk je wel echt dat dit een attractie is voor gezinnen met jongere kinderen. Nou ben ik niet heel lang/breed maar ik zat niet heel comfortabel. Ook zit je behoorlijk goed vast dus ik had hoge verwachtingen.

De rit

Nou daar gingen we dan, het station uit. Wij zaten aan de Moritz kant. Wanneer je het station uitrijdt krijgt de trein vanzelf snelheid.

Niet heel spectaculair hard, maar een beetje wind in de haren. Het treintje neemt een paar bochten op een vrij aanstekelijk muziekje.

De baan is vrij kort dus toen ik het station zag dacht ik, is dit het dan. Maar je doet het rondje dus twee keer. Vlak voordat je het station in gaat zie je boven je – in ons geval – Moritz op een scheetkussen met bijpassende geluiden. Kinderen vinden dit vast prachtig.

Hierna doe je het rondje nog een keer en stop je wel bij aankomst in het station.

Wat vond ik er van?

Ken je Casey Jr., de kinderachtbaan in Disneyland Paris? Daar deed deze Max&Moritz mij aan denken. Deze achtbaan is iets langer maar qua snelheid en ervaring redelijk vergelijkbaar.

Het is echt zo’n eerste achtbaan om kinderen te laten wennen aan het concept. Max&Moritz gaat iets sneller dan een treintje, maar niet veel harder dan dat.

Volwassenen en oudere kinderen gaan deze waarschijnlijk niet heel spectaculair en zelfs een beetje saai vinden.

Wij hebben ook niet meer de moeite genomen om na Moritz ook Max te bezoeken. Leuk gemaakt, fijne achtbaan voor jonge bezoekers, maar doe mij maar de Baron of Joris en de Draak!