Home Efteling Efteling abonnement, wanneer goedkoper?

Efteling abonnement, wanneer goedkoper?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een Efteling abonnement heeft iets magisch. Zo vaak je kunt naar de Efteling zonder elke keer een los ticket te hoeven kopen. Ga je vaak naar de Efteling dan is het zeker goedkoper zo’n abonnement. Maar hoewel onbeperkt naar de Efteling heel leuk klinkt, is het maar de vraag of je het er wel echt uithaalt.

Laten we eens kijken wanneer een Efteling abonnement goedkoper is!

Wat kost een Efteling abonnement?

Zoals je al verwacht is een Efteling abonnement duurder dan een los entreekaartje. De prijzen zijn op het moment van schrijven:

  • €205 per jaar (€18,50 per maand) voor bezoekers van 4 t/m 59
  • €190 per jaar (€16,50 per maand) voor bezoekers vanaf 60 jaar
  • €160 per jaar (€14,50 per maand) voor bezoekers met een beperking
  • €40 per jaar (€3,50 per maand) om onbeperkt te mogen parkeren

Als je de prijzen per maand ziet dan valt dat nog best mee. Toch ben je duurder uit als je per maand betaald. Sterker nog, je bent dan een heel stuk duurder uit. Doe de maandprijzen maar eens keer 12 en je snapt wat we bedoelen.

Het is dus voordeliger om per jaar te betalen. Maar dan moet je dat bedrag natuurlijk wel in een keer kunnen neertellen. Zeker als je meerdere abonnementen tegelijk moet kopen. Elk lid van het gezin heeft namelijk een eigen abonnement nodig en dan loopt de prijs al snel op.

Om onbeperkt te parkeren moet je een aanvullend abonnement afsluiten van nog eens €40 per jaar.

Wat zit bij een Efteling abonnement inbegrepen?

Met een Efteling abonnement heb je onbeperkt toegang tot de Efteling. Er zijn per jaar maximaal 14 dagen waarop je abonnement niet geldig is. Meestal is het pretpark dan afgehuurd door bedrijven.

Net als met de losse tickets moet je vooraf je bezoek reserveren. Gelukkig zijn er meestal nog wel wat plekjes te vinden.

Behalve onbeperkt toegang tot de Efteling krijg je met een abonnement ook korting op eten, drinken en souvenirs. Dit is slechts een korting van 5%. Je moet dus behoorlijk shoppen of eten om alleen daarmee je abonnement eruit te halen.

Met een Efteling abonnement mag je twee tickets per jaar kopen voor een extra laag tarief. Deze tickets kun je weggeven. Op deze tickets zit wel een goede korting, je krijgt ze met bijna 50% korting,

Andere voordelen van een abonnement zijn kortingen op andere pretparken en dierenparken, voornamelijk in het buitenland. Je krijgt 25% korting op tickets voor de show Caro. En ook 25% kortingen op overnachtingen.

Is een Efteling abonnement echt goedkoper?

Een Efteling abonnement is pas goedkoper als je minimaal 4 keer per jaar naar het attractiepark gaat of van plan bent om dit te doen. Anders ben je eigenlijk altijd duurder uit. Zeker als je de tickets koopt met korting bij bijvoorbeeld de AH of Kruidvat.

Probeer ook altijd je abonnement in een keer te betalen, zelfs als het per maand betalen voordeliger lijkt. Je bent namelijk echt duurder uit en dat is zonde. Dan moet je nog vaker gaan om dat bedrag eruit te halen.

De korting op eten en drinken is mooi meegenomen, maar zeker geen reden om een abonnement te nemen. Op een maaltijd van €20 krijg je dan slechts 1 euro korting. Niet heel veel.

Wanneer wel een Efteling abonnement nemen?

Woon je in de buurt van de Eftelling dan is een abonnement natuurlijk heel leuk om te hebben. Je kunt dan nog even na school een paar ritjes maken in Symbolica, de Python of Joris en de Draak. Dat is een stuk gemakkelijker om te doen dan wanneer je buiten de regio woont.

En maakt het je niet zoveel uit hoe vaak je per jaar naar de Efteling gaat, maar vind je het gewoon leuk om te zeggen dat je een abonnement hebt? Dan ook zeker doen. Wij hebben dat met ons Disneyland Paris abonnement. Die halen we er nooit uit, maar het klinkt wel bijzonder dat je een abonnement op het pretpark hebt. Plus dat je zou kunnen gaan als je dat zou willen.

Tip! Benieuwd wat een Efteling abonnement kost en wat de voordelen zijn?

Bekijk de prijzen