Home Dagje uitPretparkenEfteling Is een Efteling abonnement wel zo voordelig?

Is een Efteling abonnement wel zo voordelig?

door Bianca

Het klinkt best mooi toch: elke dag van het jaar naar een pretpark. Met een Efteling abonnement is dat mogelijk. Zie je jezelf al elk weekend lopen in het Sprookjesbos en een ritje maken in de Python of Symbolica? Als het antwoord nu volmondig “ja” is dan ben jij waarschijnlijk de beste kandidaat voor zo’n kaart.

Maar een Efteling abonnement is niet goedkoop. Kinderen en volwassenen betalen dezelfde prijs voor zo’n kaart. Nu nog €190 en vanaf 1 januari 2020 zelfs €199 per persoon. Dat is nog exclusief parkeren en aan familiekorting doen ze helaas ook niet.

Stel je bent een gezin van 4, dan kost een abonnement op de Efteling je volgend jaar dus ongeveer €800 + €40 per jaar voor parkeren. Dat parkeerabonnement is strikt persoonlijk, dus als je partner een dagje naar de Efteling gaat en jij hebt het parkeerabonnement aan jouw pas gekoppeld dan zal je alsnog moeten betalen voor parkeren.

We kunnen wel concluderen dat dit geen goedkope aangelegenheid is.

Ben je nu nog steeds overtuigd dat een Efteling jaarkaart iets voor jou is? Dan zijn dit manieren om er alles uit te halen.

Efteling abonnement – hoe vaak moet je gaan?

Het allerbelangrijkste om een efteling abonnement te rechtvaardigen is om minimaal quite te spelen. Dat betekent dat je met een abonnement goedkoper uit moet zijn geweest dan als je losse tickets had gekocht. En dan tellen we voor het gemak de kortingsacties van bijvoorbeeld de Albert Heijn niet mee.

Een ticket voor de Efteling kost €40 per persoon. Als je dan de prijs van het abonnement voor volgend jaar pakt – een kleine €200 – dan moet je dus meer dan 5 keer naar de Efteling om quite te spelen.

Als je nu denkt – geen probleem – dan gaan we nog even verder met de berekening.

Korting op eten, drinken en souvenirs

Met een Efteling abonnement krijg je 5% korting op eten, drinken en souvenirs. Deze korting geldt bij vrijwel alle winkels, behalve op tijdelijke locaties, bij snackkarren en winkels waarbij ze je kaart niet kunnen scannen. Daarnaast krijg je ook geen korting op snoepgoed.

Dat is mooi meegenomen denk je dan. Maar hoeveel is die korting in werkelijkheid?

Stel je gaat met z’n 4-en eten. Dan ben je ongeveer €40 kwijt voor een broodje of maaltijd en een drankje. Met je abonnement krijg je dan €2 korting. Dat is niet zoveel. Zeker als je het vergelijkt met een Jaarpas van Disneyland Paris waarbij je 20% korting krijgt op eten en drinken.

Datzelfde rekensommetje kunnen we maken voor de souvenirs. Stel je ziet een pluchebeest of ander speelgoed dat €20 kost. Dan krijg je dus maar 1 euro korting. Word ik persoonlijk niet heel warm van.

Heel af en toe, zoals deze week, heeft de Efteling een speciale kortingsweek waarbij je als Abonnementshouder 20% krijgt op souvenirs. Dat doen ze meestal vlak voor de feestdagen of tijdens de uitverkoop.

Andere voordelen van een Efteling abonnement

Nu komt gelukkig het gedeelte waar de kortingspercentages omhoog gaan. Te beginnen bij de overnachtingen. Je krijgt 25% korting op een overnachting in Bosrijk, Loonsche Land of het Efteling Hotel. Tickets zitten normaal gesproken bij een overnachting inbegrepen. Maar met een Efteling Abonnement heb je die natuurlijk helemaal niet nodig. Daarom betaal je alleen de prijs voor het huisje of de kamer. In totaal komt dat neer op bijna 50% korting.

Er zit wel één voorwaarde aan: dat je tijdig reserveert. Want er zijn maar een beperkt aantal kamers beschikbaar voor Abonnementshouders.

Korting op toegangstickets voor andere pretparken

Een ander voordeel van een Efteling abonnement is dat je korting krijgt bij andere pretparken. In Nederland alleen bij Plopsa Indoor Coevorden. Bij deze en alle andere Plopsaparken krijg je 40% korting op de entreeprijs.

Leuker vind ik zelf de korting op de Duitse pretparken:

  • 1x gratis toegang tot Europa-Park en Phantasialand
  • 50% korting bij Movie Park Germany

Ga je naar Spanje op vakantie? Neem dan je Efteling abonnementspas mee. Je krijgt namelijk één keer per jaar gratis toegang tot PortAventura.

Is het echt zo voordelig?

Woon je in de buurt van de Efteling? Heb je jonge kinderen en vind je het leuk om regelmatig naar het pretpark te gaan? Dan zou ik zeggen doen.

Maar woon je er toch wat verder van vandaan of weet je nu al dat je écht niet minimaal 6 keer naar de Efteling gaat in een jaar? Dan zou ik het bij de losse tickets houden.

Vergeet niet dat de AH vrijwel elk jaar een actie heeft waarbij je €10 korting krijgt op je entreekaartje. En ook via andere kanalen als Airmiles krijg je korting op de Efteling. Vaak ben je zo voordeliger uit dan met een abonnement.

Wil je zelf alle voordelen bekijken van zo’n abonnement? Kijk dan hier.

Meer over de Efteling

Foto: Efteling


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter