Menu
Efteling

Wat is het beste Efteling restaurant?

Als je in een pretpark loopt dan krijg je vanzelf trek. Dan kan je natuurlijk braaf je eigen brood of krentenbollen meenemen, maar die smaken meestal niet zo lekker als die frietjes. Wanneer je dan honger – of eigenlijk trek – krijgt dan wil je natuurlijk wel weten wat het beste Efteling restaurant is.

Nou is dat natuurlijk ook persoonlijk. We hoeven namelijk niet dezelfde dingen lekker te vinden. Daarom heb ik de restaurants onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • Familierestaurants
 • Friet
 • Broodjes
 • Gezond
 • Mijn favoriet

Dat zit er vast en zeker iets voor je bij! Laten we beginnen met de beste familierestaurants in de Efteling.

Familierestaurants in de Efteling

Alle restaurants in de Efteling zijn geschikt voor de hele familie.

Nou dat was een kort paragraafje.

Dat kan natuurlijk veel genuanceerder. Want het leukste familierestaurant vind ik Polles Keuken en ‘t Poffertje. Die eerste is een ouderwets pannenkoekenrestaurant vlakbij Symbolica. Hier serveren ze voornamelijk zoete en hartige pannenkoeken, met allerlei toppings. Je kunt er zelfs ijs op nemen! Zijn pannenkoeken niet je ding, dan kan je hier ook een soepje bestellen met stokbrood en kruidenboter.

Bij ‘t Poffertje kan je lekkere verse poffertjes eten. Een ouderwetse portie met poedersuiker. Of een plateau wat je kent van de high-tea met onder andere nutella en jam bij je poffertjes. Leuk om te delen.

LEES OOK:  Efteling reserveren en wat als het is volgeboekt?

Friet en snacks

Voor mij is een dagje pretpark niet compleet zonder een portie friet. Die haal ik zelf meestal bij de Steenbok – naast de vroeger Bobsleebaan/nu Max&Moritz. Hier kan je snacks uit de muur halen of bij de balie bestellen.

En hoewel je vaak een verser kroketje krijgt als je het gewoon besteld, haal ik het toch liever uit de muur. Blijft toch leuk. Vind je niet?

De Steenbok is nog weleens gesloten. Als dit het geval is dan kan je ook voor friet terecht bij Station de Oost. Deze vind je helemaal achterin het park voorbij de Python en de Vliegende Hollander. Ook hier kan je friet bestellen bij de balie of uit de muur.

Broodjes in de Efteling

Soms heb je nog geen zin in een grote maaltijd en wil je gewoon een broodje. Een tosti bijvoorbeeld zoals bij restaurant in de Gelaarsde Kat – naast de ingang van het Sprookjesbos.

Of een vers belegd broodje in restaurant Panorama – naast Vogelrok – of bij het Witte Paard – vlakbij droomvlucht. Bij deze restaurants kan je zelf een broodje beleggen of een kant-en-klaar exemplaar meenemen. Ze hebben ze met allerlei soorten beleg, van vleeswaren tot vegetarisch.

Trouwens bij restaurant Panorama heb ik jaren geleden heerlijk saté gegeten. Nou weet ik niet of ze dat nog steeds hebben, maar anders zeker doen!

Gezond eten

Misschien ben je wel helemaal niet zo van de friet. Of let je op de lijn. Waar kan je dan gezond eten in de Efteling?

LEES OOK:  Bosrijk - 6 dingen die je moet weten over dit Efteling vakantiepark!

De beste plaats om dat te doen is bij de uitgang van Droomvlucht. Hier vind je fruit, salades, smoothies, sappen en verse soepen. Hartstikke vers en makkelijk mee te nemen.

Bij de andere restaurants staan er vaak ook lichtere opties op het menu. Zelf kies ik in zo’n geval meestal de soep. In een salade zitten vaak nog veel verborgen calorieën. Maar dan moet je wel het brood laten staan!

Waar eet ik meestal in de Efteling?

Als ik in de Efteling ben haal ik meestal een frietje bij de Steenbok of Station de Oost. Of ik haal een broodje bij het Witte Paard. Het ligt er maar net aan waar ik trek in heb.

Meestal halen we iets dat we kunnen delen. Dan kan je meerdere dingen proberen en zit je niet zo vol als je daarna in de Python gaat. Sowieso vind ik het niet heel plezierig om een vol gevoel te hebben in een pretpark. Dan ben je toch bang dat het eruit komt tijdens een looping.

Ook de poffertjes en de pannenkoeken zijn zeker aanraders. Dit zijn wel echt kinderrestaurants en als volwassene eet dat toch minder rustig. Daarom ga ik meestal buiten piektijden of ik kies één van de andere restaurants.

Meer over de Efteling

HANDIGE TIPS & SITES

 • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
 • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
LEES OOK:  Efteling tickets bestellen

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

  Reageer

  X