Home Blog Mary Poppins Returns review door een fan van de originele film!

Mary Poppins Returns review door een fan van de originele film!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De eerste Mary Poppins film heb ik echt versleten, het is met recht mijn favoriete Disney film. Het heerlijke zoetsappige verhaal met de flauwe grapjes, ik hou er van.

Toch was ik hierdoor misschien wel extra huiverig om het vervolg, Mary Poppins Returns, te kijken. Zo goed als het origineel zou het nooit worden en heel eerlijk, ik was bang dat ik het geen eerlijke kans zou kunnen geven door mijn liefde voor het de eerste film.

Maar dankzij mijn Disney Plus abonnement, waardoor ik deze film gratis kon kijken, moest ik er op een druilerige zondagmiddag toch echt aan geloven. Dit is mijn review van de nieuwe Mary Poppins film.

Waar gaat Mary Poppins Returns over?

In het vervolg van de originele Mary Poppins film draait het om Michael en Jane Banks, de kinderen uit de eerste film. Michael woont in het ouderlijk huis samen met zijn 3 kinderen. Zijn vrouw is helaas overleden en door omstandigheden heeft hij een lening moeten afsluiten bij zijn werkgever, de bank. Hij heeft een aantal betalingen gemist waardoor hij binnenkort met zijn gezin uit huis wordt gezet. Dit wil hij natuurlijk voorkomen.

Jane probeert hem hierbij te helpen en snel herinneren ze zich dat hun vader hen aandelen van de bank heeft nagelaten. Dit zou voldoende moeten zijn om de schuld af te betalen.

Terwijl zij op zoek gaan naar een manier om dit op te lossen komt Mary Poppins uit de hemel, niet aan een paraplu maar aan een vlieger dit keer. En niet zomaar een vlieger maar de vlieger uit de eerste film.

Zij helpt de kinderen bij het gemis van hun moeder terwijl hun vader en tante er alles aan doen om het huis te behouden.

Om te weten hoe het afloopt zul je de film moeten bekijken!

Wat vond ik er van?

Het was een aardige film. Zeker leuk voor een zondagmiddag met vrienden of de kinderen. Het verhaal was goed te volgen, ook als je het origineel niet gezien hebt, en het keek lekker weg.

Wat ik persoonlijk leuk vond waren de verwijzingen naar de originele film en natuurlijk een aantal van de originele acteurs die opduiken. Zeker toen Dick van Dyke – sorry spoiler – binnenkwam begon mijn hart sneller te kloppen.

Maar ook de originele Jane zit in de film. De actrice Karen Dotrice is de dame die de weg vraagt naar een ander adres op Cherry Tree Lane.

Oh en dan is er natuurlijk de cameo van de sjerp die moeder Winifred droeg in de eerste film. Deze doet nu dienst als staart van de vlieger.

Die verwijzingen vond ik persoonlijk het leukst aan de film. Maar ik mis Julie Andrews en haar strenge doch rechtvaardige uitstraling. Zij blijft voor mij Mary Poppins ondanks dat Emily Blunt het zeker niet slecht deed.

Waar kan je Mary Poppins returns kijken?

Hoewel de film vast ergens op tv voorbij komt – kijk ook zeker in de tv-gids van Britse zenders – heb ik de film zelf op Disney Plus gekeken.

Bij een abonnement op deze streamingdienst kan je alle Disney films kijken waaronder dus deze recentere film. Je kunt de taal en de ondertiteling instellen zoals jij het wilt, lekker makkelijk!

Verder is het een kwestie van de Disney Plus-app openen op je tv, tablet, smartphone of laptop. Een zak chips of reep chocolade erbij en kijken maar. Het is een feel good film die zeker het bekijken waard is.

Al kan deze voor mij niet tippen aan het origineel!