Home Disneyland ParisTe doen in Disneyland ParisRestaurants in Disneyland Paris Wat is Le Rendez-Vous Gourmand in Disneyland Paris?

Wat is Le Rendez-Vous Gourmand in Disneyland Paris?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Misschien heb je de naam Le Rendez-Vous Gourmand weleens voorbij zien komen? Of de wintervariant l’Hiver Gourmand? Maar wat is dat precies en is het de moeite waard om te bezoeken? Wij probeerden het uit!

Wat is Le Rendez-Vous Gourmand?

Le Rendez-Vous Gourmand betekent in het Frans een gastronomische bijeenkomst. Klinkt heel chique, vind je niet? En dat is eigenlijk ook precies wat het is. Al kunnen we het in het Nederlands het best omschrijven als een Food Truck Festival, verspreid door het Walt Disney Studios Park.

Je vindt de Food Trucks vanaf het gedeelte voor de attractie The Twilight Zone Tower of Terror naar het plein voor de Ratatouille attractie. Er staan meer dan 10 trucks met elk een eigen menu en thema.

Er zijn twee gedeeltes: Europa en de Franse keuken.

Onder Europa vallen onder meer Spanje, Italië, Portugal en België. Bij de Franse keuken schotelen ze je gerechten voor vanuit de diverse regio’s van het land. Je zult zien dat elk van deze toch weer eigen invloeden en gerechten heeft. Met daarbij natuurlijk een perfect passende wijn.

Tenslotte is er ook speciaal entertainment op het plein bij de Ratatouille attractie. Er speelt meestal een live band wat het op zomerse avonden extra gezellig maakt.

Het is dus echt een leuk festival voor volwassenen die het leuk vinden om ook in een pretpark goed te kunnen eten.

Hoe werkt het?

Le Rendez-Vous Gourmand menukaart
Menukaart Le Rendez-Vous Gourmand – Portugal kraam

Tijdens Le Rendez-Vous Gourmand, dat meestal loopt van juni t/m oktober, kun je bij de kraampjes kleine hapjes halen. Dit kan bijvoorbeeld een kleine paella zijn, een stukje pizza of een frikandel met mayonaise (echt waar!). Het zijn echt hapjes dus je zult er meerdere moeten halen om een goede maaltijd samen te kunnen stellen.

Gelukkig zijn de hapjes niet zo duur, gemiddeld tussen de €5 en €7. Dus het is niet zo erg om er dan meerdere te proberen om een volledige maaltijd te krijgen. Ook is het leuk om de hapjes te delen en er een soort tapasbelevenis van te maken.

Er zijn alleen niet zoveel zitplaatsen dus kies een hapje die je makkelijk staand kunt eten of ga eerst op zoek naar een tafel. Deze vind je onder andere voor de Twilight Zone Tower of Terror attractie.

L’Hiver Gourmand

L’Hiver Gourmand is de winterversie van Le Rendez-Vous Gourmand. Het concept is hetzelfde, alleen de gerechten en kraampjes zijn anders. Nu draait het juist om winterse hapjes uit Europa en de Franse regio’s. De kraampjes hebben een andere aankleding en zoals je hieronder kunt zien is het menu ook winters.

L'Hiver Gourmand menukaart
L’Hiver Gourmand menukaart

Het principe is nog steeds hetzelfde. Je haalt kleine hapjes om te delen of om zelf op te eten en kunt zo zelf je eigen maaltijd bij elkaar verzamelen. Het is een betaalbare proeverij en net even anders dan het pretpark eten.