The Steakhouse in Disneyland Paris review

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

The Steakhouse is een restaurant in Disney Village in Disneyland Paris. Hoewel we hier al vaak langsgelopen zijn, zijn we er eigenlijk nog nooit binnen geweest. Er zijn zoveel restaurants in Disneyland Paris dat we eigenlijk altijd voor een ander kozen. Al is het alleen al omdat The Steakhouse vrij prijzig is.

Maar tijdens ons laatste bezoek was het toch zover en besloten we hier dan eindelijk te eten.

The Steakhouse in Disney Village menu

Allereerst, wat kun je er eten? Het menu van The Steakhouse in Disney Village heb ik hieronder geplakt.

Je kunt a la carte bestellen of een menu kiezen. De menu’s kun je ook betalen met Maaltijdopties als je die bij je verblijf hebt geboekt. Met een menu ben je goedkoper uit dan als je de gerechten los zou bestellen, alleen heb je dan een beperkte keus.

Bron: Disneyland Paris

Het is een steakhouse dus op het menu vooral veel vlees. De groene vinkjes zijn vegetarische opties, zoals je ziet zijn die er nauwelijks. Dus als je geen vlees eet dan zou ik dit restaurant overslaan. (best logisch ook eigenlijk)

The Steakhouse in Disneyland Paris review

Met zo’n uitgebreid menu is het lastig kiezen. Wij kozen ervoor om a la carte te bestellen. Omdat je in het menu een beperkte keus hebt aan steaks. En mijn vriend wilde de grootste steak die op de kaart stond.

Dus we bestelden onze maaltijden los.

Het voorgerecht

Als voorgerecht kozen we allebei de rundercarpaccio met salade, pesto en kaas.

Erbij koos ik voor een lekker glas Chardonnay. Smaakte goed!

Ook de carpaccio was erg lekker. Heel vers, de salade knapperig en de pesto goed van smaak. Het enige minpuntje vond ik dat het vrij zoutig was. Gelukkig, zat er brood bij om het zout een beetje af te zwakken. De broodjes waren vers afgebakken mini ciabatta’s.

Het hoofdgerecht

We kozen allebei voor een ander hoofdgerecht.

Mijn vriend koos de entrecote van ongeveer 350 gram met kruidenboter.

Zoals je ziet een aardig stuk vlees, wat heel goed smaakte. Het vlees was heel zacht – medium gebakken – en de buitenkant had een goede grillsmaak.

Zelf koos ik voor een kleinere portie, namelijk de ossenhaas van zo’n 250g met groene pepersaus.

Een kleinere portie zoals je kunt zien, maar voor mij echt meer dan genoeg. Dit heb ik dan ook met moeite opgekregen. De ossenhaas zelf was zacht, maar ook wat vet. Je proefde het vet ook echt, niet iets wat ik gewend ben van ossenhaas. Daarom zou ik deze persoonlijk niet meer nemen.

Dessert

Speciaal voor de 30e verjaardag van Disneyland Paris was er een speciale menukaart met diverse drankjes en toetjes. Wij kozen voor de twee toetjes op de foto’s hierboven.

Het ene toetje was een minitaartje van 3-lagen. En het andere een soort chocolademousse met Mickey oren.

Het taartje was een stuk lekkerder dan de Mickey mousse. Maar wel een enorme hap na zo’n vullende maaltijd.

Hoeveel waren we kwijt bij The Steakhouse in Disney Village

Nu het minst leuke deel van eten bij The Steakhouse: de rekening.

In totaal waren wij, inclusief drankjes, €154 kwijt. Voor 2 personen. Dat is een hele hoop geld voor een restaurant in een pretpark.

Nou hadden we het goedkoper kunnen maken door te kiezen voor een vast menu, Menu Chicago van €42 per persoon. Maar dan heb je een beperkte keus in gerechten en kun je dus geen grote steak bestellen.

Heel eerlijk vond ik de toetjes ook een beetje te veel van het goede. Natuurlijk leuk voor de foto’s, maar we zaten eigenlijk al te vol. En de toetjes waren €10 voor de mousse en €15 voor het taartje. Dus ook niet heel goedkoop.

Zouden we hier nog een keer eten? Ja, dat wel. Maar dan zonder toetjes. En dan kiezen we denk ik allebei voor de entrecote, want die smaakte toch het best.

Over restaurant The Steakhouse

The Steakhouse is echt een enorm restaurant zoals je kunt zien. Wij waren er op een vrij rustig moment, maar hier kan het ’s avonds echt heel druk zijn.

Het is een vrij populair restaurant dus zorg dat je tijdig reserveert. Dat kan via de Disneyland Paris app of ter plaatse in je hotel of bij het restaurant zelf.

De bediening was echt heel goed en supervriendelijk. Elke keer vragen of het smaakte, of we nog iets wilde hebben, echt heel fijn. Ook kregen wij de gerechten razendsnel. Soms iets te snel. Want zodra het bord met het voorgerecht weg werd gehaald stond het hoofdgerecht al op tafel.

Wat dat betreft echt een fabriek. Maar dat moet ook wel met zoveel tafeltjes.

Je vindt The Steakhouse in Disney Village vlakbij de Disney Hotels. Het gebouw zelf valt niet zo op, maar het zit direct naast de McDonald’s.