Home Disneyland ParisTe doen in Disneyland ParisRestaurants in Disneyland Paris Op dieet en naar Disneyland Paris – 4 tips om het vol te houden!

Op dieet en naar Disneyland Paris – 4 tips om het vol te houden!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Koekjes, snoep, zoutjes en kaas…op een normale dag heb je aan verleidingen geen gebrek. Maar als je naar een pretpark gaat komt daar nog een schepje bovenop! Want hoe goed je je best ook doet, in Disneyland Paris kan het een behoorlijke uitdaging zijn om je aan je dieet te houden. Je krijgt natuurlijk voldoende beweging op een dag – maar veel mensen gebruiken dit juist als excuus om meer te gaan eten. Andere veel gehoorde excuses zijn “Ik ben op vakantie”, “Eén koekje kan geen kwaad”, “Het is zonde om weg te gooien”.

Zelf probeer ik ook altijd op mijn gewicht te letten – ik kom namelijk al aan als ik lekker eten ruik – en ik weet hoe moeilijk het is om alle verleidingen in een pretpark te weerstaan. Zeker in Disneyland Paris. Zij zijn er namelijk heel handig in om de lucht van lekker eten op de wandelpaden rondom het restaurant te verspreiden. Zodra je Main Street U.S.A. binnenloopt ruik je de warme broodjes van de bakker. Een popcornkraam ruik je al op meters afstand en om bij de Walt Disney Studios Park attracties te komen moet je door een gebouw met aan de rechterzijde een groot restaurant waar ook de etenslucht je tegemoet komt.

Dit artikel is niet voor de mensen die zich ook op vakantie netjes aan hun dieet houden. Maar voor iedereen zoals ik die het tijdens een dagje pretpark ontzettend moeilijk vinden om niet al het lekkers op te eten dat je tegenkomt. Hieronder 4 tips hoe ik ook in Disneyland Paris op mijn voeding let!

Tip 1: Ontbijt met mate

Als je een verblijf boekt bij Disneyland Paris kan je een ontbijt in het hotel bijboeken. Dit ontbijt is een groot lopend buffet boordevol broodjes, warme gerechten, zoetigheden, sappen en nog veel meer lekkers.

Zodra ik de ontbijtzaal binnenkom bedenk ik mij al hoeveel croissants en chocoladebroodjes in nodig heb om voldoende energie te hebben voor de Disney dag. Maar als je niet oppast zit je al snel aan meer dan 700 calorieën! Dat loopt namelijk best snel op. Een croissantje + chocoladebroodje is al meer dan 500 calorieën, een groot glas jus d’orange ruim 100 calorieën en als je er voor de vorm nog wat vers fruit neem ga je ruim over de 700 calorieën heen. Door het lopend buffet ben je ook geneigd om vaker eten te halen en om ook dingen te proberen die je normaal gesproken niet zo snel eet.

Gezonder is het om 1 croissantje te kiezen en daarbij een kop thee. Of om een snee brood te nemen met bijvoorbeeld jam. Je hoeft natuurlijk niet op een houtje te bijten (het blijft vakantie :)). Maar als je met mate ontbijt kan je toch een hoop calorieën besparen.

Tip 2: Neem je eigen snacks mee naar Disneyland Paris

Wanneer je (lekkere) trek krijgt in Disneyland Paris dan heb je voldoende keus. Je kunt onder andere kiezen uit: popcorn, snackappels, zakken snoep, pretzels, koekjes, ijs en allerlei lekkers van de bakker. Genoeg keus dus om de calorieën die je verbrandt met het lopen in Disneyland Paris ruimschoots te compenseren.

Het is natuurlijk niet erg dat je bij de koffie een brownie hebt besteld, maar als je een paar uur later weer trek krijgt is het verstandiger voor je dieet om toch een gezondere snack te eten. Je kunt vanuit Nederland een zak appels meenemen en in de Parken opeten. Of je pakt bij het ontbijt een stuk fruit en neemt deze mee. Ook een zak wortels kan je makkelijk bewaren in je hotelkamer. Wil je liever een snack die niet bederft dan kan je mueslirepen vanuit huis meenemen of een ander tussendoortje waar je goed vol van blijft zitten tot aan de lunch.

Tip 3: Bestel groente i.p.v. frietjes

Disneyland Paris – hoewel groter dan andere – blijft natuurlijk een pretpark. Dat betekent dat de meeste etenswaar die je kunt bestellen niet het meest gezond zijn. Zeker bij de Counter Service restaurants, waar ze voornamelijk pizza’s, hamburgers en hotdogs serveren. Het is natuurlijk niet erg als je op vakantie kiest voor een lekkere hamburger, maar als je daarbij de frietjes optelt loopt het calorie aantal snel op.

Je kunt natuurlijk de frietjes bestellen en er slechts een aantal opeten. Maar zelf eet ik dan altijd meer dan ik vooraf had gepland. Daarom is het een veiligere keus om i.p.v. frietjes warme groente te bestellen of om alleen een los broodje hotdog of hamburger te nemen. Je kunt zo niet in de verleiding komen om alsnog die hele bak met friet te verorberen en je houdt calorieën over voor een lekker toetje.

Tip 4: Houd er rekening mee dat de calorieën sneller oplopen dan je denkt

Als ik op dieet ben en op vakantie ga eet ik ter plekke meer dan ik thuis zou doen. Zeker in Disneyland Paris gebruik ik al snel het excuus dat ik veel calorieën verbrandt en daardoor best dat snackje of dat bord met friet mag eten. En hoewel het niet erg is om op vakantie minder streng te zijn is het bij mij al snel én én. Een extra croissantje bij het ontbijt, tussendoor een brownie, bak popcorn, warme lunch terwijl je thuis voor een boterham kiest, tussendoor weer een snack, ’s avonds een 3-gangenmenu met natuurlijk friet erbij. De calorieën lopen écht snel op en je eet ongemerkt meer dan je zou willen. Hoeveel km’s je ook aflegt in Disneyland Paris, dat loop je er écht niet af.

Zondigen doe ik zeker op vakantie, maar ik probeer het te beperken tot één of twee keer per dag. Wil ik een bak popcorn, dan laat ik bij de lunch de friet staan. Of gaan we ’s avonds uiteten? Dan bestel ik bij de lunch een salade. Wat ook goed werkt is om één menu te bestellen en deze te delen met je partner of reisgenoot, of om een kindermenu te bestellen. Dan heb je toch de frietjes met hamburger, maar een aanzienlijk kleinere portie.

Wil je toch wat extra calorieën verbranden, dan hebben veel Disney Hotels een sportschool of zwembad. Als je nog energie over hebt na een dag in de pretparken natuurlijk. Heb jij nog goede tips om je aan je dieet te houden tijdens een bezoek aan Disneyland Paris? Deel ze hieronder!