Casey’s Corner in Disneyland Paris review!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Casey’s Corner is een restaurant in Disneyland Paris. Je vindt het restaurant aan het einde van Main Street U.S.A. aan de linkerkant. Voor ons is een bezoekje aan Casey’s Corner inmiddels traditie geworden. Wij sluiten elk bezoek aan Disneyland Paris af met een hotdog. Dit is ook de specialiteit van het huis en het enige dat ik zou halen bij Casey’s, op frietjes en drinken na dan.

Laten we eerst eens kijken wat er op het menu staat.

Casey’s Corner Menu

Het menu van Casey’s Corner is gebaseerd op het eten dat je bij een Amerikaanse honkbalwedstrijd kunt bestellen. Voornamelijk hotdogs dus.

Er zijn op dit moment 3 soorten waaruit je kunt kiezen:

  • De klassieke hotdog bestaande uit een broodje en een hotdog
  • Een broodje hotdog met kaas en gebakken uitjes
  • Een broodje hotdog met vegetarische chili (chili sin carne)

Andere gerechten op het menu zijn een salade, kipnuggets, een bakje cherry tomaten of Franse frietjes.

Je kunt de maaltijd afsluiten met een toetje, waarbij je kunt kiezen uit fruit, yoghurt, een brownie of een ijsje. En ze hebben ook diverse dranken op het menu, zowel warm als koud, en ze hebben zelfs bier. Althans, bier, ze hebben Bud, Amerikaans biertje. Dan zijn er in Frankrijk betere bieren te krijgen.

Wat kost een maaltijd bij Casey’s Corner?

In tegenstelling tot de andere fastfoodrestaurants in Disneyland Paris kan je bij Casey’s Corner geen menu bestellen. Je zult deze dus zelf moeten samenstellen.

De broodjes hotdog beginnen bij €9,50. Dat is een behoorlijk bedrag voor een puntje met een frankfurter worstje. Maar het is geen klein broodje. Kijk maar eens op de foto bovenaan het artikel. Je zou het zelfs kunnen delen als snack. Voor een maaltijd zou ik toch op 1 broodje hotdog per persoon rekenen.

Wil je daarbij nog een portie friet dan kost dat €3,80. Liever een maaltijdsalade? Die kost €7.

Toetjes beginnen bij €3 net zoals de drankjes.

Voor een maaltijd, bestaande uit een broodje hotdog, friet en een drankje ben je bij Casey’s Corner iets meer dan €17 per persoon kwijt.

Dat is best prijzig, zelfs voor Disneyland Paris.

Wij besparen meestal geld door het drankje en de frietjes te delen. We nemen wel altijd onze eigen hotdog, ik houd namelijk van eten bij mijn saus en verzuip mijn hotdog dan ook in ketchup en mosterd. Mijn vriend gruwelt bij de gedachte aan zo’n broodje. Dus we nemen allebei onze eigen hotdog.

Is eten bij Casey’s Corner een aanrader?

Voor ons is Casey’s Corner een must. Vaste prik bij elk bezoek. Toen ik nog jong was en met mijn ouders naar Disneyland Paris ging haalden we ook regelmatig zo’n hotdog, dus voor mij is het pure nostalgie.

Maar ik begrijp het ook dat je schrikt van bijna 10 euro voor een broodje hotdog. En om heel eerlijk te zijn, het is een lekker broodje, maar die 10 euro eet je er echt niet vanaf. Zelfs niet als je deze met kaas of met chili neemt.

Daarbij is het ook een lastig restaurant wanneer het koud is of regent. Het aantal zitplaatsen binnen is zeer beperkt. Buiten zijn er wel genoeg tafeltjes, maar daar wil je alleen zitten als het goed weer is.

Op koudere dagen kun je de hotdog het beste eten in een van de twee arcades. Dit zijn overdekte passages die parallel lopen aan de hoofdstraat in Main Street U.S.A.

Alternatieven voor Casey’s Corner

Heb je trek in een snelle hap wanneer je in het Disneyland Park bent? Dan zijn er een aantal alternatieven voor Casey’s Corner.

De eerste is Café Hyperion in Discoveryland. Dit is het gebouw met de zeppelin. Hier kun je voor €16 per persoon een hamburgermenu bestellen inclusief drankje en ijsje.

Je kunt de burgers ook los bestellen, dan kosten ze €11 per stuk.

Mijn tip, bestel een kindercheeseburger als je een betaalbare snack wilt. Deze kost €5 en is te krijgen in kip of rund. Bestel je daarbij een portie friet, die je kunt delen met iemand anders, dan ben je voor nog geen 9 euro klaar. Scheelt toch weer.

Een andere manier om te besparen is om de salade te bestellen, deze kost €7,50, maar is lang niet zo lekker als een hamburger.

Nog een goed alternatief voor Casey’s Corner is de Cowboy Cookout Barbecue in Frontierland. Hier krijg je voor hetzelfde bedrag als bij Casey’s, €17, een mixed grill met allerlei soorten bbq-vlees, geserveerd met frietjes, een drankje en een taartje als nagerecht. Een prima schotel om te delen trouwens.

Tenslotte zijn ook de twee pizzarestaurants, Bella Notte en Colonel Hathi’s Pizza Outpost een goed alternatief voor Casey’s Corner. Voor 5 euro bestel je hier een minipizza in de vorm van Mickey Mouse. Een pizza van normaal formaat begint hier bij €11 en is een portie die je zeker kunt delen. Ook het knoflookbrood is bij ons vaste prik, deze kost iets meer dan €3.

Kortom, Casey’s Corner is zeker niet slecht. De hotdogs zijn prima en het is een fijne locatie om een drankje te halen. Enige nadeel vind ik de prijs. Voor datzelfde bedrag zijn er grotere maaltijden te vinden in het Disneyland Park.

Maar je kunt er ook, net als wij, een leuke traditie van maken.

Wat vind jij van Casey’s Corner in Disneyland Paris?