Annette’s Diner in Disney Village

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het restaurant waar ik altijd eet als ik in Disneyland Paris ben is Annette’s Diner. Dit restaurant ligt in Disney Village, vlakbij de twee Disney Parken. Je loopt er na een lange dag in de Parken zo naartoe. Kom je rond 18.00 uur dan is er vaak nog een plekje te vinden, zeker als je met z’n tweeën bent. Vanaf 19.30 staat de rij – ook in het laagseizoen – meestal tot buiten. Het duurt dan zeker een half uur voordat je een tafeltje hebt.

Je zou denken dat je hier beter kunt reserveren, maar dat is helaas niet mogelijk. Het is wachten op een vrij tafeltje. Zelf ga ik meestal bij Annette’s lunchen. Er is dan (bijna) altijd plek, want de meeste mensen blijven toch in de Disney Parken om te eten. Hoewel het eten iets duurder is dan in de pretparken, vind ik de kwaliteit een stuk beter. En de sfeer ook!

De sfeer in Annette’s Diner

Annette’s Diner is een fastfood restaurant uit de jaren ’50. Voor de oudjes onder ons, denk aan de sfeer van Happy Days. Uit de speakers komt Rock ’n Roll muziek en alles is in de jaren ’50 stijl uitgevoerd. Er zijn zelfs obers en serveersters die je eten op rolschaatsen komen brengen!

Het restaurant bestaat uit twee verdiepingen. Beneden is de keuken, bar en diverse tafels met banken. Boven zijn er meer losse tafeltjes met stoelen. Zelf zit ik het liefst op de bank, lekker knus, comfortabel en warm.

Wanneer je bij het restaurant aankomt meldt je je bij de hostess. Hij of zij brengt je vervolgens naar je tafel en geeft je de menukaart. Op de achtergrond hoor je oude rock n roll muziek en op tafel staat een mini-jukebox die helaas niet werkt. Annette’s Diner is een fastfood restaurant. Iets minder chaotisch dan bijvoorbeeld de McDonalds, maar het is nog steeds erg vol en rumoerig. Geen restaurant dus om rustig te dineren. Qua prijs zit dit restaurant net boven de middenmoot. Voor een basis hamburger met frites betaal je €16,99. Duurder dan de andere fastfoodburgers, maar ik vind deze een stuk lekkerder.

Menukaart

De menukaart van Annette’s Diner bestaat voornamelijk uit hamburgers. De Classics zijn de standaardburgers zoals de normale, cheeseburger of eentje met bacon. De Megas zijn de extra large burgers voor als je hele grote trek hebt. Zijn die nog steeds niet groot genoeg om jouw knorrende maag te stillen? Dan zijn er de Annette’s XXL hamburgers. De Incredible Burger is voor beginners, de Maxi Incredible burger is de allergrootste burger die ze hebben. Krijg je deze helemaal op? Dan mag je een gratis Milkshake of Smoothie uitzoeken.

Wij hebben het één keer geprobeerde om de Maxi Incredible Burger op te krijgen. Het is gelukt, maar in combinatie met de Milkshake zit je daarna écht heel vol. Je hoeft de komende tijd (dagen) niks meer te eten en je moet een behoorlijk stuk wandelen in de Parken om de calorieën te verbranden. Wat ons betreft geen aanrader, vanwege de hoeveelheid, de burger zelf was erg lekker.

Maaltijdvouchers bij Annette’s Diner

Als je gratis eten en drinken hebt gekregen bij je Disney verblijf of Half-/Volpension hebt bijgeboekt dan kan je de maaltijdvouchers besteden bij Annette’s. Je hebt hiervoor een Plus voucher nodig, die je krijgt als je slaapt in Sequoia Lodge, Newport Bay Club of Hotel New York. Deze voucher wissel je bij Annette’s in voor het Hula Hoop menu. Vervolgens kan je kiezen uit een voorgerecht, één van de hamburgers (of salades) en een dessert.

Voorgerechten

Het lekkerste voorgerecht vind ik zelf de gefrituurde uienringen met BBQ-saus of de Coleslaw. Deze zijn niet zo machtig, je moet immers tijdens de volgende ronde nog een grote hamburger met frites wegwerken. Behalve de uienringen of coleslaw, staat er ook een salade, kippenpootjes, soep, aardappelsticks en quesadilla’s op het menu. Je kunt ook een voorgerecht voor 2 personen kiezen, je krijgt dan verschillende kleine hapjes met dip die je samen kunt delen. Het is niet mogelijk om dat voorgerecht te bestellen als je gebruik maakt van de Maaltijdvoucher.

Hoofdgerechten

Wat betreft de hoofdgerechten kunnen we kort zijn: burgers, burgers, burgers en nog eens burgers. Oh, en er staan 2 salades en 2 hotdogs op het menu. Houd je niet van hamburgers dan kan je dit restaurant het beste overslaan. Elke hamburger heeft andere toppings, saus of een speciaal broodje. Er is een kipburger en een visburger, maar de meeste hamburgers zijn gemaakt van rundvlees. De grootste hamburger is de Maxi Incredible die 600! gram weegt. Zelf neem ik altijd de Classic’s Cheeseburger. Een simpele burger met kaas en Annette’s Saus. Groot genoeg en erg lekker.

Desserts

Heb je na al dat eten nog steeds trek? Dan zijn er een aantal desserts waar je uit kunt kiezen. Er staat onder andere ijs, vers fruit met slagroom, pannenkoeken, cheesecake en brownies op het dessert menu. Ook de Milkshakes kan je kiezen als toetje. Deze zijn lekker maar wel erg machtig.

Vegetarische opties bij Annette’s

Bij een hamburgerrestaurant kan het best een uitdaging zijn om vegetarische opties te vinden. Bij Annette’s zijn er een paar vegetarische gerechten maar de keuze is zeer beperkt. Veel van de voorgerechten zijn wel vegarisch, namelijk: de soep, aardappelsticks, uienringen en coleslaw. Bij de hoofdgerechten is de keus een stuk beperkter, je kunt kiezen uit twee vegetarische burgers.

Ontbijten en afhalen

In de ochtend kan je bij Annette’s Amerikaans ontbijten. Denk aan pannenkoeken, eieren, toast en worstjes. Echt een stevige maaltijd om je voor te bereiden op een dag in de Disney Parken. De kosten hiervoor zijn €13,99 per persoon, inclusief warme en koude dranken. Voor mij is zo’n ontbijtje echt veel te uitgebreid maar als je een grote eter bent kan dit een goede optie zijn. Zeker als je het vergelijkt met de €35 die je betaalt voor een Disney Hotel ontbijtje.

Wil je ’s avonds de hamburger liever in je hotelkamer opeten of is de rij bij Annette’s veel te lang? Dan kan je ook een aantal hamburgers afhalen. Je kunt kiezen uit een paar voor-, hoofd- en nagerechten. Er is een 3-gangen afhaalmenu of je kunt losse items bestellen om mee te nemen.

Kortom, Annette’s Diner is een fijn restaurant in Disney Village met voornamelijk hamburgers op het menu. Zelf vind ik het een aanrader maar als je niks met fastfood hebt of vegetarische menu-items zoekt dan kan je dit restaurant beter overslaan. Net als de meeste andere restaurants in Disneyland Paris is het er vrijwel altijd druk en rumoerig. Maar het eten is beter dan de andere Fastfoodrestaurants in de Parken. Daarom vind ik het zeker een aanrader. Heb jij ook weleens gegeten bij Annette’s? Deel het hieronder in de comments!