Millennium Falcon: Smugglers Run in Disneyland Resort Anaheim

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Eind mei opende Galaxy’s Edge in het Disneyland Resort in Anaheim. Het originele Disneyland Park – waar Walt zelf regelmatig te vinden was – is uitgebreid met de planeet Batuu. Dat is best een hele stap. Zeker als je bedenkt dat ze de planeet naast Frontierland en Fantasyland hebben gebouwd. Stel je eens voor hoe dat in Disneyland Paris eruit zou zien….

In Galaxy’s Edge, ook Star Warsland genoemd, komen er twee attracties, waarvan er momenteel één geopend is: Millennium Falcon: Smugglers Run. De andere – Rise of the Resistance – zal naar alle waarschijnlijkheid nog deze maand operationeel zijn.

Als Disney een nieuwe gedeelte van het Park creëert met bijpassende attracties dan werken ze dit tot in de kleinste én grootste details uit. Ze hebben in Galaxy’s Edge op schaal namelijk het schip van Han Solo nagebouwd. Een enorm ruimteschip op een steenworp afstand van Big Thunder Mountain en Haunted Mansion, maar toch het gevoel hebben alsof je op een andere planeet staat. Dat kan alleen Disney.

Daarnaast is de nieuwe attractie waarschijnlijk voor veel Star Wars fans een droom die uitkomt. Je mag namelijk zelf de Millennium Falcon besturen. Wie wil dat nou niet?

Waar vind je Millennium Falcon: Smuggler’s Run?

De attractie Millennium Falcon: Smuggler’s Run ligt echt op het uiterste puntje van Galaxy’s Edge. Tussen de Markt en het First Order gedeelte in. Je kunt de attractie eigenlijk niet missen. Voor de ingang staat namelijk de Millennium Falcon geparkeerd. Ze hebben deze écht ongelooflijk mooi gemaakt. Tot in de kleinste details, inclusief stoom en opstarten van de motoren. Je ziet zelfs de schades zitten.

Links van de Falcon bevindt zich de ingang van de attractie. Deze heeft twee wachtrijen, de normale én single riders. Dus geen Fastpass. Disney heeft hier bewust voor gekozen om de rij sneller te laten doorlopen.

In de wachtrij kan je het schip van Han Solo en Chewie uitgebreid bewonderen. Je loopt er namelijk meerdere malen langs. Uiteindelijk kom je in de werkplaats van de Black Spire Outpost. Hier word je gerecruteerd door Hondo Ohnaka voor een speciale missie.

Pre-show en bezoek aan de Falcon

Tijdens de pre-show vertelt Hondo je meer over de missie. Hij is op zoek naar een crew die voor hem een speciale lading wil ophalen. Over de inhoud doet hij wat geheimzinnig en de crew moet maar niet teveel vragen stellen.

Van Chewbacca mag Hondo de Millennium Falcon lenen voor deze missie. Als iedereen in de ruimte akkoord gaat is het tijd voor het tweede deel van de wachtrij.

Na het accepteren van de missie krijg je een taak toegewezen op het schip. Er zijn er 3 verschillende taken:

  • Piloot
  • Engineer
  • Gunner

Je krijgt een fysiek kaartje in je hand gedrukt met daarop jouw taak. Er kunnen in totaal 6 personen aan boord, van elk 2. Hierna is het tijd om aan boord te gaan van de Millennium Falcon. Deze is gelijk aan het interieur uit de film, inclusief de ronde speeltafel.

Ben je aan de beurt dan word je omgeroepen en is het tijd om plaats te nemen in de cockpit.

De vlucht aan boord van de Falcon

Aan boord heeft iedereen eigen taken en knoppen om te bedienen. De piloten bedienen het schip. De ene piloot beweegt naar boven en beneden, de andere van links naar rechts. Samenwerken is essentieel om een goede score te krijgen.

Van de engineers wordt verwacht dat zij zoveel mogelijk schades herstellen en het schip vliegend houden. Dit doen zij door tijdig op de oplichtende knoppen te drukken. De Gunners beschermen het schip en de lading met hun kanonnen.

De vlucht is interactief. Dat betekent dat als iemand in het schip de taak niet goed uitvoert de verhaallijn daarop wordt aangepast. Aan het eind zie je op het scherm wat de score was en hoe accuraat jij jouw taak hebt uitgevoerd. Is het schip beschadigd? Dan zie je dit op de muren bij het verlaten van het schip.

Het bijzondere is dat er aan het eind van de attractie geen giftshop is. Disney heeft er echt voor gekozen om Galaxy’s Edge een echte planeet te laten zijn. Winkels zijn er in de Market Place. Daarnaast is er per gebied een gift shop om merchandise van bijvoorbeeld Droids of de First order te kopen.

Foto’s: Joshua Sudock/Disney Parks