Villa Volta Efteling review – op je lijstje of niet?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

“Dit huis, dit vervloekte huis”…. Ja ik ben zo iemand die een groot deel van de tekst van menig attractie kan meepraten. Vroeger was Villa Volta in de Efteling één van mijn favoriete attracties in het pretpark.

Als kind kondigde ik namelijk altijd stoer aan dat ik in een attractie durfde die over de kop ging. En dat gevoel krijg je wel in de Villa Volta. Al hang je niet echt ondersteboven.

Om de perfecte dag in de Efteling samen te stellen reviewen we regelmatig een attractie. Symbolica, de Python, Joris en de Draak, Droomvlucht en de Baron 1898 staan inmiddels op de lijst.

Gaan we ook Villa Volta toevoegen aan deze lijst? Lees snel verder!

Waar vind je Villa Volta?

Villa Volta is – zoals je al gemerkt hebt – is een attractie in de Efteling.

Het is het witte gebouw rechts van Droomvlucht. De makkelijkste manier om deze attractie te vinden is om om het Sprookjesbos heen te lopen en dan voorbij de ingang links aan te houden.

Je ziet dan vanzelf een statig wit gebouw, dit is de ingang van de attractie.

Het verhaal achter de attractie

De villa behoort tot de leider van een roversbende De Bokkenrijders. Op een avond besloten zij de Abdij van Postel te beroven. Deze zat boordevol gouden schatten.

Maar bij het verlaten van de Abdij zag Hugo – de leider van de roversbende – een witte verschijning. Het was een vrouw die hem vervloekte. Zij vertelde hem dat hij nergens meer rust zou vinden, op geen enkele plek op de wereld en ook niet in zijn eigen huis.

Pas wanneer iemand zijn huis zou betreden met het schone geweten van een pasgeboren kind dan pas zou hij rust vinden.

Hierop nodigt Hugo je uit in zijn huis om wellicht de vloek te verbreken.

De attractie

Tijdens de attractie neem je plaats op één van de 4 rijen met banken. Vervolgens sluiten de deuren en komt de kamer tot leven.

De banken beginnen te schommelen en de kamer begint te draaien. Onder wordt boven en boven wordt onder. Door deze combinatie voelt het alsof je over de kop gaat terwijl dat in werkelijkheid niet zo is.

Wel kan je er een beetje gedesorienteerd van raken. Daardoor is deze attractie niet aan te raden voor mensen die snel duizelig of misselijk worden.

Instappen of overslaan?

Is deze attractie een múst, zoals Symbolica en Droomvlucht? Persoonlijk vind ik van niet.

Staan er lange rijen? Dan zou ik deze attractie overslaan. Al is het wel een echte Efteling klassieker.

Zelf ga ik er vrijwel elk bezoek in. Maar dat kwam doordat er – voor de corona – meestal korte rijen stonden. En het feit dat ik vrijwel de hele tekst van Hugo uit mijn hoofd ken geeft ook een beetje weg hoe vaak ik erin ben geweest.

Een leuke attractie absoluut, zeker bezoeken als de rijen niet te lang zijn!