Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie Tijdens een hittegolf naar Disneyland Paris – zorg voor een goede voorbereiding!

Tijdens een hittegolf naar Disneyland Paris – zorg voor een goede voorbereiding!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het is heet in Disneyland Paris.Temperaturen lopen op tot richting de 40 graden en jullie hebben precies tijdens die dagen een verblijf geboekt. Wat nu?! In zo’n geval is een goede voorbereiding van belang. In dit artikel help ik je daarbij!

Wat moeten we meenemen?

Zonnebrand is in dit geval essentieel. Je bent de hele dag buiten en er zijn maar weinig plekken met beschutting. Zelfs in sommige wachtrijen sta je in de volle zon. Smeer jezelf daarom regelmatig in. Bedenk maar eens hoe oncomfortabel het is om de beugels van een achtbaan over je verbrande schouders te trekken.

Neem daarnaast ook een petje of hoed mee. Zeker als je – zoals ik – heel snel verbrandt op je hoofd. Je loopt de hele dag in de volle zon en je moet jezelf goed beschermen om letsel te voorkomen.

Neem daarnaast ook zeker makkelijke kleding mee. Laat de zomerjurkjes of spijkerbroeken voor wat het is en kies comfortabele shorts. Zo heb je de minste kans op schuurplekken of andere narigheden.

Tenslotte zijn goede schoenen echt heel belangrijk. Zelfs je meest comfortabele exemplaren zorgen in de Disney Parken voor blaren. Slippers of sandalen zijn in dit geval de beste keus, maar let goed op, er kunnen weleens mensen je tenen gaan staan.

Waar kan je afkoelen?

De beste plek om in het Disneyland Park af te koelen is in Cafe Hyperion. Deze ligt in Discoveryland links van Space Mountain. Het is een restaurant met daarbinnen een theater. Er is vrijwel altijd zitplek en door de airconditioning en het gebrek aan ramen is het hier altijd lekker cool. Dat geldt voor voor Restaurant en Coulisse in het Walt Disney Studios Park. Meestal kan je hier ook zitten zonder een consumptie te halen. Alleen op drukke dagen en piektijden kunnen ze je wegsturen of geen toegang geven tot de tafels als je niks in de restaurants hebt gekocht.

In het Disneyland Park zijn er naast de hoofdstraat vanaf de entree naar het kasteel – Main Street U.S.A. twee passages gebouwd. Als je hier doorheen loopt ben je uit de zon en er staan ook een aantal bankjes om op af te koelen.

Tenslotte zijn eigenlijk alle binnenattracties een prima plek om af te koelen. Denk aan Phantom Manor, Pirates of the Caribbean en Star Tours. Let op dat er in de wachtrij stukken zonder airco kunnen zijn.

Heel veel drinken

Eigenlijk is het een open deur maar op warme dagen moet je voldoende drinken. Je wilt niet dat je tijdens een leuk bezoek aan Disneyland Paris afgevoerd moet worden naar het lokale ziekenhuis waar ze alleen maar Frans spreken…

Drinken in de Parken is duur. Neem daarom zelf ook genoeg flessen mee. Zet deze op de kamer en vul elke dag een aantal flesjes. Calculeer vooraf ook extra budget in voor al het drinken dat je moet halen. Een beker fris of flesje water van een halve liter kost iets meer dan 3,50.

Neem pauzes

Vraag op warme dagen niet te veel van je lichaam. Neem geregeld pauzes. Dat kan door een duik te nemen in het zwembad van je hotel (Santa Fe en Cheyenne hebben geen zwembad). Heb je een auto bij je? Dan kan je en dagticket kopen voor Villages Nature Paris. Dit is de naastgelegen Center Parcs met een enorm zwemparadijs.

Maar ook een bankje in de schaduw zitten of even terug naar je hotelkamer met airconditioning doet al wonderen!

Waar baseer ik dit op?

Nu hoor ik je denken, hartstikke leuk hoor maar hoe kom je er eigenlijk bij? Bovenstaande zijn mijn tips om warme dagen in Walt Disney World in Orlando ’te overleven’. Daar is het elke dag ruim 35 graden. In die 4 keer dat ik er ben geweest heb ik een hoop geleerd over hoe je het beste met de warmte om kunt gaan.

Disneyland Paris is minder goed op hete dagen voorbereid dan Walt Disney World. In de laatste is die enorme warmte normaal. Daarom moet je tijdens een hittegolf in Disneyland Paris extra goed voor jezelf zorgen en zelf ook genoeg maatregelen nemen. Dan komt het allemaal goed!