Disneyland Paris als tussenstop

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ben je onderweg naar je vakantiebestemming en wil je graag een dagje stoppen in Disneyland Paris? Dan hebben we hieronder alle informatie en tips verzameld

Waar ligt Disneyland Paris?

Disneyland Paris ligt in het noorden van Frankrijk op zo’n 30 minuten van de stad Parijs. Vanuit Nederland is het gemiddeld zo’n 5 uur rijden. Het pretpark is goed bereikbaar en ligt vlakbij de snelweg. En bij de meeste hotels rond het pretpark kun je gratis parkeren. Perfect dus als tussenstop.

Tickets kopen

De tickets voor Disneyland Paris kun je alleen online kopen. Doe dit het liefst zo snel mogelijk, want tijdens het hoogseizoen kunnen er dagen uitverkocht zijn. Je kunt bij het boeken kiezen voor tickets met datum of zonder. Kies je voor een ticket met datum dan ben je goedkoper uit en hoef je geen parkreservering te maken. Bij een ticket zonder datum betaal je iets meer voor de flexibiliteit en moet je een parkreservering maken. Zonder deze reservering krijg je geen toegang tot de parken, dus vergeet dit niet te doen.

De prijs van de kaartjes liggen zo rond de €100 per persoon per dag. Je hebt dan toegang tot allebei de Disney parken en kunt zo vaak wisselen van park als je wilt.

Hotelovernachting

Je kunt er ook voor kiezen om een verblijf te boeken dat bestaat uit een hotelovernachting en tickets voor twee dagen. Vaak ben je hiermee goedkoper uit, zeker wanneer je in een Disney Hotel wilt slapen. De Disney Hotels liggen op loopafstand van de pretparken met elk een eigen thema. In deze hotels komen er dagelijks Disney figuren op bezoek en als hotelgast mag je een uur eerder dan andere bezoekers de pretparken in. Als je dan voor de complete Disney beleving gaat zijn deze hotels verreweg de beste keus.

Rondom de pretparken zijn er behalve de Disney Hotels nog veel meer accommodaties die vaak een stuk goedkoper zijn. Je boekt deze hotels en appartementen via bijvoorbeeld Booking.com. Hier komen dan wel de kosten voor de entreekaartjes en het parkeren bij de pretparken bij.

Hoe druk is het tijdens de vakanties?

Zeker tijdens het hoogseizoen, bijvoorbeeld de zomervakantie, kan het erg druk zijn in Disneyland Paris. Met name tijdens het weekend is het erg druk en kunnen de wachttijden bij de populaire attracties oplopen tot meer dan 2 uur.

Om het meest uit je dag te halen kan je het beste vroeg opstaan en de meest populaire attracties aan het begin van de dag doen. Populaire attracties in het Walt Disney Studios Park zijn: Crush’s Coaster, Ratatouille: The Adventure, The Twilight Zone: Tower of Terror. En in het Disneyland Park Peter Pan’s Flight, Autopia, Star Wars HyperSpace Moutain, Big Thunder Mountain en Buzz Lightyear’s Laser Blast.

De langste rij vind je steevast bij het Princess Pavillion. Dit is een locatie in het Disneyland Park waar je op de foto kunt met een Disney prinses. Hier sta je al gauw zo’n 2 tot 3 uur in de rij. Staat het ontmoeten van de Disney prinsessen hoog op jullie verlanglijstje? Boek dan een tafel in Auberge de Cendrillon. Dit is geen goedkoop restaurant, maar het is het enige alternatief om de prinsessen te zien zonder uren in de rij te staan.

Bij veel attracties kun je gebruik maken van Premier Access. Hiermee betaal je om toegang te krijgen tot een verkorte wachtrij. Meestal sta je dan hooguit 15 minuten in de rij in plaats van 90 minuten. Je kunt zo dus veel meer uit je dag halen. Premier Access kun je boeken per attractie of als totaalpakket voor alle Premier Access attracties. Dit doe je via de Disneyland Paris app.

Alles uit je bezoek halen

Wanneer je Disneyland Paris gebruikt als tussenstop wil je misschien niet alles zien, maar wel zoveel mogelijk doen. Denk aan het bezoeken van attracties, het bekijken van shows, eten in een restaurant met Disney thema en natuurlijk op de foto met Disney figuren. Om alles uit je bezoek te halen kun je het beste jouw verblijf zo goed mogelijk plannen. Maak bijvoorbeeld een lijstje met de attracties die je wilt bezoeken (kijk hier voor inspiratie). En reserveer alvast een tafeltje bij een van de restaurants. Dit kan vanaf 2 maanden voor jouw bezoek en is vaak nodig omdat de restaurants snel vol zitten.

In de Disneyland Paris app vind je een hoop handige informatie die je kan helpen bij het plannen van je bezoek:

  • Plattegrond van de Disney parken
  • Overzicht met attracties en actuele wachttijden
  • Show- en paradetijden
  • Locaties van de Disney figuren
  • Overzicht van restaurants en mogelijkheid om online te reserveren of eten te bestellen om af te halen
  • Premier Access prijzen en attracties

Download de app zodra je besloten hebt om naar Disneyland Paris te gaan en start met de voorpret.

Handige links