Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie Photopass Disneyland Paris – handig om te hebben?

Photopass Disneyland Paris – handig om te hebben?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wanneer je naar Disneyland Paris gaat wil je natuurlijk zoveel mogelijk herinneringen aan je bezoek. Zo kom je waarschijnlijk thuis met meerdere souvenirs en een hoop foto’s. Wil je tijdens je verblijf in Disneyland Paris ook actiefoto’s in de attracties laten maken of met het hele gezin op de foto met een Disney figuur? Dan kan een Disneyland Paris Photopass een uitkomst zijn.

Hoe werkt een Disneyland Paris Photopass?

Met de Disney Photopass verzamel je de gemaakte foto’s op een kaart. Deze kaart koppel je via Disneyphotopass.eu aan jouw account en daarna kun je de foto’s downloaden naar bijvoorbeeld jouw computer of telefoon.

De Photopass koop je in een aantal grote winkels in het park, waaronder World of Disney, of bij de attracties met actiefoto’s. Deze kun je vervolgens laten scannen bij de Disney fotografen of bij de fotokiosk bij de uitgang van de attractie. Je foto verschijnt dan binnen enkele minuten in jouw Photopass account.

Waar kan ik de Disney Photopass gebruiken?

Je kunt de Disney Photopass gebruiken bij een aantal attracties en wanneer je een Disney fotograaf ziet. Deze staan meestal bij Disney figuren en op verschillende locaties in de pretparken.

Attracties waar je de actiefoto van kunt downloaden zijn:

  • HyperSpace Mountain
  • Big Thunder Mountain
  • Pirates of the Caribbean
  • Buzz Lightyear Laser Blast
  • The Twilight Zone Tower of Terror

Bij de uitgang hangen een aantal tv-schermen met daarop de foto’s. Zoek de foto waar je zelf op staat en onthoud het nummer. Dit nummer geef je vervolgens door bij de kiosk, je controleert of jij daar ook daadwerkelijk opstaat en laat jouw Disney Photopass scannen. De foto verschijnt vervolgens in jouw Photopass account.

Ook bij de Disney fotografen laat je jouw Photopass scannen en de foto’s gaan automatisch naar je account. Soms kan dit wat langer duren, bijvoorbeeld bij Magic Shots. Hierbij worden er Disney figuren in jouw foto verwerkt, dit zorgt voor grappige foto’s zeker als je zelf het nodige acteerwerk doet.

Wat kost een Photopass?

Een Disneyland Paris Photopass kost €74,99 op het moment van schrijven. Je hebt aan één pas genoeg om de foto’s van het hele gezin op te slaan.

Wanneer je een Disneyland Paris jaarkaart hebt, kun je de Photopass met korting krijgen en bij de Infinity Jaarpas zit deze zelfs inbegrepen.

Ook zijn er soms bepaalde reisaanbieders en aanbiedingen waarbij de Photopass zit inbegrepen.

Is de Disney Photopass een must?

Nee, eigenlijk niet. Er zijn maar weinig fotolocaties waar je de pas kunt gebruiken. Als je niet van plan bent deze allemaal af te gaan is het meestal goedkoper om een gratis Photopass te vragen die je dan kunt koppelen via disneyphotopass.eu. Ook dan kun je de foto’s – maar dit keer tegen betaling – downloaden.

Het is eigenlijk alleen de moeite waard wanneer je alle attractiefoto’s, Magic Shots en de foto’s gemaakt bij Disney figuren wilt hebben. Maar je kunt ook dan gewoon foto’s maken met jouw eigen telefoon of camera.

En wil je de foto direct laten printen en in een leuk souvenirfotolijstje meenemen naar huis? Dan zul je hier ondanks de Photopass alsnog voor moeten betalen.