Hoe werkt Disney Express bagage service?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Disney Express is een handige service wanneer je met de trein naar Disneyland Paris reist. Het geeft je de mogelijkheid om op het treinstation in te checken bij je Disney Hotel. Je bagage laat je achter bij de balie en zal dan naar je Disney Hotel worden gebracht en jij krijgt alvast je parktickets zodat je meteen kunt genieten van de pretparken.

Wie kan er gebruik maken van Disney Express?

De bagageservice kan gebruikt worden wanneer je in een Disney Hotel of Partner Hotel verblijft.

Disney Hotels

De Disney Hotels liggen op het resort en zijn te herkennen aan de namen die beginnen met Disney, zoals het Disneyland Hotel of Disney Hotel Cheyenne. De enige uitzondering is Disney Davy Crockett Ranch, dit vakantiepark ligt op zo’n 10 minuten rijden van Disneyland Paris en is alleen met de auto te bereiken.

Partner Hotels

Partner Hotels zijn hotels in de omgeving die een samenwerking hebben met Disneyland. Hierdoor is het mogelijk om een verblijf te boeken, inclusief tickets, via de Disneyland Paris website. Dit zijn op dit moment 5 hotels, waaronder het B&B Hotel, Explorers Hotel en Hotel l’Elysée Val d’Europe. Doordat deze hotels alleen te bereiken zijn via een pendelbus kan Disney Express een goede optie zijn wanneer je veel bagage hebt en deze niet mee wil nemen in de bus.

Hoe werkt het?

Stappen Disney Express:

  • Ga bij aankomst op het Disneyland Paris station naar de bovenste verdieping, hier bevindt zich de Disney Express Balie
  • Deze balie is elke dag geopend tussen 8:00 en 21:00 uur
  • Hier ontvang je de toegangstickets voor de parken en de incheckpapieren voor je hotel
  • Bagage laat je hier achter en deze wordt naar je hotel gebracht
  • Op de dag van vertrek geef je voor 11 uur je bagage af bij de conciërge van je hotel. Deze wordt dan naar de Disney Express Balie gebracht op het station

Kosten en reserveren

Disney Express kun je tijdens het boeken van jouw Disneyland Paris verblijf toevoegen. De kosten zijn €15 per persoon. Voor dat bedrag wordt jouw bagage vanaf het treinstation naar het Disney Hotel gebracht en wanneer je naar huis gaat, kun je de koffers weer ophalen op het station.

Deze service moet geboekt worden voor alle gasten op de boeking (vanaf 3 jaar) waardoor de kosten snel op kunnen lopen. Daarom is het alleen de moeite waard wanneer je veel bagage bij je hebt, je overnacht in een Partner Hotel of een kort verblijf hebt in Disneyland Paris waar je alles uit wilt halen.

Vanaf het station loop je in 5 tot 15 minuten naar de Disney Hotels en inchecken kun je vooraf al doen via de Disneyland Paris app. Dus hoewel je zeker tijd kunt besparen met Disney Express gaat het vooral om gemak.