Home Disneyland ParisDisneyland Paris ticket of verblijf boeken Disney Premier Access Ultimate: is voordringen voor €140 p.p. de prijs waard?

Disney Premier Access Ultimate: is voordringen voor €140 p.p. de prijs waard?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Afgelopen weekend waren wij in Disneyland Paris. En dan vinden we het leuk om nieuwe dingen te proberen. Ditmaal kozen we voor Disney Premier Access Ultimate. Met een prijskaartje van maximaal €140 per persoon, per dag geen goedkope extra. Maar wel eentje die zeker de moeite waard kan zijn.

In dit artikel leg ik je uit wat Disney Premier Access Ultimate is, hoe je het gebruikt en of het de hoge prijs waard is.

Wat is Disney Premier Access Ultimate?

Disney Premier Access is een service waarbij je tegen betaling versnelde toegang krijgt tot bepaalde attracties. Deze kun je los kopen, dus per attractie, of als pakket. Dat pakket heet Disney Premier Access Ultimate.

Je koopt Disney Premier Access per persoon en per dag. Dat kan je doen tijdens het boeken, via de Disneyland Paris-app of ter plekke bij de servicebalies in de parken.

Wij kozen ervoor om het bij ons verblijf te boeken en waren voor 1 dag/2 personen €280 kwijt. Best pittig, maar we wilden het een keer proberen.

Zeker op een drukke dag in juli waarop de rijen soms erg lang kunnen zijn.

Hoe werkt Disney Premier Access Ultimate?

Je kunt Disney Premier Access Ultimate koppelen aan de Disneyland Paris-app of bij de servicebalies in de pretparken een geprinte versie ophalen.

In beide gevallen krijg je een QR-code. Deze code scan je bij de attractie met Disney Premier Access. Deze attracties zijn:

 • Phantom Manor
 • Big Thunder Mountain
 • Indiana Jones and the Temple of Peril
 • Peter Pan’s Flight
 • Buzz Light Year Laser Blast
 • Star Wars Hyper Space Mountain
 • Autopia
 • Star Tours: The Adventure Continues
 • Cars Road Trip
 • Crush’s Coaster
 • Ratatouille: The Adventure
 • The Twilight Zone Tower of Terror
 • Spider-Man W.E.B. Adventure
 • Avengers Assemble: Flight Force

Orbitron is ook een attractie met Disney Premier Access, maar valt niet onder het Ultimate pakket.

Met Disney Premier Access kun je bovenstaande attracties eenmalig bezoeken via de verkorte wachtrij.

Hoe lang sta je te wachten met Disney Premier Access (Ultimate)?

Crush’s Coaster is misschien wel de drukste attractie in Disneyland Paris. Normaal gesproken sta je hier zeker een uur – vaak langer – in de rij.

Met Disney Premier Access (Ultimate) hebben we hier op een drukke dag in juli hooguit 10 minuten moeten wachten. Versnelde toegang is hier echt razendsnel.

En dat gold voor elke Disney Premier Access rij. Big Thunder Mountain, hooguit 10 minuten. Phantom Manor en Peter Pan’s Flight, misschien 1 minuut gewacht. Tower of Terror, Star Tours, Autopia, vrijwel overal waren we gelijk aan de beurt.

Wat een luxe!

Is Disney Premier Access Ultimate de prijs waard?

Als je versnelde toegang wilt tot een attractie heb je twee opties. Of je koopt een losse toegang voor 1 attractie, of je koopt de Ultimate pas voor alle attracties in een keer.

Wij kozen voor die laatste.

Die dag waren we pas om half 1 in Disneyland Paris en om half 4 hadden we alle Premier Access attracties bezocht. Inclusief lunchen bij Annette’s Diner.

Heb je maar kort de tijd in Disneyland Paris dan is Disney Premier Access echt een must om alles te kunnen zien.

En ja, het kost behoorlijk wat, zeker als je met een gezin gaat. In dat geval kun je ervoor kiezen een potje te maken waaruit je de Disney Premier Access los koopt per attractie. Dat is altijd goedkoper dan de Disney Premier Access Ultimate passen.

Ben je van plan om alle attracties van hierboven te bezoeken? Dan is het goedkoper om een Disney Premier Access Ultimate te kopen.

Geloof mij, het is duur, absoluut, maar ook heel fijn! Je hoeft vrijwel nergens lang te wachten en kunt zo Disneyland Paris stressvrij en zonder irritaties bezoeken. Dat is mij in ieder geval een hoop waard!