Home Disneyland ParisDisneyland Paris ticket of verblijf boeken Disneyland Paris Maaltijdopties – Halfpension/Volpension bijboeken

Disneyland Paris Maaltijdopties – Halfpension/Volpension bijboeken

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij de Disneyland Paris maaltijdopties betaal je vooraf voor een vast menu in een van de Disneyland Paris restaurants. Dit menu bevat een voor-, hoofd-, en nagerecht en er zit ook een frisdrank bij.

Het voordeel van deze maaltijdopties is dat je vooraf de kosten voor je eten al hebt betaald. Wanneer je in een pretpark bent dan heb je soms niet door hoeveel geld je uitgeeft en kun je achteraf voor verrassingen komen te staan.

Door de Disneyland Paris maaltijdvouchers te boeken heb je dat niet.

Hoe werken de Disneyland Paris maaltijdopties?

Bij het boeken van je Disneyland Paris verblijf heb je de mogelijkheid om Maaltijdopties, ook wel maaltijdvouchers genoemd, bij te boeken.

Je kunt hierbij kiezen tussen halfpension of volpension. Daar verderop meer over.

Heb je gekozen voor de Maaltijdopties dan ontvang je bij het inchecken een envelop met daarin jouw vouchers. Wil je ze liever digitaal? Dat kan ook, ze worden dan toegevoegd aan jouw Magic Pass die je krijgt bij het inchecken.

Deze maaltijdvouchers kun je gebruiken bij een aantal restaurants in Disney Village, de Disney Hotels en natuurlijk de Disney parken. Wanneer je ergens wilt eten geef je aan dat je met een Maaltijdvoucher betaald. Je krijgt dan een speciaal menu waaruit je kunt kiezen.

Of je betaald met de voucher voor een all you can eat buffet en kunt daarna zorgeloos eten.

Wat is het verschil tussen halfpension en volpension in Disneyland Paris?

Wanneer je halfpension of volpension in Disneyland Paris boekt zit ontbijt daar altijd bij inbegrepen. Dit is normaal gesproken niet zo bij een Disneyland Paris verblijf.

Bij halfpension is het dan ontbijt + 1 maaltijd. Bij volpension is het ontbijt + 2 maaltijden.

De maaltijden kunnen lunch of diner zijn en bij volpension zit dus ook je lunch en je diner inbegrepen.

In de praktijk betekent dat het aantal maaltijdvouchers per nacht van je verblijf (dus niet per dag). Boek je halfpension dan is het ontbijt + 1 maaltijdvoucher per dan, bij volpension ontbijt + 2 maaltijdvouchers per dag.

Waar kan ik mijn Disneyland Paris maaltijdvoucher inwisselen?

Je kunt de Disneyland Paris maaltijdvouchers inwisselen in alle restaurants in de Disney parken, de Disney hotels en Disney Village. Behalve de restaurants waar je met Disney figuren kunt eten. Voor deze restaurants heb je de Plus extra maaltijdoptie nodig.

Ook in Disney Village zijn er een aantal uitzonderingen namelijk: McDonalds, Rainforest Cafe, Planet Hollywood, Vapiano, Five Guys, King Ludwig Castle en Earl of Sandwich. Hier kun je de maaltijdvouchers niet inwisselen.

Zijn de Disneyland Paris maaltijdopties goedkoper?

Ja en nee. Vaag antwoord, ik weet het.

Voor €59 per volwassene (€40 per kind) boek je halfpension, dus ontbijt + 1 maaltijdvoucher per nacht. Ontbijt in Disney’s Newport Bay Club kost bijvoorbeeld €28 per nacht. Dan kost die andere maaltijd €31 per persoon. En nu wordt het lastig.

Want, zou je normaal gesproken al in een restaurant gaan eten met tafelbediening dan is €31 voor een 3-gangenmenu inclusief 1 frisdrank niet duur. Zou je dat niet doen, en al tevreden zijn met een snelle hap (bijv. pizza, hamburger met friet, halve kip met friet, etc.) dan ben je voor zo’n €16 al klaar. Dan is zo’n voucher van €31 ineens een hele hoop geld.

Dus ja, ze zijn goedkoper als je toch al van plan was om uitgebreid te tafelen in Disneyland Paris. Was je dat niet van plan dan zou ik de maaltijdvouchers er niet bij boeken. Dat geldt ook voor de Maaltijdopties voor kinderen. Die zijn goedkoper, maar als jouw kleintje geen grote eter is dan is het zonde van het geld.

Voor- en nadelen van de Disneyland Paris maaltijdopties

Voordelen van de Disneyland Paris Maaltijdopties is dat je iets goedkoper uit bent als je toch al van plan was om wat uitgebreider te lunchen of dineren.

Ook een voordeel is dat je vooraf precies weet hoeveel geld je kwijt zult zijn aan eten. Ok, neem je halfpension dan komt er misschien nog een kleine maaltijd bij of een snack. En houd je van een alcoholisch drankje bij het eten dan komen die kosten er ook nog bovenop.

Zelf vind ik het altijd fijn als die grote kostenpost, eten in pretparken is nou eenmaal duur, alvast betaald is.

Nadeel vind ik dat je de Maaltijdvouchers niet bij elk restaurant in Disney Village kunt gebruiken. Rainforest Cafe is een populair restaurant bij gezinnen met (jonge) kinderen en hier kun je de vouchers dus niet gebruiken.

Het andere nadeel vind ik dat niet alle restaurants beschikbaar zijn omdat ze bijvoorbeeld al vol zitten. Zelfs met je vooraf betaalde Maaltijdopties kun je dus niet altijd eten in het eerste restaurant van jouw keuze.

Dan kom ik meteen bij onze laatste tip!

Een laatste tip!

Reserveer tijdig de restaurants waar je wilt eten! Doe dit minimaal 2 maanden van tevoren of direct bij het boeken.

De restaurants zitten echt snel vol en dan heb je gewoon pech, ook als je een Maaltijdvoucher hebt.

In de Disneyland Paris app kun je per restaurant de menukaart bekijken en meteen reserveren. Populaire restaurants zijn onder andere het Downtown Restaurant in Disney’s Hotel New York – the Art of Marvel en de Chez Remy, het Ratatouille restaurant.

Is je restaurant volgeboekt voor Diner? Kijk dan ook eens bij de lunch of op wat ongebruikelijke tijden. Wij boeken meestal een tafel om half 3, dan is er vaak nog een plekje te vinden.

Wil je echt graag ergens eten en is het restaurant volgeboekt in de app? Vraag dan de conciërge in het hotel om hulp of loop even langs bij het restaurant. Soms is er nog wat mogelijk.