Last minute naar Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Je kent het wel. Eigenlijk willen jullie nog een paar daagjes weg, maar waar moet je naartoe? Last minute naar Disneyland Paris misschien? Een paar dagen achtbanen, Disney magie en blije kinderen. Klinkt goed, vind je niet?

Maar is dat wel zo verstandig om last minute naar dit pretpark te gaan? En waar moet je rekening mee houden? We zochten het voor je uit.

Last minute naar Disneyland Paris boeken

De makkelijkste manier, en eigenlijk ook de enige plek, om een Disneyland Paris last minute te boeken is de eigen website van het attractiepark.

Waarom? Omdat je hier in een oogopslag kunt zien wat het kost en wat er nog beschikbaar is. Want zeker als je in een populaire periode gaat kan het soms zoeken zijn naar hotels die nog plek hebben.

Dit is ook de enige plek waar je de Disney hotels kunt boeken. Andere reisaanbieders zullen voornamelijk de Partner Hotels in hun assortiment hebben. Dit zijn hotels die iets verder van de parken liggen, maar daardoor ook goedkoper zijn. Ook deze hotels kun je direct boeken via Disneyland Paris, inclusief entreekaartjes.

Boek je de entreekaartjes los van het hotel, dan is er iets waar je heel goed op moet letten!

Wat je zeker niet mag vergeten!

Disneyland Paris werkt al een tijdje met een reserveringssysteem. Dit systeem gebruiken ze om het aantal bezoekers in de parken te reguleren.

Dit heeft voordelen. Zo zijn de wachttijden van enkele uren vrijwel verleden tijd. Als het pretpark volgeboekt is, kun je er nog steeds heel comfortabel rondlopen en sta je bijna overal zo’n 30 minuten in de rij.

Het heeft ook een nadeel. Zonder reservering krijg je geen toegang tot de Disney Parken. Bij de entree controleren ze of je een reservering hebt, heb je die niet, dan sturen ze je weg.

Dit is eigenlijk alleen een probleem als je een Disneyland Paris jaarpas hebt of wanneer je een entreekaartje hebt zonder datum.

Boek je een Disney Hotel inclusief tickets of een entreeticket met datum erop? Dan zit daar automatisch een parkreservering bij.

Is een Disneyland Paris last minute goedkoper?

Een Disneyland Paris last minute is eigenlijk alleen goedkoper buiten het hoogseizoen. Hoe minder mensen er naartoe gaan, des te goedkoper het verblijf.

Het is eigenlijk nooit slim om tot het allerlaatste moment te wachten omdat de prijzen dan toch omhoog gaan.

Maar als je nu besluit dat je dit weekend naar Disneyland Paris gaat dan zul je het moeten doen met de prijzen die er nu beschikbaar zijn. Probeer in de prijstabel een beetje te spelen met de hotels en de aankomstdatum, dat is de enige manier waarop je last minute geld kunt besparen.