Menu
Dagje uit

Grou, dit is er te zien en doen!

Grou of zoals wij niet Friezen zeggen Grouw, is een plaatsje in het noorden van het land in – hoe kan het ook anders – Friesland.

Het staat bekend om de monumentale gebouwen en de watersport. Mede hierdoor is het een populaire bestemming voor dagjesmensen en toeristen die willen genieten van het brede water en de vele mogelijkheden.

Je zult er waarschijnlijk geen uren zoet zijn, maar het is wel een leuke plek om tijdens een rondrit of fietstocht te bekijken.

Waar ligt Grou?

Grou ligt in Friesland, tussen Leeuwarden en Heerenveen. Het dorpje ligt direct naast de A32 dus het is met de auto heel eenvoudig te bereiken.

Kom je met het openbaar vervoer? Dan neem je de trein naar Heerenveen en vanaf hier de Sprinter naar Leeuwarden. Je stapt dan uit op het station van Grou. Vanaf hier kan je wandelen of met het openbaar vervoer naar het centrum. In deze tijd kan dat wat lastig zijn, neem hiervoor contact op met de lokale vervoersmaatschappij Arriva via de website arriva.nl.

Wat is er te zien?

Naar Grou ga je voornamelijk voor de watersporten. Je kunt er een sloepje huren, leren zeilen op een stukje suppen – wat overigens zwaarder is dan het lijkt.

Er zijn diverse accommodaties vlakbij het water waar je kunt logeren en waarvandaan je het watersportavontuur kunt starten.

Verder heeft het dorp 2 kerken, waarvan de oudste dateert uit de 13e eeuw. Verder zijn er in het dorp diverse monumentale gebouwen. De makkelijkste manier om het te bekijken is door gewoon door het dorp te wandelen en te zien wat je tegenkomt.

  Hoe eng is de Lookout Swing op de A'DAM toren in Amsterdam?

Echt uitgestippelde routes of rondleidingen zijn er niet.

Bezoeken of niet?

Grou is echt zo’n dorp waar je een keer doorheen kunt rijden tijdens een rondrit. `Even stoppen om van het uitzicht te genieten, wat lekkers te eten en daarna weer door. Als je iets langer wilt blijven dan zou ik er zeker een bootje huren of één van de andere watersporten doen, als het weer meezit natuurlijk.

Je kunt vanaf het vakantiepark in het dorp ook per fiets de omgeving verkennen, voor als varen niet helemaal jouw ding is. In de gids de “8 van Grou” staan diverse fietsroutes door de groene omgeving. Verder kan je rondom het dorp ook uitstekend vissen en natuurlijk wandelen.

Een goede plek voor rust en om de natuur in te gaan. Dat maakt Grou een goede uitvalsbasis voor een vakantie in Friesland.

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Mijn website host ik bij Cloudways op een DigitalOcean server in Amsterdam. Dit is een eigen server (VPS), heel makkelijk in te stellen en razendsnel, want je hoeft je snelheid niet met anderen te delen. Ze hebben zelfs een gratis verhuisservice en verhuistool en je kunt ze 24/7 bereiken. Oh en dat voor nog geen €20 per maand, ik ben fan! Je kunt het nu zelf ook gratis proberen.
  Winteractiviteiten in Den Haag: Leuke ideeën voor een uitje tijdens de kerstvakantie!
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X