Home Walt Disney WorldDisney World inspiratie, nieuws en tips Florida Mall – winkelcentrum vlakbij Walt Disney World

Florida Mall – winkelcentrum vlakbij Walt Disney World

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Eén van de dingen die ik altijd bezoek als ik naar Walt Disney World ga is de Florida Mall. Deze ligt op ongeveer 20 minuten van de Disney Hotels. Het is een groot winkelcentrum – wel heel toeristisch – met alle bekende Amerikaanse winkels waaronder Saks, JC Penney, CVS en Victoria’s Secret. Daarnaast hebben ook veel merken hier een winkel, bijvoorbeeld Bose, Adidas en Apple.

Veel spullen die je hier kunt kopen zijn goedkoper dan in Nederland. Zeker als het een Amerikaans merk betreft. Maar houd er wel rekening mee dat je bij de douane invoerrechten moet betalen. Dit kan behoorlijk oplopen als je een iPad of ander duur souvenir meeneemt.

De Florida Mall is wel het meest toeristische winkelcentrum in de omgeving. Je zult hier maar weinig locals zien. Deze gaan meestal naar een kleiner winkelcentrum of de Mall at Millenia.

Winkels in de Florida Mall

Er zitten ontzettend veel winkels in de Florida Mall. Te veel om hier op te noemen. Je kunt de volledige lijst bekijken op hun website. Eén van de winkels die ik zelf leuk vind is de M&M’s store. Hoewel ik er eigenlijk nog nooit iets gekocht heb ga ik er toch altijd even kijken. In de winkel vindt je alles van M&M’s. Natuurlijk de snoepjes die je per pond – en op kleur – kunt kopen. Maar ook dispensers, t-shirts, magneten. Alles wat je ooit had willen hebben van M&M’s verkopen ze daar.

Een andere winkel die ik zelf de moeite waard vindt is CVS. Dit is een Amerikaanse drogisterij, vergelijkbaar met Kruidvat. Zelf vind ik het leuk om langs de schappen te struinen en te zien welke producten zij verkopen. Daarnaast hebben zij diverse voedingsmiddelen – zoals snoep en drinken – die een stuk goedkoper zijn dan op het Disney World Resort. Daarom slaan wij hier meestal direct wat zakken snoep in.

Daarnaast zijn er ook een aantal Amerikaanse warenhuizen in de Florida Mall: Saks, Sears en Macy’s. Ze verkopen hier met name veel kleding, spullen voor in huis, parfum en cosmetica. Leuk om eens te neuzen wat voor bijzonders er in Amerika te koop is.

Tenslotte is er natuurlijk ook een Disney Store. Hartstikke leuk, zeker naartoe gaan. Hier verkopen ze geen spullen uit de Parken maar hebben ze een eigen collectie met speelgoed, kleding en verzamelobjecten. De prijzen zijn iets schappelijker dan in de Parken maar het blijft Disney!

Food court

Als je in Amerika bent wil je natuurlijk ook eten zoals de Amerikanen. Taco Bell, Shake Shack, alle bekende ketens die je kent uit de series zijn hier te vinden. Mijn vriend is altijd fan van de Chinese restaurants. Je krijgt voor relatief weinig geld een enorme portie met rijst, diverse vleessoorten en groentes. Het smaakt wel anders dan de Chinees bij ons, veel zoeter maar is nog steeds erg lekker. Sowieso smaakt het eten in Amerika anders dan bij ons. Het is veel vetter en er zit meer suiker in. In het begin moet je hier echt even aan wennen. Gelukkig loop je genoeg om het weer te verbranden.

Zelf ga ik meestal voor een hamburger met frietjes. Niet heel spannend maar ook vaak heel lekker. Wel zijn ook hier de porties enorm. Zou je in Nederland een dubbele burger nemen, dan heb je vaak in Amerika aan een enkele genoeg.

Bij het food court heb je in het midden een grote ruimte met allemaal tafeltjes. Aan de buitenrand zitten de restaurants. Zo kan iedereen halen wat ze zelf lekker vinden en kan je toch samen eten. Weet je niet goed wat je moet kiezen? Veel restaurants staan buiten met samples. Heel Hollands, maar een prima manier om een kleine trek te stillen :).

Hoe kom je bij de Florida Mall?

Heb je een huurauto dan rijd je er vrij eenvoudig heen. Parkeren is gratis en er zijn genoeg plekken beschikbaar. (mits je niet op een feestdag gaat) Voer in je navigatie het adres: 8001 S Orange Blossom Trail, Orlando, FL 32809, Verenigde Staten in en het wijst zich allemaal vanzelf.

Ingewikkelder wordt het als je geen auto hebt, maar je kunt er dan nog steeds komen. De goedkoopste manier is met de lokale Lynx bus. Het kost een paar dollar en de bus vertrekt vanuit het Walt Disney World Resort (bij het TTC). Je bent wel even onderweg, we deden er de laatste keer een klein uurtje over. Terug hebben we overigens lekker de taxi genomen!

Je kunt ook met een Uber, Lyft of Mears taxi. De tarieven beginnen dan bij $20 per enkele reis. Het voordeel is dat ze je voor je Resort ophalen en bij de ingang van de Florida Mall afzetten.

Foto’s: Florida Mall