Home Walt Disney WorldDisney World inspiratie, nieuws en tips 4 manieren om eenvoudig kosten te besparen in Walt Disney World

4 manieren om eenvoudig kosten te besparen in Walt Disney World

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Walt Disney World in Orlando, Florida, is voor veel mensen een droombestemming. Zeker als je dol bent op Disney en pretparken. Vaak wordt er jaren gespaard om eindelijk die droomreis te kunnen maken. Niet zo gek, want het is geen goedkope bestemming. De laatste keer dat ik naar Walt Disney World ging was ik met 2-personen ruim €4000 kwijt voor 10 dagen. Dat is inclusief vlucht, hotel, eten, drinken en souvenirs. Best een behoorlijke investering. Maar door de jaren heen heb ik diverse manieren om eenvoudig kosten te besparen in Walt Disney World ontdekt. Dit zijn mijn tips!

Tip 1: vergelijk de prijzen van je verblijf en vliegtickets

Wanneer ik een reis naar Walt Disney World plan dan ben ik weken aan het vergelijken. Dan maak ik diverse combinaties tussen vliegtickets en hotels, of een combinatie zoals je bij Expedia kunt doen.

Wil je in een Disney hotel op het Resort slapen? Dan loont het om op zowel de Amerikaanse als de Europese Disney World website te kijken. Elke site heeft eigen aanbiedingen. Bij de Europese website ben je goedkoper uit als je ruim van tevoren boekt. Boek je een aantal maanden voor aankomst? Dan ben je op de Amerikaanse site goedkoper uit. Voordeel van direct bij Disney boeken is dat je entreekaartjes direct bij kunt boeken.

Zelf slaap ik meestal in het Swan of Dolphin hotel. Dit zijn geen Disney hotels maar liggen wel op het Resort. Je bent goedkoper uit dan een Disney Hotel, maar slaapt wel op 15 minuten lopen van Epcot en Hollywood Studios. Dit hotel boek ik eigenlijk altijd via Expedia, omdat je daar vliegtickets en hotels kunt combineren. Je krijgt dan een korting op je verblijf en je kunt zelf je maatschappij kiezen. Dit is tot nu toe altijd goed bevallen.

Maar het kan dus ook goedkoper zijn om je vliegticket en hotelkamer los te boeken. Zeker als je buiten het Resort verblijft. Maak daarom vooraf een goede prijsvergelijking, je kunt daarmee honderden euro’s besparen!

Tip 2: deel maaltijden

Porties zijn in Amerika groter dan bij ons. Daar staan ze om bekend. In Walt Disney World is dat niet anders. Wij – 2 volwassenen – delen vaak een maaltijd of bestellen allebei het kindermenu. Dit zijn niet alleen Happy Meals, in Walt Disney World kan je ook de kindervariant van een volwassenmaaltijd bestellen.

Door een maaltijd te delen – écht het is meer dan genoeg voor twee personen – of een kindermenu te bestellen kan je meer dan $10 per maaltijd besparen. Ga je 2 weken dan bespaar je al gauw een paar honderd dollar die je mooi weer kunt gebruiken voor souvenirs.

Bij self-service restaurants werkt dit altijd. Bij table service restaurants kan je het altijd vragen of je een maaltijd mag delen. De meesten vinden dit geen probleem, maar ze hebben liever niet dat je als volwassenen een kindermenu bestelt.

Tip 3: haal gratis bekers ijswater

Disney pretparken en iets gratis….Ja het is echt waar! Omdat het in Florida zo ontzettend warm is, is het goed om veel te drinken. Voor een beker fris ben je al snel meer dan 4 dollar kwijt. Dus je kan je voorstellen dat dit enorm snel oploopt.

Om mensen toch de mogelijkheid te bieden om te blijven drinken biedt Walt disney World gratis bekers ijswater. Bij elk restaurant waar je (spuit)frisdrank kunt halen kan je ook vragen om een gratis beker ijswater. Hiermee kan je snel veel geld besparen op je drinken.

Gratis ijswater kan je ook krijgen als je eet in een restaurant met tafelbediening. Je hoeft dus niet te vragen om een glas cola – waar je alleen maar meer dorst van krijgt – of duur flessenwater.

Tip 4: koop souvenirs bij de Disney Outlet!

Natuurlijk kan je niet naar Walt Disney World zonder thuis te komen met een souvenir. Die kan je in de Parken, hotels en Disney Springs volop kopen. Minnie oren? $27.99. Een Spirit Jersey? $60. Klein pluchebeest? $20. Kortom, souvenirs zijn in Walt Disney World niet goedkoop.

Maar er is een manier om geld te besparen op Disney souvenirs! Daarvoor moet je ongeveer 15 minuten buiten het Walt Disney World resort zijn bij de Vineland Premium Outlets. Heb je geen auto? Dan kan je hier eenvoudig naartoe met een Uber, taxi of huurauto.

In de Premium Outlet zit het Disney Character Warehouse. Hier vind je allerlei souvenirs met een hoge korting. Sommigen zijn van vorig seizoen, terwijl anderen op dat moment voor het volle bedrag nog steeds in de Parken te koop zijn. Ga wel op een doordeweekse dag, dan is het minder druk.