Vier redenen waarom je beter naar een Disney World After Hours event kunt gaan!

Walt Disney World heeft alweer een tijdje After Hours events. Tijdens zo’n event blijft het Park na sluitingstijd nog 3 uur langer open zodat je attracties kunt bezoeken met een minimale wachttijd. Dit klinkt hetzelfde als Extra Magic Hours (in Parijs Extra Magic Time) maar er is een verschil. Disney After Hours zijn besloten events waarvoor je een apart ticket moet kopen. Zonder dit ticket krijg je geen toegang tot het event. Ook niet als je een Disney hotelgast bent of als je een “normaal” entreeticket hebt. De prijzen voor een After Hours event koop je vanaf €125 per persoon. Toch zijn deze vaak een betere keus dan een standaard entreeticket voor overdag. Dit zijn de 4 redenen waarom!

Disney After Hours: Geen hitte!

Florida is zo’n bestemming waarbij je een klap van de hitte krijgt wanneer je het vliegtuig uitstapt. De warmte daar is niet te vergelijken met een tropische dag in Nederland. Want behalve dat de zon volop schijnt is het – zeker tijdens de zomermaanden – enorm vochtig. Zodra je het hotel uitstapt ben je kletsnat en dan niet van het zweet. Dat komt vaak een paar minuten later.

Dan kan je jezelf ook wel voorstellen dat met die hitte lopen in een pretpark niet altijd een pretje is. Je wandelt van airco naar airco en moet zoveel mogelijk in de schaduw blijven. Een dagje Disney World is daardoor best een aanslag op je lijf.

Daarom zijn de After Hours events zo’n uitkomst. Je bezoekt een Disney World Park zonder de brandende zon. Je bent niet bezig met verkoeling zoeken, maar kunt zoveel mogelijk attracties bezoeken als je maar wilt.

Vrijwel geen wachttijden

Tijdens die 3 uur kan je zonder te wachten alle attracties bezoeken in één van de 4 Disney World Parken. Geen urenlange wachtrijen bij Flight of Passage of Slinky Dog Dash, maar zo doorlopen. En je kunt er zo vaak in gaan als je wilt. Datzelfde geldt voor Seven Dwarfs Mine Train en straks ook de attracties van Galaxy’s Edge.

Er worden geloof ik slechts 3000 tickets verkocht voor dit event. Dat lijkt heel veel maar voor een pretpark als Magic Kingdom is dat peanuts. Je zult af en toe andere mensen tegenkomen maar voor de rest ben je vrijwel alleen in het Park.

Je mag al vanaf 19.00 het Park in waarvoor je een After Hours ticket hebt gekocht. Op dat moment kan je alvast wat attracties bezoeken. Maar je moet dan in de gewone rij aansluiten. Je kunt wel voor die avond wat Fastpassen reserveren. Drie in totaal. Je kunt dan bijvoorbeeld attracties als Pirates of the Caribbean, Rock ’n Rollercoaster of Kilimanjaro Safari’s bezoeken. Dan zijn deze alvast van je lijstje en kan je je tijdens het event richting op de écht populaire attracties.

Na sluitingstijd staan de gewone bezoekers nog in de wachtrij. Sluit het Park om 22.00? Dan mag je als normale bezoeker tot die tijd aansluiten. Het kan dus zijn dat je als After Hours gast moet wachten tot de normale rij weg is. Om toch zoveel mogelijk voordeel te hebben mag je dan in de Fastpass rij. Zodra de normale wachtrij weg is, zijn de After Hours rijen minimaal. Maar schrik dus niet als er vlak na het beginnen van het event nog rijen staan.

Extra entertainment

Maleficent door de straten van het Magic Kingdom Park tijdens Disney Villains After Hours – foto: wdwnews.com

Tot 8 augustus zijn er de Disney Villains After Hours in Magic Kingdom. Een kaartje hiervoor kost $139 in de voorverkoop en $144 aan de kassa. Dit event is eigenlijk een voorproefje op Halloween. In het Magic Kingdom park klinkt spookachtige muziek, gebouwen hebben duister ogende verlichting en er is een speciale show op het podium voor het kasteel. Maleficent – als draak – beweegt vuurspuwend door de straten.

Als bezoeker mag je tijdens deze avonden verkleed komen als je favoriete Disney figuur. Zo krijg je iets van de Halloween sfeer mee als je niet tijdens de échte events aanwezig kunt zijn. Daarnaast zijn op deze avond ook alle attracties open.

De echte Halloween events zijn de Mickey’s Not-So-Scary Halloween avonden. Tickets hiervoor kosten vanaf $79 per persoon. Een stuk goedkoper dan de After Hours, maar dan zijn er ook veel meer mensen in de Parken. Bij de attracties staan langere rijen. Wel krijg je gratis snoep als je langs de trick-or-treat locaties gaat.

Gratis snacks!

De laatste reden om naar een After Hours event te gaan zijn de gratis snacks. Popcorn, ijs en sommige drankjes zitten bij de entreeprijs inbegrepen. Heb je meer trek dan zijn bepaalde restaurants ook geopend. Zelf zou ik vooraf proberen te eten/drinken, zodat je optimaal gebruik kunt maken van die 3 uur. Het lijkt heel veel maar de Disney World Parken zijn enorm. Je moet behoorlijk doorstappen om alle attracties te bezoeken binnen dat timeframe.

Je kunt het beste al vanaf 19.00 naar de Parken gaan om zoveel mogelijk attracties mee te pakken. Wanneer het After Hours event begint pak je een gratis drankje en een bak popcorn (of ijsje) en heb je genoeg energie om de avond vol te maken.

Waarom is het een betere “deal”?

Een ticket voor 1 dag voor het Magic Kingdom Park kost $109. Een After Hours ticket kost $30 meer. Toch is dat een betere deal. Je loopt namelijk in die 3 uur als een VIP door het Park. Je hoeft niet te wachten bij de attracties en je kunt zoveel ijsjes eten als je op kunt. Daarnaast heb je geen last van de hitte. ’s Avonds is het lekker koel. Je hoeft niet continu op zoek te gaan naar schaduw of airco, of rustpauzes in te lassen om even bij te komen. Eigenlijk is een After Hours event het meest efficiënte pretparkbezoek. Ideaal voor als je maar 1 dag in de Parken hebt.

Ga je langer, bijvoorbeel 1 of twee weken dan zou ik het alleen doen als je overdag door de drukte niet aan bepaalde attracties toekomt. Maar in dat geval zou ik vooraf zoveel mogelijk Fastpassen proberen te reserveren voor Flight of Passage, Slinky Dog Dash en Seven Dwarfs Mine Train. Dan heb je deze After Hours eigenlijk niet nodig. Lukt dit niet? Dan is dit event echt een aanrader!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven