Star Tours in Disneyland Paris review

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Star Tours is een thrillride in Disneyland Parijs. Deze attractie bevindt zich in Discoveryland, het deel van het Disneyland Park met een ruimtethema.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, kom je tijdens deze rit een aantal bekende personages tegen, aangezien Star Tours gebaseerd is op de Star Wars films.

Zoals ik hierboven al zei, het is een thrillride, dus niet geschikt voor iedereen. En we hebben al heel wat mensen ziek zien worden tijdens deze attractie. Lees dus eerst onze Star Tours recensie voordat je naar binnen gaat!

Star Tours de rit

In de wachtrij krijg je een idee van het verhaal achter de attractie. Je gaat op een tour naar de maan van Endor. En je gaat mee met een vlucht van Star Tours.

Wat een vredige reis lijkt te worden, gaat bijna meteen mis.

Want je piloot is C3PO, en hij is niet zo goed in vliegen. Zodra je in beweging komt, kom je een personage van de Dark Side, zoals Kylo Ren, tegen. Hij is op zoek naar een Rebel Spy die zich op jouw vlucht bevindt. Natuurlijk vliegt C3PO zo snel mogelijk weg, om te vluchten voor het kwaadaardige personage.

En met wat lichtsnelheid, begint je reis.

Tijdens de vlucht zijn er verschillende locaties uit de films die je kan bezoeken. Kan, want de sequenties worden willekeurig gemaakt, dus geen enkele vlucht is hetzelfde (of zou dat moeten zijn). Je zult altijd twee plaatsen bezoeken, zoals het bos met de ewoks, of Batuu, de locatie van Star Wars land in de Amerikaanse themaparken.

Dit maakt deze rit vooral leuk voor Star Wars fans en voor mensen die van thrill rides houden.

Wie kan deze attractie beter overslaan?

Star Tours is niet voor iedereen. Het wordt gezien als een thrillride, dus als je daar niet van houdt, kun je deze beter overslaan.

Ook is het een simulator met veel beweging in een donkere, afgesloten ruimte. Er zijn mensen die hier niet tegen kunnen en wagenziek zullen worden. Het overkomt mij zelfs, terwijl ik in de indrukwekkendste achtbanen ter wereld heb gezeten.

Deze rit is van een ander niveau en kan daardoor wagenziekte veroorzaken. Als je daar gevoelig voor bent, dan kun je deze attractie beter overslaan. Wil je het toch proberen? Weet dan dat als ik misselijk word in deze attractie, ik me probeer te concentreren op een deel dat niet beweegt, zoals de stoel voor me, totdat het weggaat.

Tot slot is er ook een minimum lengte om in deze attractie te mogen, deze is 1,02 m. Kinderen kleiner dan dat zullen niet mee kunnen.

Star Tours in Disneyland Parijs review

Star Tours in Disneyland Parijs is een leuke thrillride die wij altijd bezoeken als we in de parken zijn. Het verveelt nooit, omdat je bijna altijd een andere volgorde krijgt. En om eerlijk te zijn, de films zijn niet het hoogtepunt, de beweging van het schip wel.

Vooral, het lichtsnelheidsgedeelte, wanneer het echt voelt alsof je met hoge snelheden reist. Erg leuk.

Ik moet toevoegen dat we de Star Wars film eigenlijk best leuk vinden, en de meeste scènes herkennen. Als je niet bekend bent met de films, of ze gewoon niet leuk vindt, weet ik niet zeker of dit de attractie voor jou is. Het zal aanvoelen als elke andere simulatie. Dan zou ik er alleen in gaan als de wachttijden laag zijn.