Kasteel van Doornroosje (het roze kasteel) in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het kasteel van Doornroosje is het meest opvallende bouwwerk in Disneyland Paris. Dit is het grote roze kasteel dat je in vrijwel elke reclame van het park voorbij ziet komen. Waar je ook meteen een magisch gevoel bijkrijgt.

Je kunt het kasteel ook bezoeken. In ware ridders en prinsessen stijl doe je dit via een loopbrug. Aan het eind bevindt zich de ingang van het kasteel.

In het kasteel van Doornroosje vind je aan weerszijden winkeltjes. Aan de ene kant een winkeltje vol kerstspullen, ook als je er midden in de zomer komt. Het andere winkeltje verkoopt glaswerk en juwelen.

Loop je iets verder dan kom je bij een trap. Deze brengt je naar de eerste verdieping van het kasteel waar glas-in-lood ramen het verhaal van Doornroosje vertellen. Hier is ook een deur naar buiten, naar het balkon. Het is natuurlijk niet verplicht maar wij wuiven hier altijd even naar de onderdanen beneden. Voel je je toch even koninklijk.

Vergeet als je in het kasteel bent niet om in de kelder te kijken. Hier is het donker en er hangt een bijzondere lucht. Maar het meest angstaanjagend is de enorme (bewegende) draak. We hebben menig kind maar ook een aantal volwassenen weg zien springen wanneer deze in beweging kwam.

Het is nog goed om tenslotte te vermelden dat het kasteel momenteel gerenoveerd wordt en dat deze voorlopig ingepakt zal zijn. Dat betekent overigens niet dat je er niet mee op de foto kunt, daar hebben ze namelijk een handige oplossing voor bedacht!