Efteling reserveren en wat als het is volgeboekt?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Vanaf 20 mei opent de Efteling weer haar deuren. Een moment waar veel van ons waarschijnlijk naar uit hebben gekeken.

Alleen het zal anders zijn dan dat we gewend zijn. Er mag namelijk maar een klein aantal mensen per keer in het pretpark.

Om dit te garanderen werkt de Efteling met tijdvakken en een maximum aantal bezoekers. Je kunt dus niet zomaar even naar het pretpark. Je zult moeten reserveren. En dit is hoe!

Hoe moet je reserveren?

Vanaf 18 mei om 10.00 kunnen “normale” bezoekers een tijdsvak reserveren. Abonnementshouders konden dit al een aantal dagen.

Houd er dus rekening mee dat bepaalde tijdvakken al vol zullen zitten. En ook sommige dagen zullen al volzet zijn.

Dat is natuurlijk zuur, maar vergeet niet, het pretpark loopt niet weg. Een weekje langer wachten maakt dan ook geen verschil meer, toch?

Reserveren doe je via deze pagina. Hier kan je een tijdslot kiezen én eventueel direct je tickets bestellen als je dat zou willen.

Waarschijnlijk gaat het straks vanaf 10.00 storm lopen. Dus zorg dat je op tijd klaar zit. Na het klikken op de reserveerlink kom je op een nieuwe pagina. Hier zie je hoeveel mensen er voor je staan in de virtuele wachtrij. Dit is de rij om een tijdslot te reserveren.

Hoe ziet je bezoek aan de Efteling in coronatijd eruit?

Het zal waarschijnlijk even wennen worden als je voor het eerst in coronatijd naar de Efteling gaat.

Ook hier zullen de afstandsregel en andere richtlijnen gehanteerd worden. Daarbij zal je niet zomaar meer in de rij kunnen staan of in kunnen stappen. Je moet afstand houden. Die regel geldt per gezin.

Per gezin mag je in een karretje. Je kunt helaas voorlopig geen plekje kiezen. Wanneer de rit is afgelopen moet je zo snel mogelijk uitstappen. Daarbij mag je niet meer wachten op andere leden van het gezin.

De karretjes zullen goed schoongemaakt worden om besmetting te voorkomen. Daarbij zal het personeel je niet meer helpen bij het instappen. En de beugels worden op afstand gecontroleerd.

Bekijk hier alle coronamaatregelen in de “nieuwe” Efteling.

Minder mensen in het pretpark, betekent dat automatisch kortere rijen?

Dit was ook mijn eerste gedachte hoor. Minder mensen in het pretpark, korte wachtrijen. Maar dat zal in de praktijk toch niet helemaal zo werken.

Ze kunnen de treintjes/karretjes/bootjes niet helemaal vullen. Per gezin één. Dat betekent dat er veel minder mensen per uur erin kunnen. De kans dat er geen wachtrijen staan of dat je veel eerder aan de beurt bent is klein.

Daarbij zal alles natuurlijk ook gedesinfecteerd moeten worden. Dat neemt ook tijd in beslag. Al met al zal je dus nog steeds (lang) in de rij moeten staan ben ik bang.

Hoe werkt een tijdslot?

Om te voorkomen dat iedereen tegelijk naar het pretpark komt en naar binnen gaat werkt de Efteling met tijdsloten. Dat betekent dat je een tijdvak reserveert waarbinnen jij naar binnen mag.

Is het nog niet jouw beurt? Dan moet je op afstand of in de auto wachten. Ben je te laat? Dan is er een kans dat je niet meer naar binnen mag. Houd je dus goed aan de aangegeven tijd. Vergeet niet, de Efteling is zo streng om weer open te mogen. Het alternatief is dat ze hun deuren weer sluiten. En dat willen we ook niet, toch?

Wat ik zelf best jammer vind is dat hoewel er diverse tijdsloten zijn, het pretpark toch om dezelfde tijd dichtgaat.

Heb je een later tijdslot? Dan heb je dus minder tijd te besteden in het pretpark. En dat is best jammer natuurlijk.

Maar goed, het is hopelijk maar tijdelijk. Laten we duimen dat we in de nabije toekomst weer normaal naar een pretpark kunnen.

Ga jij naar de Efteling in coronatijd of laat je een bezoek even aan je voorbij gaan?