Efteling Hotel

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Iedereen die weleens naar de Efteling is geweest kent het Efteling Hotel. Het is bijna niet te missen, want je rijdt er langs wanneer je naar het parkeerterrein gaat.

Het Efteling Hotel ligt naast het park, achter de attractie Vogelrok. Je loopt er dan ook in zo’n 5 minuten naartoe via de speciale in- en uitgang.

Wat kost overnachten in het Efteling Hotel?

Voor de prijzen heb ik gekeken naar 1 overnachting in het hoog- en het laagseizoen voor een gezin van 4. Daar zit dan het ontbijt en de entree tot de Efteling bij inbegrepen.

Overnachten in het Efteling Hotel tijdens de zomervakantie, voor 1 nachtje, kost €480. Die prijs is per kamer en gelukkig niet per persoon. Voor dat bedrag slaap je in een Comfortkamer die bestaat uit een tweepersoonsbed, 2 eenpersoonsbedden, een zithoek en een badkamer met inloopdouche. De kamers zijn voorzien van airco, wifi en een minikoelkastje. Ook is er de mogelijkheid om zelf koffie of thee te zetten. Oh, en pluspunt, parkeren is gratis.

Nou weten we allemaal dat het hoogseizoen duur is. Wat kost overnachten in het Efteling Hotel dan in het laagseizoen?

Ga je buiten de schoolvakanties op een doordeweekse dag dan kost een kamer €357 voor 1 nacht. Dit is ook weer inclusief entree, ontbijt, en dezelfde kamer als die ik hierboven heb beschreven. Nou moet ik erbij schrijven dat je op dit moment 15% vroegboekkorting krijgt. Maar zelfs zonder die korting ben je goedkoper uit in het laagseizoen. Al scheelt het dan nog maar een paar tientjes.

bron: Efteling

Is het Efteling hotel duur?

Ja en nee. Lekker vaag antwoord he. Is het duur voor een 4-sterrenhotel naast een pretpark? Nee, zeker niet. Vergelijk je het bijvoorbeeld met Disneyland Paris, hotel Newport Bayclub, dan betaal je het totaalbedrag voor de kamer in Disneyland Paris per persoon. Dus geen €480 totaal voor 1 nacht, maar €480 per persoon. En dan zit je ontbijt er niet eens bij. Bij het Efteling Hotel zit dan je ontbijt weer wel inbegrepen.

Verder zit bij je verblijf in het Efteling Hotel ook je entree voor het park al inbegrepen. Dat geldt voor de dag van aankomst t/m de dag van vertrek. Dus ga je 1 nacht, dan krijg je 2 dagen entree.

Als je dat dan gaat uitrekenen, een entreekaartje voor de Efteling kost €45 tijdens het hoogseizoen. Doe je dat maal 4 dan is dat €180 en dat is dan voor 1 dag. Dus je moet het dan nog keer 2 doen, €360 zou je als gezin van 4 kwijt zijn voor twee dagen Efteling in het hoogseizoen. Dat betekent dat je kamer dan maar 480-360=€120 kost. Dat is niet duur toch?!

Zeker als je dan ook nog bedenkt dat je ontbijt erbij zit plus gratis parkeren. Wat ook nog even €25 is voor twee dagen. Al met al kost je kamer eigenlijk nog maar een paar tientjes.

Nou koopje, zou je denken!

Maar het blijft natuurlijk een hoop geld. Zeker als je ook terug naar huis kunt rijden. Of niet perse die twee dagen gebruik gaat maken van het entree. Toch blijft het natuurlijk een bijzondere ervaring om te logeren vlakbij het park. Binnen 5 minuten sta je binnen en als de andere bezoekers met pijnlijke voeten en vervelende kinderen terug moeten naar huis, wandelen jullie zo terug naar de kamer. Voetjes omhoog, tv-tje aan en daarna lekker dineren. Ik zou het wel weten!

Is vakantiepark Efteling Bosrijk misschien goedkoper?

Net als het Efteling Hotel ligt ook vakantiepark Efteling Bosrijk op loopafstand van het pretpark. Ietsje verder weg, maar daar merk je niet zoveel van als je in het gratis pendeltreintje zit.

Bij vakantiepark denk je toch vaak: dat moet goedkoper zijn. Maar geldt dat ook voor Efteling Bosrijk? Het antwoord daarop is nee.

Voor precies dezelfde datums als hierboven bij het Efteling Hotel heb ik de prijzen opgezocht, en wat blijkt? De goedkoopste kamers op Bosrijk zijn net zo duur als een kamer in het Efteling Hotel. Die zag ik heel eerlijk niet aankomen.

Dus nee, niet goedkoper. Grootste voordeel van Bosrijk is dat kinderen meer de ruimte hebben om hun laatste plukje energie kwijt te raken, plus er is een zwembad. Verder dus net zo duur, dus het maakt niet uit welke accommodatie je kiest om bij de Efteling te overnachten.

bron: Efteling

Efteling Hotel korting en aanbiedingen

Zoals je hierboven al hebt kunnen zien zijn er aanbiedingen op het Efteling Hotel. De beste plek om deze te vinden is op deze pagina. Hier verzamelt de Efteling namelijk zelf alle aanbiedingen en heb je meteen een handig overzicht.

Stelregel is dat er meer aanbiedingen zijn als het pretpark minder populair is. Dus buiten het hoogseizoen en op doordeweekse dagen. Dan kan je vaak nog hoge kortingen scoren. Neemt niet weg dat ik de kamers nooit onder de €300 heb gezien voor een nacht met 4 personen. Nog een koopje als je bedenkt dat de entreekaartjes, het ontbijt en het parkeren erbij zit.

Verder is het handig om je aan te melden op de Efteling nieuwsbrief. Dan heb je meteen de aanbiedingen in je mail als deze beschikbaar zijn. Plus probeer zo ver mogelijk in de toekomst te boeken, dan krijg je meestal ook een veel lagere prijs!

Alle aanbiedingen op het Efteling Hotel vind je hier!