Home Efteling Parkeren bij de Efteling: waar en hoe werkt het?

Parkeren bij de Efteling: waar en hoe werkt het?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als je met de auto naar de Efteling gaat wil je die natuurlijk wel ergens parkeren. Zette vroeger veel mensen de auto nog in de wijken er omheen, ben je tegenwoordig toch aangewezen op het officiële parkeerterrein.

Hoe kom je op het parkeerterrein van de Efteling?

Voor de Efteling zet je in je navigatie het volgende adres:

Europalaan 1, Kaatsheuvel

Als je deze route volgt komt je vanzelf uit bij de weg die naar de Efteling leidt. Die herken je aan het Efteling Hotel op de hoek. Als je deze weg blijft vervolgen kom je vanzelf bij een stoplicht. Houd hier links aan richting het parkeerterrein.

Wanneer je het parkeerterrein op bent gereden zal een medewerker je aanwijzen waar je moet parkeren. Je kunt dus niet zomaar ergens je auto neerzetten. Meestal sluit je bij de vorige auto aan. Zo is er plek voor iedereen.

Vanaf de auto wandel je vervolgens naar de ingang.

Van de auto naar de attracties

De enige manier om van de auto naar de ingang van het park te komen is wandelend. Er zijn geen treintjes of rolpaden die je hierin een handje helpen.

De wandeling zelf valt best mee. Je doet er zo’n 5 a 10 minuten over, afhankelijk van waar je geparkeerd staat.

Vergeet trouwens niet te onthouden waar je staat (tip! neem een foto van het rijnummer). Het parkeerterrein is zo groot dat het nog behoorlijk zoeken kan zijn waar je geparkeerd staat.

Uitrijkaart kopen en gebruiken

Om het terrein van de Efteling weer te verlaten heb je een uitrijkaartje nodig. Deze kan je bij de automaten bij de uitgang kopen of online.

Deze kaart scan je vervolgens bij de uitgang van het terrein en de slagboom gaat open. Hierna kan je het terrein verlaten.

Je kan het uitrijkaartje voor je bezoek al kopen of tijdens het wegrijden in de auto. Via de app kan je meteen online betalen. Dan hoef je ook niet meer in de rij te staan bij de parkeerautomaten. Als je het parkeerkaartje op je telefoon hebt dan hoef je alleen de QR-code te scannen bij de uitgang, je hoeft dus niet alsnog een extra kaartje te kopen of de digitale kaart om te ruilen voor een echte.

Oh, een parkeerkaartje voor de Efteling kost €12,50.

Als je in Bosrijk, het Efteling Hotel of Loonsche Land slaapt

Wanneer je bij de Efteling blijft overnachten kan je de auto gratis parkeren bij je accommodatie of er in de buurt. Deze kan je laten staan als je naar het park gaat, want je kan het vanaf alle 3 de Efteling accommodaties lopen.

Wil of kan je niet zo ver lopen dan kan je ook gebruik maken van het gratis transport tussen de lobby en de ingang van het park.