Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie Trouwen in Disneyland Paris – wat kost dat nou?

Trouwen in Disneyland Paris – wat kost dat nou?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Romantischer kan het eigenlijk niet. Trouwen in Disneyland Paris met jouw eigen droomprins of -prinses. Foto’s met het kasteel op de achtergrond. Veel mensen kunnen hier alleen maar van dromen. En het is mogelijk. Als je maar lang genoeg doorspaart, want zo’n sprookjesbruiloft is niet goedkoop.

Wat kost trouwen in Disneyland Paris?

Zullen we maar gelijk met het ergste beginnen? De prijs? Of zullen we daar nog even mee wachten…

Misschien moet ik jullie eerst vertellen wat je nou precies voor dat gigantische bedrag krijgt.

Je kunt om te trouwen in Disneyland Paris kiezen uit een 3-tal locaties: hotel Newport Bay Club, het Disneyland Hotel en Castle Courtyard. Nou kan ik mij zo voorstellen dat je voor die laatste kiest. Als je trouwt in Disneyland Paris dan moet je het natuurlijk ook goed doen.

Het mooie is dat ze ook bij de trouwpakketten hebben gedacht aan de kleinere portemonnee. Wil je een basisceremonie met een Disney achtergrond? Of wil je daar ook muziek, een koets, livemuziek, Disney figuren en wat dan ook bij? Dan betaal je voor alles extra.

Maar dat moet kunnen toch, op je grote dag?

Nou kom op met die prijzen!

Ok, houd je goed vast of ga er even goed voor zitten. Daar komen ze dan, de prijzen.

De goedkoopste manier om te trouwen in Disneyland Paris is in Newport Bay Club. Daar betaal je voor een bruiloft minimaal €32.000. Let op, dit is dus alleen de locatie. Wil je eten, drinken, overnachtingen, Mickey op een surfplank etc. Dan betaal je daar dus extra voor.

Schrik je hier niet van dan kunnen we 1 stapje duurder. Trouwen in het Disneyland Hotel. Het duurste hotel van Disneyland Paris met verreweg de beste locatie. Om hier het ja-woord te mogen geven betaal je €44.000. Nogmaals alleen voor de locatie. Wil je bloemen, linten of muziek als je naar het altaar loopt dan betaal je extra.

En dan nu de klapper, trouwen in het Disneyland Park. Wat is het bedrag waar je nu aan denkt? Heel eerlijk, ik dacht eigenlijk dat het duurder was. De vanafprijs voor een trouwerij voor het kasteel is €55.000. Als je het vergelijkt met de andere locaties een koopje toch? Als je dan al zoveel geld uitgeeft voor een bruiloft in Disneyland Paris, dan moet je het wel goed doen, vind je niet?

Valt eigenlijk best mee, trouwen in Disneyland Paris

Als je je bedenkt dat je voor een bruiloft in het Magic Kingdom in Walt Disney World ruim een ton verder bent valt het in Disneyland Paris nog mee. Nou heb ik het idee dat Amerikanen ook meer geld uitgeven aan trouwerijen, dus misschien heeft het daar iets mee te maken.

Toch zie je vrijwel nooit bruiloften in Disneyland Paris, hoe kan dat?

Veel mensen trouwen in het Disneyland Park als deze gesloten is. Dat vind ik zelf ook een fijne gedachte. Al die toeristen om je heen die met hun mobieltjes foto’s van jouw speciale moment staan te nemen. Vind ik persoonlijk toch iets minder magisch.

Als je heel vroeg bent in de Disney Parken zie je af en toe nog het einde van de ceremonie. Vaak zijn ze dan nog aan het napraten. Maar ik kan mij best voorstellen dat je je opgelaten gaat voelen naarmate het Park zich vult met gasten.

Daarnaast is het goed om te onthouden dat dit vanafprijzen zijn. Waarschijnlijk de kaalste ceremonie in het laagseizoen. Ga er vanuit dat je zeker €70.000 – €80.000 kwijt bent. Zonder jurk, ring en huwelijksreis. Ook dat zal een reden zijn waarom weinig mensen het doen. Het is echt voor de lucky few die het geld er voor over hebben.

Zou jij het er voor over hebben? Meer over hoe je een bruiloft in Disneyland Paris kunt regelen vind je hier.

Foto: Disney Fairy Tale Weddings