Parkeren in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Regelmatig sturen lezers ons de vraag waar ze hun voertuig kunnen parkeren in Disneyland Paris. Dat is niet zo gek als je je bedenkt dat de meeste Hollandse/Vlaamse bezoekers met de auto naar dit Franse pretpark komen. Omdat Disneyland Paris groter is dan de pretparken die je misschien gewend bent kan het soms overweldigend overkomen.

Voor de meeste pretparken koop je een entreekaartje en haal je een uitrijmuntje voor het parkeerterrein. Maar is parkeren in Disneyland Paris net zo vanzelfsprekend? Wij zochten het voor je uit!

Met de auto naar Disneyland Paris

De auto is een populair vervoersmiddel voor een bezoekje aan Disneyland Paris. Je stapt voor de deur van je huis in, bepaalt zelf wanneer je weggaat en hebt altijd je eigen spullen bij de hand. Het nadeel van met de auto gaan zijn de files waar je last van kunt hebben als je tijdens de spits gaat. Deze kan je omzeilen door heel vroeg voor de files of er net na te gaan rijden.

Wij gaan meestal een dag eerder rijden, buiten de files, en slapen dan de eerste nacht in een Partner Hotel. Je hoeft je niet haasten én het kost je geen extra dag. ’s Avonds nemen we vaak al een kijkje in Disney Village om even van de sfeer te kunnen proeven. De volgende dag rijden we dan rustig naar ons Disney Hotel, checken in, halen de entreekaartjes en gaan dan uitgerust naar de parkeren.

De route naar Disneyland Paris is eenvoudig te volgen. Eigenlijk is het één lange, rechte weg van Nederland naar Paris. Na de luchthaven Charles de Gaulle buig je af naar het oosten. Dit is op een paar kilometer van de drukke snelwegen rond Parijs, hierdoor heb je gelukkig geen last van veel files.

Vanaf de luchthaven staat Disneyland Paris op de borden aangegeven. De afstand tot het park staat erop en welke afslag je eventueel moet nemen. Voor mij is dat het moment dat het begint te kriebelen, dan weet ik dat we  er bijna zijn.

Waar parkeren?

Er zijn diverse plekken waar je in Disneyland Paris je auto, motor of camper kwijt kunt. Je kunt bijvoorbeeld parkeren bij de Parken als je maar 1 dag gaat of in een accommodatie buiten het resort slaapt. Ook kan je bij Disney Village parkeren als je ’s avonds uiteten wilt, naar de bioscoop gaat of als je zin hebt om te winkelen. Of je parkeert je auto bij je hotel of bungalow.

Hieronder hebben we een handig overzicht gemaakt van alle parkeermogelijkheden.

Parkeren bij de Disney Parken

Achter Disney Village op een aantal minuten lopen van de entrees van het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park ligt een enorm parkeerterrein. Denk qua proporties aan het langparkeren terrein van Schiphol. Hier kunnen ontzettend veel auto’s, motoren, bussen en campers parkeren.

Voor een auto betaal je €25 om deze één dag te parkeren. Motoren betalen €20, campers €40. Dat is een stuk duurder dan je wellicht gewend bent van de Nederlandse pretparken. Om van de ene kant van het parkeerterrein naar Disney Village te komen zijn er rolpaden (platte roltrappen, zoals op Schiphol). Zeker aan het eind van de dag is dat fijn, want dat kan het een behoorlijke uitdaging zijn om met pijnlijke voeten terug te lopen.

Houders van een gehandicaptenkaart kunnen hun auto vanzelfsprekend dichterbij parkeren. Als je deze kaart toont bij de ingang van het parkeerterrein wordt je begeleid naar een special gedeelte waar je kunt parkeren.

Voor elektrische auto’s zijn er oplaadplaatsen beschikbaar, maar dit aantal is zeer beperkt. Heb je een volledig elektrische auto? Laad deze dan voor het parkeren op zodat je niet afhankelijk bent van de beperkte oplaadplaatsen.

Tenslotte, goed om te weten dat gasten van Disney Hotels en Partner Hotels (mits geboekt via Disney) en jaarkaarthouders gratis kunnen parkeren op dit grote parkeerterrein.

Disney hotels

Als je in een Disney Hotel slaapt is parkeren een stuk minder ingewikkeld. Na het nemen van de “Disneyland Paris” afslag volg je de borden Disney Hotels. Deze weg brengt je naar alle hotels, inclusief de Partner Hotels.

Ben je bij jullie Disney Hotel aangekomen? Dan toon je een bewijs van je boeking bij de bewaking. Deze doen dan de slagboom voor je open waardoor je toegang krijgt tot het parkeerterrein. Heb je veel bagage bij je, dan kan je deze voor de deur van het hotel uitladen. Daarna kan je een plekje gaan zoeken.

De parkeerterreinen bij de Hotels zijn erg groot, het is ons nog nooit gebeurt dat er geen plaats was. Maar ik kan mij zo voorstellen dat mocht dit ooit het geval zijn, Disney altijd voor een passende oplossing zorgt.

Parkeren bij de Disney Hotels is gratis. Je kunt je auto zo vaak in- en uitrijden als je wilt, maar neem altijd een bewijsje mee dat je slaapt in dat Hotel. Als Disney Hotelgast kan je ook gratis parkeren op het grote parkeerterrein bij de Parken en in de garage van Disney Village.

Voor elektrische auto’s zijn er bij een aantal hotels ook oplaadplaatsen beschikbaar. Ook deze aantallen zijn zeer beperkt. Wil je met een (volledig) elektrische auto naar Disneyland Paris? Informeer dan vooraf bij je hotel naar de oplaadmogelijkheden.

Davy Crockett Ranch/Villages Nature Paris

Als je slaapt in één van de twee bungalowparken zit parkeren ook bij je verblijf inbegrepen. Bij Disney’s Davy Crockett Ranch kan je 1 auto naast je huisje parkere. Bij Village Nature Paris zijn 1 tot 3 plekken beschikbaar, afhankelijk van het type dat je hebt geboekt.

Voor gasten van de Davy Crockett Ranch is parkeren op het grote Disneyland parkeerterrein gratis. Er rijdt geen pendelbus dus je bent afhankelijk van de auto als je hier slaapt.

Vanuit Villages Nature Paris rijdt een betaalde pendelbus, maar je kunt ook met de auto naar Disneyland Paris. Je betaalt dat de normale kosten.

Partner Hotels

Als je slaapt in een Partner Hotel kan je de auto ook gratis parkeren bij je accommodatie. Dat werkt hetzelfde als bij een Disney Hotel. Veel Partner Hotels liggen langs dezelfde route als de Disney Hotels. Wanneer je bij het hotel bent aangekomen toon je een bewijsje dat je slaapt (of gaat slapen) in dat hotel. De slagboom gaat open en je kunt je auto parkeren.

Elk Partner Hotel heeft een gratis pendelbus naar de Disney Parken. Als je een arrangement via de officiële Disneyland Paris website hebt geboekt kan je de auto ook gratis parkeren op het grote parkeerterrein naast Disney Village. Aan het eind van de dag moet je deze dan weer verplaatsen naar het terrein van je hotel.

Met de camper naar Disneyland Paris

Als je met de camper naar Disneyland Paris gaat kan je de camper parkeren op het normale parkeerterrein. Hier zijn speciale plaatsen ingericht zodat je er ook de nacht kunt doorbrengen. Houdt er wel rekening mee dat de voorzieningen die aanwezig zijn erg beperkt zijn en wellicht veel minder zijn dan dat je gewend bent. De kosten voor het parkeren van een camper zijn €40 per nacht.