Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie VIP rondleiding in Disneyland Paris

VIP rondleiding in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een Disneyland Paris VIP Rondleiding is toch wel de ultieme luxe. Een gids neemt je mee door de pretparken en zorgt dat je nergens lang hoeft te wachten. Het is de beste manier om de pretparken in een dag te ontdekken. En alles te doen zoals jij het wilt. De VIP tour in Disneyland Paris is iets wat met name door beroemde mensen wordt gebruikt. Maar wist je dat het voor iedereen beschikbaar is? Zolang je het maar ruim van tevoren reserveert en de hoge kosten kunt betalen. Want zo’n privégids is niet goedkoop!

Wat kost een Disneyland Paris VIP Rondleiding

Een VIP Rondleiding in Disneyland Paris kost €3300 voor 6 uur. Het is mogelijk om de VIP Tour te verlengen, je betaalt dan €550 per uur. Hier zit bij inbegrepen:

  • Onbeperkt versnelde toegang tot alle attracties
  • Beste plaatsen bij shows en parades
  • Ontmoetingen met Disney figuren zonder lang te hoeven wachten

Bovenstaande voordelen zijn voor maximaal 10 personen. Is de groep groter? Dan zul je een tweede VIP Tour moeten boeken.

Houdt er rekening mee dat de 6 uur van de rondleiding aaneengesloten zijn. Ga je uitgebreid dineren? Dan loopt de teller door. Je kunt dus geen pauze nemen. Probeer dus die 6 uur zoveel mogelijk attracties, shows en Disney figuren te bezoeken, dan haal je er het meeste uit.

Wat niet inbegrepen zit bij de VIP Rondleiding in Disneyland Paris:

  • Toegangskaartjes voor de Disney Parken
  • Parkreservering voor bezoekers met een ticket zonder datum of jaarpas
  • Vervoer van het hotel naar de Disney Parken als je buiten het resort verblijft

Vergeet dit dus niet te boeken voordat je een VIP Tour reserveert.

Is een Disney VIP Tour de moeite waard?

Als ik heel eerlijk ben, eigenlijk niet. Je betaalt €3300 om 6 uur lang niet in de rij te hoeven staan bij attracties, shows en Disney figuren. Bij attracties kun je de wachttijd ook verkorten door Premier Access te nemen. De Premier Access Ultimate, waarmee je eenmalig versneld toegang krijgt tot de meest populaire attracties, kost tussen de €120 en €160 per persoon per dag. Zelfs met 10 personen is dat nog niet eens de helft van de €3300 voor de rondleiding.

Bij de Disney figuren hoef je meestal niet heel lang te wachten. Alleen de prinsessen in het Princess Pavillion hebben een lange rij. Dit kan je oplossen door een tafel te boeken in Auberge de Cendrillon. Dit kost €95 voor volwassenen en €50 voor kinderen voor lunch of diner. Of €60 en €40 voor ontbijt. Tijdens de maaltijd komen minimaal 4 Disney prinsessen langs bij je tafel voor een praatje en foto. Dus ook voor het ontmoeten van de Disney figuren heb je geen VIP Tour nodig.

Tenslotte, de plekken bij shows en parades. Wanneer je zo’n 30 minuten voor aanvang van de show of parade een plekje zoekt, zul je geen enkel probleem hebben deze te vinden. Ook hierbij heb je eigenlijk geen gids nodig.

Heb je een Mastercard Creditcard? Vergeet dit dan niet te vermelden tijdens het boeken, je krijgt dan een uur extra bovenop de 6 uur. Dus 7 uur voor €3300 i.p.v. 6 uur. Met een Mastercard krijg je trouwens ook exclusief toegang tot de beste plekken bij shows en parades. Ga hiervoor naar de Gastenservice balies in de Disney Parken en zeg dat je gebruik wilt maken van de Mastercard voordelen.

Zijn er dan ook redenen om wel een Disneyland Paris VIP tour te boeken? Je hoeft niet te wachten bij attracties en de gids vertelt je allerlei leuke feitjes terwijl je door de parken wandelt. Het is meer een luxe item dan een noodzaak, want zoals je hierboven hebt kunnen lezen heb je het eigenlijk niet nodig. Maar als je het kunt betalen, waarom niet?

Meer informatie over de VIP Tours vind je op de Disneyland Paris website.