Eén dag naar Disneyland Paris, wat moet je gezien hebben?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Eigenlijk is één dag in Disneyland Paris te kort om alles te kunnen zien. Maar als je maar 1 dag te besteden hebt dan wil je er natuurlijk het meeste uithalen. Zelf heb ik dit ook een aantal keer gedaan. Dan is het goed om vooraf precies te weten wat je gezien moet hebben. En misschien besluit jij – of je ouders – dat jullie nog een keer teruggaan.

Als je 1 dag naar Disneyland Paris gaat is het vooraf goed om te bepalen wat jij leuk vindt. Er is genoeg entertainment en je kunt uit meer dan 5 attracties kiezen. De eerste keus die je moet maken is ga je naar 1 of 2 Parken?

Disneyland Park of Walt Disney Studios Park? (of beiden?)

Heb je maar één dag in Disneyland Paris dan zou ik kiezen voor het Disneyland Park. Dit is het magische Park met het grote, roze kasteel die je kent van de foto’s. Hier heb je ook het grootste attractie aanbod en vind je de meeste Disney figuren.

Het Walt Disney Studios Park heeft slechts een handjevol attracties. De meeste daarvan zijn thrillrides – Tower of Terror, Crush’s Coaster, Rock ’n Rollercoaster (sluit definitief in september 2019) en RC Racer. Absoluut stuk voor stuk leuke attracties dus als je de kans krijgt om een kaartje voor twee Parken te kopen zeker doen. Dat is €20 duurder dan een ticket voor 1 Park.

Wil je écht maar 1 Park bezoeken? Kies dan het Disneyland Park

Wat moet je zeker gezien hebben?

De Parken van Disneyland Paris hebben een aantal hoofdingrediënten:

 • Attracties
 • Shows/Parades
 • Disney figuren
 • Winkels

Om het meest van de sfeer te proeven kan je het beste een combinatie maken tussen de 4 bovenstaande. Attracties zijn er genoeg. Je wilt ze natuurlijk het liefst allemaal doen, maar dat is in 1 dag eigenlijk niet haalbaar.

Daarom hieronder de attracties die je zeker moet bezoeken:

Niet te missen attracties!

Disneyland Park

 • Phantom Manor (spookhuis)
 • Big Thunder Mountain (achtbaan)
 • Pirates of the Caribbean (waterattractie)
 • It’s a Small World (attractie voor kleine kinderen)
 • Peter Pan’s Flight (darkride)
 • Buzz Light Year Laser Blast (interactie darkride)
 • Star Tours (4D thrillride)

Walt Disney Studios Park

 • Crush’s Coaster (achtbaan)
 • Ratatouille the Adventure (4D darkride)
 • Tower of Terror (Thrillride)
 • Mickey and the Magician (goochelshow t/m 30 sept 2019)

Het is best moeilijk om zo’n lijst te maken, want eigenlijk zijn alle attracties leuk. Maar zet deze zeker bovenaan je lijstje!

Voor veel van bovenstaande attracties kan je een Fastpass halen. Met de gratis variant moet je zelf fysiek naar de attractie om een kaartje te trekken. Pas nadat deze verlopen is mag je een nieuwe halen. Met de betaalde variant kan je direct aansluiten in de Fastpass rij van de attractie. Dit is een korte rij van hooguit 10 minuten.

Shows/Parades en Disney figuren

Zeker als je met jonge kinderen gaat zou ik wat tijd inlassen om een show of parade te bekijken en om op de foto te gaan met Disney figuren. Veel van deze figuren lopen “los” in het Park. Wanneer ze stoppen kan je met ze op de foto of een handtekening van ze krijgen. Voor kinderen is dit echt een must. Als je die blije gezichten ziet als ze hun favoriete figuur zien…

Voor ontmoetingen met Mickey Mouse en de Prinsessen zijn er speciale ruimtes ingericht. Hiervoor staan soms lange rijen van meer dan één uur. Wil je met hen op de foto zorg dan dat je ’s ochtends direct in de rij aansluit. Beiden locaties vindt je in Fantasyland in het Disneyland Park.

Tijdens de parade komen heel veel Disney figuren voorbij op vrolijke praalwagens. Dansers en andere kleurrijke figuren lopen om deze wagens heen. Soms lopen er ook Disney figuren naast de wagen. Deze komen naar het publiek om een handje of high five te geven. Je kunt dan niet met ze op de foto of ze om een handtekening vragen.

Avondshow Illuminations

Heb je de mogelijkheid om tot sluitingstijd in de Parken te zijn? Bezoek dan zeker de avondshow Illuminations. Deze is altijd rond sluitingstijd in het Disneyland Park. Tijdens de show worden er scenes uit Disney films geprojecteerd op het kasteel en op muren van water. Dit alles samen met muziek uit de films, vuurwerk en meer! Echt een aanrader. Kom op tijd op een goed plekje te hebben, hoe dichter je bij het kasteel staat hoe beter.