Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie Met een beperking naar Disneyland Paris

Met een beperking naar Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Disneyland Paris heeft veel mogelijkheden om gasten met een beperking een zo magisch mogelijk verblijf te laten hebben. Durf daarom ook zeker om hulp te vragen als je dat nodig hebt. Dat kan al tijdens het boeken van je verblijf. Want hoe eerder ze met je mee kunnen denken, des te zorgelozer je verblijf zal zijn.

De recentste informatie vind je op de Disneyland Paris website. Hier kun je ook de toegankelijkheidsgids downloaden waarin je per beperking praktische tips krijgt. We hebben zelf ook ervaring met het bezoeken van Disneyland Paris met een beperking en daarom willen we je ook wat praktische informatie geven. Dat lees je hieronder!

In de Disney Parken

Wanneer je in Disneyland Paris bent zul je de meeste tijd doorbrengen in de pretparken. Deze zijn goed voorbereid om gasten met een beperking. Er zijn speciale toiletten, kleedkamers, verkorte wachtrijen en er wordt gebruik gemaakt van de Audiospot app voor mensen met een visuele beperking. Ook kun je in de parken een rolstoel of kinderwagen huren. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per dag en borg.

Priority Card/Easy Access Card

Er zijn speciale wachtrijen voor gasten met een beperking bij attracties, ontmoetingen met Disney figuren, shows en in winkels. Om gebruik te maken van de verkorte wachtrijen heb je een Priority Card of Easy Access Card nodig.

  • De Priority Card geeft je vrijwel direct toegang tot de verkorte wachtrijen. Je kunt deze kaart aanvragen via de Disneyland Paris website en ophalen in jouw Disney Hotel. Om hiervoor in aanmerking te komen heb je een officieel document nodig. Bij de aanvraag staat welke dat zijn en je moet deze tonen wanneer je de kaart ophaalt.
  • De Easy Access Card geeft je ook toegang via de verkorte wachtrij, maar werkt met een wachttijd. Is het rustig kun je vaak gelijk aansluiten, is het drukker dan krijg je een tijd waarop je terug kunt komen om de attractie te bezoeken. Deze kaart kun je niet vooraf bestellen en moet je aanvragen bij de conciërge in jouw hotel of bij de gastenservice in de Disney Parken. Neem hiervoor een brief mee van jouw arts met daarop het nummer van jouw aandoening volgens deze lijst.

Kom je niet in aanmerking voor een van deze kaarten? Kijk dan in de toegankelijkheidsgids hoe je jouw verblijf zo zorgeloos mogelijk kunt maken zonder deze.

Toegankelijkheidsplattegrond

Voor elk pretpark heeft Disneyland Paris een toegankelijkheidsplattegrond. Deze kun je online bekijken en ter plaatse halen bij onder andere de Conciërge in jouw hotel. Zo’n plattegrond is onmisbaar als je Disneyland Paris bezoekt met een beperking.

Per attractie, show, winkel en restaurant staat met icoontjes aangeduid waar je rekening mee moet houden. Dus of je zelfstandig moet kunnen instappen, of er voorzieningen zijn voor slechthorenden, of er lichtflitsen zijn en meer. De medewerkers bij de attracties kunnen je weigeren op basis van een van deze punten, dus zorg dat je de plattegrond goed bekeken hebt.

Zeker wanneer je een mobiele beperking hebt kan het een uitdaging zijn, want niet alle attracties zijn even makkelijk om in te komen. Daarbij kan het gebeuren dat een attractie er mee stopt en je te voet verder moet om het gebouw te verlaten. Deze evacuatieroutes zijn vaak smal en bevatten meerdere tredes. Als je denkt dat dit niet gaat lukken kan je beter deze attracties overslaan.

Gebroken been, gekneusde enkels en ander tijdelijk letsel

Breek je vlak voor je naar Disneyland Paris gaat je been? Kneus je je enkel of voet? Of heb je ander letsel dat je tijdelijk belemmert om te lopen? Dan kun je in Disneyland Paris een rolstoel huren. Het resort is behoorlijk groot en je loopt al snel meer dan 10 km op een dag.

Helaas is het met een tijdelijke beperking of blessure niet mogelijk om een Priority Card of Easy Access Card aan te vragen. Deze zijn alleen voor permanente aandoeningen. Je zult dus gewoon in de normale rij moeten aansluiten.

Wat je wel kunt doen is Premier Access Ultimate kopen. Dit kost tussen de €90 en €140 per persoon per dag. Deze kaart geeft je toegang tot de verkorte wachtrijen van de populairste attracties, dus waar je normaal lang voor in de rij moet staan.

Een andere mogelijkheid is om je verblijf te verplaatsen. Als de aankomstdatum over meer dan 7 dagen is, kun je kosteloos wijzigen of annuleren.

In de hotels

Hotelkamer voor mensen met een beperking - Disneyland Paris

Elk Disney Hotel en vrijwel alle hotels in de omgeving zijn ingericht voor gasten met een beperking. Er zijn speciale kamers met meer ruimte en hulpmiddelen voor mensen met een mobiele beperking. En er zijn kits beschikbaar voor slechthorenden. Ook de zwembaden zijn aangepast en hebben onder meer een badlift.

Vanaf de Disney Hotels rijdt er een gratis pendelbus die rolstoeltoegankelijk is. Deze rijdt niet vanaf Disney Davy Crockett Ranch, maar indien gewenst kun je een aangepast busje aanvragen. Hoewel dat heel fijn klinkt, is het afhankelijk van beschikbaarheid en kun je het beste gewoon met eigen auto gaan.

Om te boeken kun je het beste bellen naar Disneyland Paris op telefoonnummer: 020 721 8974. Ze kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden en helpen je het verblijf zo goed mogelijk te plannen.

Lees verder: