Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie Regen in Disneyland Paris: zo overleef je een regenachtige dag!

Regen in Disneyland Paris: zo overleef je een regenachtige dag!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Zal je net zien, is er regen in Disneyland Paris voorspeld tijdens jouw verblijf. Balen! Maar laat het je plezier niet bederven. Want een regenachtige dag hoeft geen enkel probleem te zijn.

Zoals je misschien weet komen wij al jaren in Disneyland Paris en hebben we daarom ook de nodige regenachtige dagen meegemaakt. Dat is een domper, maar heeft ook een heel groot voordeel.

Want als het regent is het vaak heel rustig in de pretparken. Alleen een handjevol buitenattracties zijn gesloten, de andere attracties kun je blijven bezoeken tijdens de regen. En de wachttijden zijn dan een stuk korter.

Wat kun je doen tijdens regen in Disneyland Paris?

Wanneer het een regenachtige dag in Disneyland Paris beloofd te worden dan is het verstandig om een paar dingen mee te nemen.

Allereerst een regenponcho. Die kopen wij gewoon bij de Action. Je kunt ze ook in de parken kopen met een Disney printje, maar die zijn dan ook meteen 10 keer zo duur. Bijkomend voordeel is dat je die van de Action aan het eind van je bezoek makkelijk weg kunt gooien.

Wil je liever geen regenponcho aan? Neem dan een kleine paraplu mee die je makkelijk op kunt bergen. Het liefst in een pedaalemmerzak of ander plastic tasje. Dan heb je er ook geen last van tijdens je bezoek aan de attracties.

Ook verstandig is het om goede schoenen mee te nemen die nat kunnen worden. Mijn favoriet zijn de Adidas Terrex wandelschoenen met Goretex. Deze zien eruit als normale sneakers, maar zijn dus geheel waterdicht. En lopen een stuk lichter dan traditionele wandelschoenen.

Tenslotte is het aan te raden om op een regenachtige dag de Disneyland Paris app goed in de gaten te houden. Je ziet dan meteen welke attracties gesloten zijn tijdens de regen. Vaak gaan ze alleen dicht als het heel hard regent, bij een paar drupjes blijven ze gewoon open.

De beste Disneyland Paris attracties om te bezoeken tijdens de regen

Als het regent dan zijn er een aantal attracties in Disneyland Paris waar je lekker droog zit. Allereerst het spookhuis Phantom Manor. Deze is geheel overdekt en zelfs voor kleine kinderen niet heel eng.

Ook Pirates of the Caribbean is zo’n attractie waar je een tijdje uit de regen bent. Deze attractie duurt vrij lang waardoor de bui vaak weer weg is als je buitenkomt.

Andere van deze attracties zijn Buzz Lightyear Laser Blast, Star Tours, HyperSpace Mountain, The Twilight Zone Tower of Terror, Ratatouille The Adventure en de attracties in Avengers Campus.

Kortom, vervelen hoef je je zeker niet tijdens de regen.

Nog een laatste tip!

Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel

Boek een Disney Hotel! Wanneer je naar Disneyland Paris gaat kun je uit een hoop hotels, appartementen en vakantieparken in de omgeving kiezen.

De meest makkelijke keus is een Disney Hotel. Deze liggen allemaal op loopafstand van de pretparken en zijn te herkennen aan de naam die begint met Disney, zoals Disney’s Hotel Cheyenne of het Disneyland Hotel.

Als er regen wordt voorspeld hebben deze hotels nog een bijkomend voordeel, je loopt namelijk heel eenvoudig terug naar je hotel. Geen gedoe met pendelbussen en parkeerterreinen. Binnen een paar minuten ben je terug op de kamer en kun je daar wachten tot de bui over gaat.

Een aantal Disney Hotels hebben een zwembad waar je ook tijdens de regen gebruik van kunt maken. Als je dan toch al nat wordt, kun je er maar het beste van maken. En voor de volwassenen, de duurdere Disney Hotels hebben een Spa. Dan is de regen een perfect excuus om je te laten masseren of om naar de sauna te gaan.