Met een tijdelijke beperking of blessure naar Disneyland Paris

Stel, je gaat binnenkort naar Disneyland Paris en ineens breek je jouw been, scheur je een spier, ga je door je rug, of gebeurt er iets anders waardoor je niet goed kunt lopen. Wat nu? Verplaatsen, annuleren of toch gaan? Dit zijn de mogelijkheden die je hebt!

Toch met een tijdelijke beperking naar Disneyland Paris gaan

De eerste optie die je hebt, is om toch naar Disneyland Paris te gaan. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe je je voelt en of je er vertrouwen in hebt dat je ondanks je tijdelijke beperking toch een leuke tijd kunt hebben in het pretpark.

Rolstoel huren

Kun je niet (lang) lopen, omdat je bijvoorbeeld in het gips zit, dan kun je in Disneyland Paris een rolstoel huren. Dit kost €25 per dag en je betaalt een borg van €200. Die borg is helaas vrij hoog doordat er in het verleden vaak rolstoelen mee naar huis genomen werden. Deze borg krijg je terug zodra je de rolstoel weer inlevert.

Je kunt de rolstoel huren in de parken zelf, je vindt de verhuurbalie aan het begin van het park in zowel het Disneyland Park als het Walt Disney Studios Park.

Goed om te weten! Je kunt de rolstoel niet reserveren, dus als je deze echt nodig hebt, kun je beter een rolstoel van thuis meenemen.

Kortere wachtrijen

Wanneer je niet lang kunt lopen, zal in de wachtrij staan voor een attractie ook een uitdaging worden. Houd er rekening mee dat je bij de meeste attracties al snel 20 minuten of meer in de wachtrij zult moeten staan. Je kunt hierbij de rolstoel vaak niet meenemen, ook als je deze in het pretpark hebt gehuurd.

Nu hoor ik je denken, ze hebben toch speciale rijen voor rolstoelen en mensen met een beperking? Dat klopt.

Om toegang te krijgen tot deze wachtrijen heb je een Priority card of Easy Access card nodig. Simpelweg met een rolstoel naar deze rijen gaan is niet genoeg om toegang te krijgen. In het verleden kon je vrij eenvoudig zo’n kaart aanvragen en was een brief van de dokter in het Engels meestal voldoende. Alleen hier werd zoveel misbruik van gemaakt dat ze het systeem enorm hebben aangescherpt.

En helaas val je hier dus buiten als je een tijdelijke beperking hebt. Dat betekent dat een gebroken been, gescheurde meniscus, of pijn in je rug geen reden meer is voor Disney om zo’n pas te verstrekken. Zo’n pas krijg je alleen nog wanneer je een langdurige beperking hebt. Je zult dus echt voor jezelf moeten bepalen of je in een wachtrij kunt staan, zeker voor een minuut of 30.

Lukt dit niet? Dan kun je nog overwegen om Premier Access te kopen. Hierbij betaal je per persoon een bedrag om toegang te krijgen tot een verkorte rij. Dit is vaak dezelfde rij als die voor mensen met een beperking. Premier Access kost tussen de €5 en €20 per persoon per attractie en koop je het voor alle attracties? Dan kost het tussen de €90 en €120 per persoon per dag.

In de attracties

Nog iets waar je goed over na moet denken zijn de attracties zelf. Ben je mobiel genoeg om zelfstandig in te stappen? Sommige karretjes zijn best krap, zelfs zonder gipsbeen, dus het zal behoorlijk passen en meten worden. Plus je zult ook af en toe attracties over moeten slaan.

Dit geldt overigens ook voor mensen die wel een Priority Card of Easy Access Card hebben, daar maakt Disneyland Paris geen onderscheid in.

Je verblijf verplaatsen of annuleren

Wanneer je het geen fijn idee vindt om met je tijdelijke beperking naar Disneyland Paris te gaan dan kun je jouw verblijf eenvoudig verplaatsen of annuleren.

Disneyland Paris heeft wat ze zelf noemen flexibele voorwaarden. Dit betekent dat je tot 7 dagen voor aankomst je verblijf kosteloos kunt annuleren of verplaatsen. Je belt hiervoor naar Disneyland Paris op telefoonnummer 020 7218974 en ze helpen je verder.

Is het korter dan 7 dagen tot jouw verblijf in Disneyland Paris? Dan kun je ook het beste even contact met ze openen via bovenstaand telefoonnummer. Ze kunnen je dan precies vertellen hoeveel het kost om jouw verblijf te annuleren of te verplaatsen. Deze kosten kan je dan weer verhalen op je annuleringsverzekering als je die hebt.

Wat je het beste kunt doen?

Dat is natuurlijk een hele moeilijke vraag en het antwoord daarop is eigenlijk aan jou. Je kunt jezelf wel een aantal vragen stellen om te bepalen of het de moeite waard is om te gaan:

  • Kan ik ook op een andere datum naar Disneyland Paris?
  • Kan ik een rolstoel meenemen van thuis? Of kan ik de borg ter plaatse betalen met een creditcard?
  • Kan ik tenminste 30 minuten in een wachtrij staan en trappen lopen?
  • Kom ik – of iemand waarmee ik samen reis – in aanmerking voor een Easy Access Card door een langdurige aandoening?
  • Kan ik ondanks mijn blessure/beperking toch alles uit mijn verblijf halen?

Is het antwoord op een of meerdere vragen hierboven nee, dan moet je jezelf afvragen of het dan wel de moeite waard is om naar Disneyland Paris te gaan. Zeker nu ze zo flexibel zijn met het verplaatsen of annuleren van je verblijf.

Het blijft natuurlijk heel vervelend, want het is een reis waar je waarschijnlijk al een tijdje naar uitkijkt. Maar wat in het vat zit verzuurt niet zeggen ze toch? Je kunt beter een magisch verblijf hebben dan dat je moet afzien. Hoe lastig dat ook is!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Scroll naar boven