Home Disneyland Paris Het beste Disneyland Parijs hotel voor een magisch verblijf

Het beste Disneyland Parijs hotel voor een magisch verblijf

Als je naar Disneyland Paris gaat, dan is het belangrijk om te weten waar je moet overnachten. Er zijn veel hotels in de omgeving, maar welke is nu het beste? We alles over de verschillende Disneyland Paris hotels en helpen we je een keuze te maken. We geven advies over de Disney Hotels, Partner Hotels en andere hotels rondom Disneyland Paris. Zo vind je altijd een geschikt hotel voor jouw magische verblijf!

Welke hotels zijn er?

Het beste Disneyland Parijs hotel voor een magisch verblijf
Disney Hotel Santa Fe

Er zijn verschillende soorten Disneyland Parijs hotels, waar je uit kunt kiezen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

Disney Hotels: deze hotels liggen het dichtst bij het park en hebben allemaal een eigen Disney thema. Elk van deze hotels heeft een gratis pendelbus naar de pretparken, maar je kunt er ook heel gemakkelijk naartoe lopen.

Partner Hotels: deze hotels liggen iets verder van de pretparken en zijn daardoor ook wat goedkoper. Ze hebben een gratis pendelbus alleen missen de Disney Magie.

Andere hotels: naast de Disney Hotels en Partner Hotels, zijn er ook nog andere hotels in de omgeving van Disneyland Paris. Hoe verder weg, des te goedkoper ze zijn. Maar bedenk je wel dat deze vaak geen pendelbus hebben dus je bent afhankelijk van je eigen vervoer.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een Disneyland Parijs hotel?

Het is niet altijd even makkelijk om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van een Disneyland Parijs hotel. Er zijn namelijk veel verschillende hotels, en elk hotel heeft weer andere voordelen en nadelen.

Er zijn eigenlijk twee belangrijke dingen waar je op moet letten: hoe kom je in de pretparken en de past het hotel in binnen jouw budget.

Goedkope hotels buiten Disneyland Paris hebben niet allemaal een pendelbus. En zelfs als ze die wel hebben lees dan vooraf goed de reviews. Wij hebben weleens gehad dat de pendelbus niet reed na het vuurwerk of gigantisch vol zat. Dan is een Disney Hotel een stuk makkelijker.

Ga je met je eigen auto van je hotel naar de pretparken? Weet dan dat parkeren €30 kost. Ga je meerdere dagen dan kan het zelfs voordeliger zijn om een hotel op loopafstand te nemen. De Disney Hotel's zijn al te boeken vanaf zo'n €175 per persoon inclusief entreetickets.

Wat zijn de Disney Hotels?

Het beste Disneyland Parijs hotel voor een magisch verblijf

De Disney Hotels liggen allemaal op het resort op loopafstand van de pretparken. Dit geeft een hoop gemak en daardoor zijn ze ook enorm populair bij gezinnen. Wanneer je in zo'n hotel slaapt krijg je ook meteen een uur eerder toegang tot de attractieparken.

Elk van de Disney Hotels heeft een eigen Disney thema en je kunt in het hotel op de foto met een Disney figuur. Voor kinderen is dit toch wel de meest magische manier om naar Disneyland Paris te gaan.

De Disney Hotels zijn:

Deze hotels zijn gesorteerd op luxe en op prijs. Het Disneyland Hotel heeft 5-sterren en ligt direct aan het Disneyland Park. Hotel New York en Newport Bay Club hebben beiden 4-sterren, waarbij Hotel New York verreweg het mooist is.

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!
Bekijken

Sequoia Lodge heeft 3-sterren, maar ligt net zo ver van de Disney Parken als de 4-sterren hotels. (Tip!) Tenslotte zijn er de twee budgethotel: Hotel Cheyenne en Hotel Santa Fe.

Wat zijn de voordelen van de Disneyland Paris Partner hotels?

De Partner Hotels liggen net buiten het resort. Daardoor is lopen niet echt te doen, maar gelukkig hebben ze allemaal een gratis pendelbus. Je kunt deze hotels ook boeken inclusief entreekaartjes via de Disneyland Paris website. Maar vaak is het goedkoper om direct bij het hotel te boeken en de kaartjes los te kopen. Dat kan overigens alleen online.

Bij een verblijf in een Disney Hotel zit de parkreservering automatisch inbegrepen, dat is bij de Partner Hotels niet zo. Zorg dus dat je kaartjes koopt met daarop een datum of reserveer op tijd voor toegang tot de pretparken. Zonder reservering kom je er niet in, helaas.

Het beste Disneyland Parijs hotel voor een magisch verblijf
B&B Hotel Disneyland Paris

De Partner Hotels zijn:

  • B&B Hotel Disneyland Paris
  • Explorers Hotel
  • Campanile Val de France
  • Aparthotel Adagio
  • Hotel l'Elysee Val d'Europe

Voorheen waren er meer Partner Hotels, deze hotels bestaan nog steeds maar kun je niet meer via Disney zelf boeken.

Andere hotels in de omgeving

Behalve de Disney en Partner Hotels zijn er nog veel meer hotels te vinden in de omgeving. Hoe verder weg het hotel ligt, des te goedkoper de overnachting is.

Alleen geldt dan natuurlijk wel dat je nog naar het attractiepark moet reizen. Ga je met je eigen auto dan zit je aan parkeerkosten vast – als je geen jaarkaart hebt – en heb je geen eigen vervoer dan kun je het beste een hotel kiezen die vlak bij een treinstation ligt.

Heel eerlijk is dit wel echt enorm omslachtig en meestal niet de moeite waard als de hotels verder dan een paar kilometer van het resort liggen en als ze geen pendelbus hebben. Wil je echt goedkoop naar Disneyland Paris, bekijk dan het B&B Hotel. Dit is een Partner Hotel, dus met pendelbus, waar een overnachting vaak minder dan €100 per kamer kost.

Wat is het beste Disneyland Paris Hotel?

Dan nu natuurlijk de vraag wat het beste Disneyland Paris hotel is… En dat is eigenlijk heel persoonlijk.

Wij kiezen vaak voor Disney Hotel Sequoia Lodge vanwege de locatie en omdat deze goedkoper is dan de naastgelegen 4-sterrenhotels. Ons favoriete Partner Hotel is het B&B Hotel Disneyland Paris, waar we soms voor een paar tientjes een overnachting hebben kunnen vinden en ontbijt zit dan al bij je verblijf inbegrepen.

Verder zijn wij erg te spreken over de hotels in de buurt van het winkelcentrum Val d'Europe. Hier kun je namelijk goedkoper eten dan in de Disney parken, plus er rijdt een (openbare) bus naar het resort dus zelfs zonder pendelbus zit je hier goed.

Ga je met (kleine) kinderen naar Disneyland Paris, neem je opa en oma mee, heeft iemand in jouw gezelschap een beperking, of is het jullie eerste (en wellicht enige) bezoek? Kies dan een Disney Hotel. Je heb dan niet alleen de volle magische beleving, je hoeft ook niet te wachten op overvolle pendelbussen als je terug wilt naar het hotel.

Lees verder

Tip! Beste prijzen voor Disneyland Paris ook tijdens de schoolvakanties!

Incl. Disney Hotel en entreetickets.