Home Blog Keizer Kuzco film: voor wie en waar kijken?

Keizer Kuzco film: voor wie en waar kijken?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Zoek je een Disney film met humor? Dan kan ik je zeker Keizer Kuzco aanraden. Verwacht veel flauwe grappen die ook voor volwassenen heel leuk zijn om naar te kijken. Toch zijn er niet veel die deze film kennen en dat is jammer.

Vroeger was er zelfs een tv-serie over deze jonge keizer. Deze heb ik helaas online nog niet terug weten te vinden, maar ook die was erg geestig, evenals deze film.

Maar waar gaat de Keizer Kuzco film eigenlijk over?

Het verhaal

In deze film volg je de jonge keizer Kuzco. Een bijdehand mannetje die zijn taak niet zo serieus neemt en die zich beter voelt dan iedereen in zijn keizerrijk.

Zijn rechterhand is Yzma en haar hulpje Kronk. Dit zijn mijn favoriete personages, hier kan je zeker om lachen.

Terug naar het verhaal. Yzma wil graag op de troon en doet er alles aan om Kuzco weg te werken. Dit gaat niet altijd goed tot die ene keer waar ze de keizer in een lama veranderd. Ze vraagt aan haar hulpje Kronk om van de lama af te komen en te zorgen dat deze nooit meer terugkomt. Maar het lukt Kronk niet de lama iets aan te doen en zo komt Kuzco “vrij”.

Al is hij nog steeds een lama en ver van zijn paleis. Tijdens zijn tocht komt hij een arme boer tegen die hij al eens eerder heeft ontmoet. Kuzco wil namelijk een zomerpaleis bouwen op de grond van de boer, zijn gezin moet daarvoor maar wijken.

Maar laat hij nou net deze simpele ziel nodig hebben om terug te keren naar het paleis. Hoe dat afloopt zie je terug in deze film.

Voor welke leeftijd is de Keizer Kuzco film?

Deze Disney film is geschikt voor alle leeftijden. Geen enge scenes, alleen een ietwat bijdehandte jonge keizer. Met bijpassende opmerkingen. Kronk en Yzma zijn niet altijd even lief maar over het algemeen is deze film voor alle leeftijden goed te doen. Zoals ik hierboven al schreef zullen ook volwassenen deze film enig vinden.

Waar kan je deze film bekijken?

Heel af en toe is deze film nog op tv, maar ik zou er niet op wachten. Wil je de film Keizer Kuzco bekijken dan zou ik een abonnement nemen op Disney Plus. Misschien heb je dit al, dan is het een kwestie van de film opzoeken en bekijken. Anders kan je voor nog geen €7 per maand onbeperkt Disney films en documentaires bekijken. Niet alleen van Disney maar ook van National Geographic.