Home Disneyland ParisLaatste nieuws, tips en inspiratie De lekkerste snacks in Disneyland Paris

De lekkerste snacks in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Tijdens het wachten in de rij wil je gewoon iets te knabbelen hebben. Een zakje chips, granenreep, appeltje, of iets anders wat je makkelijk mee kunt nemen in je tas. Ben je snacks vergeten of heb je geen zin om de hele dag met allerlei etenswaar te slepen? Dan zijn er allerlei lekkere snacks in Disneyland Paris om te proberen. Dit zijn onze favorieten!

Popcorn

Als je gek bent op popcorn dan zit je in Disneyland Paris helemaal goed. In het Disneyland Park vind je diverse kraampjes die popcorn verkopen. Je hoeft ze niet te zoeken, want je ruikt de zoete lucht al van ver. Wij gaan meestal naar de popcornkraam in Fantasyland in de buurt van de Dumbo attractie.

De kraampjes verkopen zoete en zoute popcorn en je krijgt een behoorlijke portie. Wil je popcorn en meteen ook een leuk souvenir om mee naar huis te nemen? Bestel je popcorn dan in een “popcorn bucket” bijvoorbeeld in de vorm van Mickey, Minnie of de koets van Assepoester. Leuk om thuis neer te zetten en een relatief goedkoop souvenir.

Fudge

Fudge haal ik meestal wanneer ik een beetje extra energie kan gebruiken. Deze blokken zijn namelijk gemaakt van suiker, melk en boter, en verkrijgbaar in smaken als chocolade, banaan en vruchten. Niet gezond, maar ik vind ze echt heel lekker. Meestal haal ik een blok en daar doe ik de rest van het verblijf mee. Het is namelijk niet echt een snack dat je achter elkaar blijft eten. Maar wanneer je trek hebt in zoetigheid of jezelf een beetje flauw voelt worden wel echt een handige snack.

Je kunt fudge kopen in het Boardwalk Candy Palace, de snoepwinkel in Main Street U.S.A. in het Disneyland Park.

Hotdog

Wanneer we trek hebben in iets te eten, maar nog niet genoeg voor een complete maaltijd, dan halen wij meestal een hotdog. Dat kan bij Casey’s Corner in het Disneyland Park of de Fan-Tastic Food Truck in Avengers Campus in het Walt Disney Studios Park. Deze hotdogs zijn groot genoeg om te delen en er is zelfs een vegetarische variant beschikbaar.

Bij de hotdogs krijg je zakjes met saus waarbij je kunt kiezen uit ketchup, mayo of mosterd. Maar je kunt ze ook bestellen met toppings als kaas, bacon en chili.

Bitterballen/poffertjes

Ja, je leest het goed, sommige snacks in Disneyland Paris zijn wel heel vertrouwd. Bijvoorbeeld de bitterballen en poffertjes die je kunt krijgen bij The Old Mill in Fantasyland in het Disneyland Park. De bitterballen zijn gevuld met angus rundvlees of met kaas. En de poffertjes worden geserveerd met suiker of Nutella.

Zijn ze net zo lekker als thuis? Nee. Maar is het een handige snack voor moeilijke eters? Absoluut.

Pannenkoek (Crêpe)

Nog zo’n vertrouwde snack is de pannenkoek. Zo’n dunne die we ook van thuis kennen. Deze Crêpe kun je onder meer krijgen bij het Cool Station in Discoveryland of Toon Studio Catering in het Walt Disney Studios Park en is met net geen €4 een van de meest betaalbare snacks in Disneyland Paris. De pannenkoek is verkrijgbaar met suiker of Nutella, maar je kunt deze ook naturel bestellen.

Cheesecake op een stok

Wil je liever een snack die je thuis niet zo snel zult tegenkomen? Probeer dan de Street Pop Cheesecake van de Fun-Tastic Food Truck in Avengers Campus. Dit ziet er uit als een ijsje, maar is het niet. Het smaakt een beetje als een Magnum Almond alleen dan op kamertemperatuur. Best lekker als snack en leuk om een keer te proberen. De Magnum Almond verkopen ze ook op deze locatie en is €1 goedkoper dan de Street Pop Cheesecake.

Le Rendez-Vous Gourmand

Dit is geen snack, maar een verzameling aan kleine hapjes verdeeld over diverse kraampjes in het Walt Disney Studios Park. Elk kraampje heeft eigen hapjes uit diverse Franse regio’s en zelfs uit een aantal Europese landen. Denk dan een pretzel met kaas uit de Elzas, verse Italiaanse pizza, een portie Spaanse Paella en zelfs een Frikandel bij de Belgische kraam.

Deze foodmarkt in het Walt Disney Studios Park staat er twee keer per jaar, tijdens de zomer en tijdens de winter.

Disney Magnums en schepijs

Magnums zijn natuurlijk al een traktatie op zich. In Disneyland Paris doen ze er nog een schepje bovenop. Over de witte, melk of pure Magnum gaan toppings als vruchtensnippers, M&M’s, nootjes, kokosnoot en nog meer chocolade. De Magnums worden dan afgemaakt met een chocolaatje in de vorm van een Disney figuur. Het is een hele hap dus delen is aan te raden, maar hoeft niet natuurlijk.

Knoflookbrood

Het is eigenlijk een bijgerecht bij de pizza of pasta, maar het is ook een prima snack: knoflookbrood. Dit zijn een paar sneetjes stokbrood met kruidenboter er op. Niet heel spannend, wel lekker betaalbaar. Je kunt dit brood krijgen bij Pizzeria Bella Notte en Colonel Hathi’s Outpost Restaurant, beiden in het Disneyland Park.

Andere snacks in Disneyland Paris

Word je niet heel warm van de snack op deze lijst? Dan zijn er in Disneyland Paris nog veel meer snacks te krijgen, al zijn die een stuk saaier.

Bij de snoepwinkel in Main Street U.S.A. kun je een zak snoep scheppen of voorverpakte koekjes en andere zoetigheden kopen. Veel winkels en eetkraampjes verkopen waterijsjes en zakjes chips. Bij de meeste afhaalrestaurants kun je zakjes met appelstukjes of snoeptomaatjes halen als je trek hebt in een gezonde snack.

Snacks meenemen van thuis, mag dat?

Je kunt natuurlijk ook je eigen snacks meenemen van thuis. Dat is verreweg de goedkoopste optie. Etenswaar mag je meenemen in de pretparken, zolang je geen scherpe voorwerpen (als een mes) nodig hebt om deze te eten. Houd er rekening mee dat tassen en rugzakken mee moeten in de attracties, dus kies een snack die tegen een stootje kan. Een andere optie is om een locker te huren bij de ingang van de pretparken en hier je snacks achter te laten. Dat voorkomt verkruimelde chips of Liga’s of beurse appels.