Waar vind je het mooiste Disney kasteel?

Denk je aan Disney dan denk je aan prinsessen, prinsen en “ze leefden nog lang en gelukkig”. Daar hoort natuurlijk ook een schitterend kasteel bij.

Elk Disney pretpark heeft er eentje. De één klein en schattig, de ander immens en groot. Maar waar vind je nou het mooiste Disney kasteel? Ik zocht het voor je uit.

Disneyland Paris

Het kasteel van Disneyland Paris is sprookjesachtig én roze. Dit is het kasteel van Doornroosje met de glas-in-lood ramen en de draak in de kelder.

Als je in het kasteel de trap naar boven neemt kan je vanaf het balkon ook even zwaaien naar de onderdanen. Dan voel je je toch even koninklijk.

In het kasteel zijn er ook twee winkeltjes, eentje met kerstspullen en eentje met sieraden en glaskunst. Ook is dit misschien wel de beste plek in het pretpark om af te koelen op een warme, zomerse dag. Het is er altijd koel.

Walt Disney World

Foto: Olga Thompson

Bij een enorm resort als Walt Disney World hoort natuurlijk een net zo groot kasteel. Deze is echt gigantisch, je ziet het al van ver staan.

Dit jaar is het kasteel helemaal opnieuw geverfd. Het heeft een roze gouden kleur gekregen met fel blauwe torentjes. Zelfs de stenen aan de buitenkant hebben een nieuw laagje grijs gekregen.

In dit kasteel vind je één van de duurste en meest populaire restaurants in Walt Disney World. Je kunt hier ontbijten, lunchen of dineren samen met de Disney prinsessen in een magische setting. Goedkoop is het niet, het kost zo’n €100 per persoon, maar toch is het misschien wel het moeilijkste restaurant om een reservering voor te krijgen.

Ook bijzonder is dat je in dit kasteel kunt logeren. Althans, als je een heel bekend persoon bent en heel veel geluk hebt. Want je kunt de suite in dit kasteel niet reserveren. Een overnachting hier moet je gegund worden door Disney en de kans dat dat gebeurt is voor ons, normale mensen, heel klein.

Disneyland Resort, Anaheim

Foto: Christian Thompson/Disneyland Resort

Hoe schattig is dit kasteel? Dit is het originele Disney kasteel in Anaheim, Californië. Een heel stuk kleiner dan de vorige twee hè?

In dit kasteel is er – net als in Disneyland Paris – een gedeelte waar je doorheen kunt lopen om het verhaal van Doornroosje te bekijken. Al is deze wel iets interactiever.

Wanneer je in Disneyland Paris of Walt Disney World in Main Street loopt zie je het kasteel al van verre. Dat is bij deze niet zo. Zeker als het druk is zal je pas van heel dichtbij dit bouwwerk kunnen bewonderen.

Tokyo Disneyland

Foto: Mark Willard

Net als in Walt Disney World heeft Tokyo Disney het kasteel van Assepoester. Je ziet ook zeker de gelijkenissen tussen de twee kastelen, althans totdat ze die in Walt Disney World roze verfden.

Ook dit is weer een immens bouwwerk dat je alleen tegen kunt komen in een Disney pretpark.

Naast diverse winkeltjes in en rond het kasteel heb je hier ook Cinderella’s Fairy Tale Hall, een interactieve ervaring waarbij je de troon kunt bezoeken en natuurlijk haar glazen muiltje kunt bekijken. Een leuk fotomoment!

Shanghai Disneyland

Foto: Riku Lu

Dit kasteel is compleet anders dan de voorgangers. Niet minder mooi en stukken interactiever dan de anderen.

In dit kasteel heb je een walk-through maar ook een complete attractie en een restaurant.

Hong Kong Disneyland

Het kasteel in Hong Kong Disneyland ondergaat een transformatie. Deze leek in eerste instantie op die in Disneyland Anaheim maar wordt geheel getransformeerd in een uniek concept.

En het is prachtig, kleurrijk en fantasievol, maar helaas nog niet af. De verwachte opleverdatum is eind 2020, maar in deze tijd zou dat zomaar eens anders kunnen zijn.

Slot Neuschwanstein

Dit is het originele Disney kasteel. De plek waar Walt Disney inspiratie opdeed voor de bouwwerken tijdens een vakantie.

Meer over dit kasteel lees je in dit artikel.

Wat is het mooiste Disney Kasteel?

Nu je alle Disney kastelen wereldwijd hebt gezien is het tijd om de mooiste te kiezen. Wat vind jij het allermooiste Disney kasteel?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven