Home Disneyland ParisLaatste nieuws, tips en inspiratie Nonna & Nonno: heerlijk Italiaans restaurant net buiten Disneyland Paris!

Nonna & Nonno: heerlijk Italiaans restaurant net buiten Disneyland Paris!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wanneer wij naar Disneyland Paris gaan eten wij vrijwel altijd op het resort. De restaurants in Disneyland Paris heb ik dan ook allemaal veelvuldig getest. Hoewel Annette’s Diner mijn nummer 1 blijft wil je ook weleens wat anders dan hamburgers en friet.

Doordat wij bij ons laatste bezoek wat vroeger arriveerden en geen parkkaartjes hadden besloten wij in Val d’Europe te eten. Een hele goede keus, want wat hebben wij genoten bij Nonna & Nonno, een goed Italiaans restaurant net buiten Disneyland Paris.

Waar ligt Nonna & Nonno en hoe kom je er?

Het Italiaanse restaurant Nonna & Nonno ligt net buiten Disneyland Paris bij het winkelcentrum Val d’Europe. De makkelijkste manier om er te komen is met de auto. Deze kun je dan gratis parkeren bij het winkelcentrum of bij de outlet naast het winkelcentrum.

Je vindt Nonna & Nonno net buiten het winkelcentrum aan de kant van Disneyland Paris. Je volgt de borden naar Sea Life totdat je bij een hal komt met allerlei restaurants. Hier moet je naar buiten, dat doe je bij de uitgang net even voorbij de draaimolen. Klinkt heel gek maar wanneer je er staat snap je wat ik bedoel.

Buiten kom je op een groot plein met nog meer restaurants. Nonna & Nonno ligt dan aan de linkerkant.

Heb je geen auto of laat je deze liever geparkeerd staan dan zijn er nog twee manieren om bij dit restaurant te komen. De eerste is door er naartoe te lopen, dit duurt zo’n 15 tot 20 minuten.

Om er te komen verlaat je het Disneyland Paris resort rechts van de World of Disney store. Hier zitten ook Five Guys en Vapiano. Je loopt dan rechtdoor totdat je bij een rotonde komt, hier ga je naar rechts. Vervolgens de eerste straat links en die loop je rechtdoor totdat je bij het winkelcentrum komt. Nonna & Nonno vind je dan aan je rechterhand.

Is lopen toch net wat te ver? Dan kun je het beste een pendelbus nemen naar een van de Serris hotels. Deze stopt bij het station tegenover Vapiano en Five Guys. Als je op het bord kijkt zie je vanzelf de bus naar hotels als Adagio en L’Elysee Val d’Europe. Deze bus neem je tot aan hotel Adagio en dan loop je vrij eenvoudig naar het restaurant.

Wat staat er op het menu bij Nonna & Nonno?

Op het menu staan vooral pizza- en pastagerechten. Je kunt het hele menu hier downloaden.

Mijn vriend probeerde een van hun pasta’s terwijl ik voor een versie pizza ging. Verderop lees je hoe deze smaakten!

De meeste gasten in het restaurant begonnen hun maaltijd met een Antipasti en een glas rode wijn. Ook tijdens de lunch drinken de Fransen graag een glaasje. Voor het hoofdgerecht zag ik zowel pizza’s als pasta’s voorbij komen.

Een enkeling bestelde een pizza fritta. Hier had ik nog nooit van gehoord, jij wel?

Dit is dus een gevulde calzone pizza die is gefrituurd. Hierdoor krijg je een krokante korst met een zachte vulling. Zag er best goed uit maar ik durfde het toch niet te bestellen.

Tenslotte kon ik niet echt een kindermenu vinden, de meeste kinderen aten mee met hun ouders vanwege de grote porties.

Onze Nonna & Nonno review

Mijn vriend en ik kozen ervoor om geen voorgerecht te nemen maar alleen een hoofdgerecht. En daar ben ik blij om, want de porties zijn aardig groot zoals je kunt zien.

De pasta hierboven is de “Filet de poulet Salsa Bianca” en mijn vriend vond het erg lekker. Veel vlees en pasta en een goede kaassmaak aan de saus.

Zelf koos ik voor de pizza die je in dit artikel al voorbij hebt zien komen. Dat is de Pizza Parma om precies te zijn en deze smaakte heel erg goed. Verse bodem, lekker veel kaas en parmaham.

Beiden absoluut een aanrader!

Oh en de prijzen vonden wij ook meevallen voor een restaurant vlakbij Disneyland Paris!

Beide gerechten kostten zo’n €15. Een pizza in Disneyland Paris kost zo’n €12 en die zijn lang niet zo lekker als bij Nonna & Nonno. Enige nadeel is dat je er dus wel voor het park moet verlaten. Misschien niet heel handig als je kort naar Disneyland Paris gaat, maar wel perfect voor je aankomst- of vertrekdag.

Was er dan niks negatiefs aan dit bezoek? Niet echt. Als ik twee minpuntjes zou moeten noemen dan was dat het keiharde brood op tafel, niet lekker, en dat er geen licht was in de vrouwenwc. Hopelijk is dat inmiddels verholpen, want dat was best een behoorlijke uitdaging!

Over het eten, de locatie, het restaurant en de bediening zijn we vooral lovend. Wij komen er zeker nog eens terug, het staat al op de verlanglijst voor een volgende bezoek.

Meer over dit restaurant weten? Bekijk dan hun website.