Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie In de voorjaarsvakantie naar Disneyland Paris

In de voorjaarsvakantie naar Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Met de kerstvakantie bijna achter de rug is het over iets meer dan een maand alweer tijd voor de volgende vakantie. Voor veel mensen betekent dat een weekje naar de sneeuw. Maar er zijn ook genoeg gezinnen die in de voorjaarsvakantie naar Disneyland Paris gaan.

Disneyland Paris in het kort

Waarom zou je gemiddeld 5 uur reizen om naar een pretpark te gaan? Het is een vraag die we regelmatig horen. Het is ook best gek natuurlijk. In Nederland hebben we ook een aantal pretparken waarvan een deel tijdens de vakantie geopend is. Waarom zou je dan tijdens de voorjaarsvakantie naar Disneyland Paris gaan?

Je kunt Disneyland niet vergelijken met andere pretparken. Het resort bestaat uit twee afzonderlijke pretparken met in totaal 50 attracties. Er zijn shows, overal is entertainment en je kunt op de foto met je favoriete Disney figuur. De attracties, shows, restaurants en winkels hebben allemaal een eigen thema dat tot in de puntjes is uitgewerkt. Bijvoorbeeld in Frontierland – dat het Wilde Westen moet voorstellen – is alles geheel in stijl. De restaurants voelen als een saloon zoals je die uit de films kent en elke attractie heeft een eigen achtergrondverhaal. In andere pretparken hebben ze vaak ook een western thema, maar dat is niet te vergelijken met de aankleding in Disneyland Paris.

Naast de twee pretparken, zijn er op loopafstand 6 Disney Hotels en er is een winkelstraat waar je souvenirs kunt kopen, maar ook kunt eten als de parken gesloten zijn. Er is zoveel te doen dat je aan 1 dag eigenlijk niet genoeg hebt. Daarom is het zeker de moeite waard om 5 uur voor te reizen!

Het weer

Wanneer je tijdens de voorjaarsvakantie naar Disneyland Paris gaat is het verstandig om genoeg laagjes mee te nemen. Het weer is namelijk vrij onvoorspelbaar, net als in Nederland eigenlijk. De ene dag kan het zonnetje schijnen en is het boven de 10 graden. De andere dag vriest het en kan het zelfs sneeuwen. Ook is de kans heel groot dat er regen valt. Dat betekent dat je veel soorten kleding mee moet nemen naar Disneyland Paris.

Het is in ieder geval verstandig om een warm jack mee te nemen die waterdicht is. Niet de meest modieuze keuze, maar als je de hele dag buiten bent in de regen houdt het je wel lekker warm. Ook een warme trui of vest is verstandig om mee te nemen. Een vest is makkelijker, want die kan je uit doen als het te warm wordt.

Daarnaast vind ik het zelf fijn om dunne handschoenen mee te nemen en een muts. Zeker als je in de wachtrij staat krijg je het na een tijdje koud. Handschoenen en een warme muts zorgen dat je niet te snel afkoelt. Veel van de wachtrijen in Disneyland Paris zijn in de buitenlucht dus je moet jezelf goed warm houden. En ook een poncho of paraplu is geen overbodige luxe!

Drukte Disneyland Paris in de voorjaarsvakantie

Traditiegetrouw is Disneyland Paris in de voorjaarsvakantie een goede keus. Niet alleen, omdat je de kinderen eenvoudig bezig kan houden, maar ook vanwege de drukte. Of eigenlijk het gebrek eraan. Want hoewel er veel mensen in de Parken zijn, is het nog steeds één van de rustigste schoolvakanties om naar Disneyland Paris te gaan.

Hoe druk het écht is hangt af van de aanbiedingen. Maar over het algemeen is het goed te doen. Bij populaire attracties zijn er wachttijden tussen de 45 en 60 minuten. Bij de rest maximaal een half uur. Voor Disney begrippen is dat een normale drukte. Het rustigst is het op doordeweekse dagen. In de weekenden komen ook de locals naar Disneyland Paris en zullen de wachttijden oplopen. Doordeweekse dagen zijn naast rustiger ook goedkoper. Dus wil je besparen op je verblijf kies dan zondag t/m donderdag als aankomstdag.

Bekijk onze druktekalender voor de verwachte drukte tijdens jouw bezoek.

Activiteiten en entertainment

In Disneyland Paris is er altijd iets te doen. Naast de vele attracties zijn er ook shows, parades en ontmoetingen met Disney figuren. Tijdens de voorjaarsvakantie 2019 zijn er twee speciale evenementen: het Piraten en Prinsessen Festival en Legends of the Force.

Festival van Piraten en Prinsessen

Tijdens dit evenement draait het – zoals de naam al weggeeft – om piraten en prinsessen. Van 19 januari t/m 17 maart 2019 is er een speciale prinsessenshow, een parade vol prinsessen en piraten, kan je op de foto met onder andere Belle, Aurora, Rapunzel en Jack Sparrow en is er een avondshow met vuurwerk.

Tenslotte kan je de kinderen tegen betaling laten omtoveren tot piraten en prinsessen, inclusief schmink, kapsel en outfits.

Legends of the Force: A Celebration of Star Wars

Voor de échte Star Wars fans is er tijdens de voorjaarsvakantie in Disneyland Paris ook genoeg te doen. Van 12 januari t/m 17 maart 2019 is er Legends of the Force. Dat is een evenement dat volledig in het teken staat van Star Wars. Je kunt op de foto met je favoriete figuur, er patrouilleren Storm Troopers door het Park, er is overdag een show met figuren als BB-8, Chewbacca en C3PO en ’s avonds een grote projectieshow in het Walt Disney Studios Park met vuurwerk.

Een week voor je verblijf kan je het entertainmentprogramma downloaden. Dit overzicht staat ook in de Disneyland Paris app. Dan weet je precies wat er te doen is, hoe laat en op welke locatie.

Aanbiedingen tijdens de voorjaarsvakantie

Voor de voorjaarsvakantie 2019 heeft Disneyland Paris op dit moment een goede aanbieding. Je krijgt 20% korting op je verblijf én entree, plus een giftcard van €200 die je kunt gebruiken in Disneyland Paris. Bij het inchecken ontvang je een voucher die je bij een winkel kunt omruilen voor een giftcard. Deze giftcard kan je vervolgens gebruiken om je souvenirs of maaltijden te betalen. Goed om te weten is dat de kaart 30 dagen geldig is, niet opnieuw opgeladen kan worden en dat je aankopen die je hiermee hebt gedaan niet terug kan brengen. Je kunt de kaart gebruiken in de winkels en restaurants in de Disney Parken en de World of Disney winkel in Disney Village. Deze kortingsactie is geldig t/m eind maart en kan je hier boeken